MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ένα κρητικό χωριό στη λίστα με τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς του Conde Nast Traveller

Ένα γραφικό χωριό της Κρήτης φιγουράρει σε λίστα με τους 12 πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης, όπως τους επέλεξαν οι δημοσιογράφοι του Conde Nast Traveller. Αυτό το ψαροχώρι έχει φανατικούς θαυμαστές και όχι άδικα.

Photo by Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash
Monopoli Team

Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα σε παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης δημοσίευσε πρόσφατα το Conde Nast Traveller, με τους δημοσιογράφους του περιοδικού να μοιράζονται τις αγαπημένες τους επιλογές: από κοσμοπολίτικες πόλεις χτισμένες δίπλα στο κύμα και μικρά νησιά μέχρι γαλήνια ψαροχώρια και «μυστικούς» όρμους που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα χωριό στη νότια πλευρά της Κρήτης, στο νομό Χανίων. Ο λόγος για το Λουτρό Σφακίων, ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι με κυκλαδίτικο χρώμα και χωρίς αυτοκίνητα, που είναι ιδανικό για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό και ήρεμο στις διακοπές τους.

Λουτρό Χανίων: Το γραφικό ψαροχώρι που ξεχωρίζει το Conde Nast Traveller

Η Κρήτη έχει πολλά χωριά-διαμάντια που προσφέρουν στον ταξιδιώτη μοναδικές συγκινήσεις. Ένα από αυτά είναι το Λουτρό, στην περιοχή των Σφακίων, στη νότια πλευρά της Κρήτης, σε απόσταση 70 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Το Λουτρό θα το επιλέξετε για να κάνετε διακοπές σε ένα πανέμορφο μέρος και να κολυμπήσετε σε θαυμάσια νερά κάτω από τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης. Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα και μηχανές – μόνο μικρά ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες και μερικά καφέ.

«Πήραμε το λεωφορείο από τα ένδοξα Χανιά στα βόρεια μέχρι τη μικρή Χώρα Σφακίων στα νότια και στη συνέχεια το φέρι για το χωριό Λουτρό – λευκό και μπλε, ταβέρνες κατά μήκος της προκυμαίας, βάρκες που λικνίζονται στον κόλπο, ριγέ ομπρέλες στην παραλία, ένας μεγαλειώδης όγκος άγονης βουνοπλαγιάς από πίσω. Ερωτευτήκαμε την απλότητά του, την απουσία νυχτερινής ζωής, το άγριο τοπίο με τα βαθιά φαράγγια και τους απόκρημνους κόλπους, τις μυστικές παραλίες με βότσαλο και απίστευτα γαλάζια νερά», σχολιάζει η δημοσιογράφος του Conde Nast Traveller.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b