MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ταρτούφος ή ο υποκριτής από την Comédie-Française, στην Πειραιώς 260

Η Comédie-Française και ο σκηνοθέτης Ivo van Hove παρουσιάζουν το έργο του Μολιέρου Ταρτούφος ή ο υποκριτής από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου στην Πειαιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.

Monopoli Team

Μετά το αξέχαστο Ηλέκτρα / Ορέστης, από τις πιο επιτυχημένες επιδαύριες παραστάσεις των τελευταίων ετών, η Comédie-Française και ο Ivo van Hove έρχονται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά στην Πειραιώς 260, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου.

Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (Le Tartuffe ou l’Hypocrite / Ταρτούφος ή ο Υποκριτής), η νέα, ξεσηκωτική παράσταση του Ivo van Hove, που θα δούμε αμέσως μετά το ανέβασμά της στο Παρίσι, φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα.

Ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου με τον οποίο τον συνδέει δυνατή «χημεία» ήδη από την πρώτη τους συνεργασία στους Καταραμένους του Βισκόντι (2016), ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές. Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Guillermo del Toro και Wes Anderson, Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Η παράσταση προυσιάζεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μολιέρος
Σκηνοθεσία: Ivo van Hove

Σκηνικά: Jan Versweyveld
Κοστούμια: An D'Huys
Μουσική: Alexandre Desplat
Φωτισμοί: Jan Versweyveld

Παίζουν: Claude Mathieu, Denis Podalydès Orgon, Loïc Corbery, Christophe Montenez, Dominique Blanc, Julien Frison, Marina Hands και οι ηθοποιοί της Ακαδημίας της Comédie-Française Vianney Arcel, Robin Azéma, Jérémy Berthoud, Héloïse Cholley, Fanny Jouffroy, Emma Laristan και οι Héloïse Cholley, Clémentine Billy, Aksel Carrez, Flora Chéreau, Thomas Keller, Mickaël Pelissier

Διάρκεια: 1 ώρα 45 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 40€ • ΖΩΝΗ Α΄ 30€/ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 24€ • ΖΩΝΗ Β΄ 20€/ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ 65+/ ΚΑΛΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 16€ • ΑΝΕΡΓΩΝ/ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛ. ΣΧΟΛΩΝ 5€
Πληροφορίες: Κατάλληλο για θεατές 14+
Παραστάσεις: 16-18 Ιουνίου
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b