MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Μπερτ Τουρρίντο – Μια όπερα… αλλιώς: Οι Nature Theater of Oklahoma έρχονται στην Πειραιώς 260 με μια πρωτότυπη παράσταση

Το ανατρεπτικό δίδυμο των Nature Theater of Oklahoma, Kelly Copper και Pavol Liška, παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την πρωτότυπη όπερα-περφόρμανς «Μπερτ Τουρρίντο: Μια όπερα… αλλιώς».

Monopoli Team

Με μια πρωτότυπη όπερα – περφόρμανς στις αποσκευές τους ταξιδεύουν από την Αμερική οι Kelly Copper και Pavol Liška· το ανατρεπτικό δίδυμο των Nature Theater of Oklahoma που υπογράφει το «Burt Turrido: An Opera»  και αναμένεται να ενθουσιάσει το κοινό της Πειραιώς 260, στις 15 και 16 Ιουνίου.

Μπερτ Τουρρίντο - Μια όπερα… αλλιώς: Οι Nature Theater of Oklahoma έρχονται στην Πειραιώς 260 με μια πρωτότυπη παράσταση

«Μπερτ Τουρρίντο: Μια όπερα… αλλιώς»: Η παράσταση

Με αιχμή το περιβάλλον, την πανδημία και όλα όσα έχουν φέρει τον κόσμο… ανάποδα, οι Copper και Liška δούλεψαν εν μέσω λοκντάουν και κλειστών θεάτρων και δημιούργησαν ένα οπερατικό έργο που εκτυλίσσεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Κλιματολογικές καταστροφές και γενοκτονίες έχουν αφήσει ελάχιστους ανθρώπους ζωντανούς.

Ποιος είναι ο Μπερτ Τουρίντο;
Τι θ’ απογίνουν οι άνθρωποι;

Εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, τραγούδι, χορός, δυνατή country μουσική, πλαισιώνουν την οπερατική αυτή περφόρμανς. Με αναφορές σε εμβληματικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας, όπως «Ο ιπτάμενος Ολλανδός», η ιλαροτραγωδία των Nature Theater of Oklahoma εναλλάσσει με μαεστρία το «υψηλό» με το «χαμηλό» των παραστατικών τεχνών.

Tέσσερα χρόνια μετά «Το κυνήγι της ευτυχίας» (2018, Πειραιώς 260), με το οποίο ανακάλυψε το ελληνικό κοινό τους Nature Theater of Oklahoma, το σημερινό τους έργο, που έκανε πρεμιέρα το 2021, αποτελεί μια διεθνή συμπαραγωγή κορυφαίων οργανισμών, στην οποία συμμετέχει και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας άντρας που χάνεται και πνίγεται στη θάλασσα διασώζεται από μια μυστηριώδη και όμορφη γυναίκα, πιθανότατα ένα φάντασμα ή μια γοργόνα, η οποία τον συνοδεύει στο τελευταίο κομμάτι γης που έχει απομείνει. Απογυμνωμένο από βλάστηση και γεμάτο από τα φαντάσματα των προηγούμενων κατοίκων του, το νησί (παλαιότερα γνωστό ως Γροιλανδία) κυβερνάται από ένα δεσποτικό βασιλιά και μια βασίλισσα που ονομάζουν τον ναυαγό τους Μπερτ Τουρίντο, τον κάνουν υπηρέτη και –όταν αυτός αποδεικνύεται πολύ ανίκανος– αιχμάλωτό τους.

Όμως πρόκειται για όπερα, και το δράμα δεν σταματά εδώ. Ακολουθεί μια κατακλυσμιαία καταιγίδα, μια εγκυμοσύνη, ένας φόνος, ένα ερωτικό τρίγωνο, μια εικονική εκτέλεση, μια γέννα, μια εξωγήινη εισβολή και απαγωγή, και… ένα τέλος που δεν θα αποκαλυφθεί εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤαρτούφος ή ο υποκριτής από την Comédie-Française, στην Πειραιώς 26012.09.2018

*Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Kelly Copper, Pavol Liška
Σκηνοθεσία: Kelly Copper, Pavol Liška

Σκηνικά: Luka Curk
Κοστούμια: Anna Sünkel
Μουσική: Robert M. Johanson
Φωτισμοί: Luka Curk

Παίζουν: Gabel Eiben, Anne Gridley, Robert M. Johanson, Bence Mezei, Kadence Neill

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 60€ • Ζώνη Α΄ 50€ • Ζώνη Β΄ 40€ • Ζώνη Γ΄ 30€ • Αμεα 5€ • Άνω Διάζωμα 25€, 20€, 15€, 10€ • Φοιτητικό/ 65+/ Καλλ. Σωματείων 16€, 12€, 8€ • Ανέργων/ Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b