MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Δρυοπίδα Κύθνου: Ένα κυκλαδίτικο χωριό διαφορετικό από τα άλλα

Η Δρυοπίδα, το γραφικό χωριό της Κύθνου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το πανέμορφο σπήλαιο, αξίζει αναμφίβολα μια επίσκεψη. Ανήκει στις Κυκλάδες, αλλά δεν θυμίζει κυκλαδίτικο χωριό.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Μόλις δύο ώρες μακριά από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κύθνος είναι το ιδανικό κοντινό νησί για χαλαρές διακοπές. Αυτό το νησί θα το ερωτευτείτε για τις παραλίες του, που είναι αμέτρητες και στην πλειοψηφία τους ανοργάνωτες, για τη γραφική Χώρα αλλά και για τους υπόλοιπους παραδοσιακούς οικισμούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαξοί: Οι σμαραγδένιες σπηλιές που μαγεύουν τους επισκέπτες12.09.2018

Η Κύθνος από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια και αυτό θα το καταλάβετε με μια επίσκεψη στη Δρυοπίδα, ένα γραφικό χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που δεν θυμίζει κυκλαδίτικο οικισμό. Κύριο γνώρισμα του οικισμού είναι τα κεραμίδια που καλύπτουν τις σκεπές των περισσότερων σπιτιών.

Αθέατη από τη θάλασσα, η Δρυοπίδα βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού, σε απόσταση 8 χλμ. από τη Xώρα και είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, σε υψόμετρο 190 μέτρων. Ο οικισμός οφείλει την ονομασία του στους Δρύοπες, τους πρώτους σύμφωνα με την παράδοση κατοίκους του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα κρητικό χωριό στη λίστα με τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς του Conde Nast Traveller12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b