MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Ερωτευμένα άλογα, από την ομάδα «Εν Δυνάμει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί την παράσταση «Ερωτευμένα άλογα» από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, από τις 10 Ιουνίου και για 9 μόνο παραστάσεις.

Φωτογραφία: Evi Fylaktou
Φωτογραφία: Evi Fylaktou
Monopoli Team

Η παράσταση Ερωτευμένα Άλογα από την ομάδα «Εν Δυνάμει», σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, παρουσιάστηκε στο 4ο Φεστιβάλ Δάσους 2018, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019 και περιόδευσε επιτυχημένα στην Ευρώπη (Πολωνία, Βουλγαρία, Κύπρο και Πορτογαλία) με την υποστήριξη του προγράμματος Perform Europe την άνοιξη του 2022. Επέστρεψε στο θέατρο όπου πρωτοπαρουσιάστηκε, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, τον Απρίλιο και Μάιο 2022, για 8 παραστάσεις, με εξαιρετικά θερμή ανταπόκριση του κόσμου. Μετά και τη θριαμβευτική της πορεία στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας το ταξίδι της, επισκέπτεται το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για 9 μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην κεντρική σκηνή ”Δημήτρης Ροντήρης” στις 10, 11, 12 και 14, 15, 16, 17 Ιουνίου στις 21:00, 18 Ιουνίου στις 19:00 και στις 21:30.

Μία παράσταση για τον έρωτα από καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία

Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας.

Η  παράσταση Ερωτευμένα Άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.

Φωτογραφία: Lefteris Tsinaris

Λίγα λόγια για την ομάδα «Εν Δυνάμει»

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και τη Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Όλες οι δράσεις της ομάδας αναπτύσσονται όχι με βάση τη διαφορετικότητα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις εσωτερικές και εξωτερικές ανάγκες καθώς και τις προδιαθέσεις, κλίσεις και τα ενδιαφέροντα όλων ανεξαίρετα των μελών της ομάδας. Μέσα από την καθημερινή σχεδόν συνύπαρξη των μελών της ομάδας «Εν Δυνάμει» και τη θέσπιση κοινά αποδεκτών κανόνων συμβίωσης επιτυγχάνεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών της ομάδας καθώς και η καλλιέργεια και ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων όλων των μελών, συμβάλλοντας στην επιτυχή ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας «Εν Δυνάμει» είναι η Ελένη Δημοπούλου. Η έδρα της ομάδας είναι στη Θεσσαλονίκη.

Φωτογραφία: Jacek Klejment

Τα Ερωτευμένα Άλογα αποτελούν το τρίτο μέρος μιας θεατρικής τριλογίας με τίτλο Το Άλλο το Κανονικό. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, μια παραγωγή της ομάδας «Εν Δυνάμει», παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2015), στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο 4th Our Stage Festival της Δρέσδης και στα 54α Δημήτρια, ενώ το δεύτερο μέρος Το Άλλο Σπίτι, μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάστηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στα 51α Δημήτρια.

Και οι τρεις παραγωγές σκηνοθετούνται από την Ελένη Ευθυμίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου. Σε αυτήν τη θεατρική τριλογία οι «Εν Δυνάμει» εξερευνούν το ερώτημα: «Ό,τι δεν είναι Κανονικό είναι Άλλο;» και ταυτόχρονα επιδιώκουν να γίνει το ανοίκειο γνωστό και οικείο μέσα από την κοινοποίηση αληθινών ιστοριών ανθρώπων που βιώνουν το αρνητικό πρόσημο του «Άλλου».

Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας. Μεταξύ άλλων, ακούγεται και το κείμενο της Γιώτας Τεμπρίδου, «Η Σύμβαση», ενώ υπάρχουν διάχυτες αναφορές σε εμβληματικές φράσεις σπουδαίων στοχαστών και λογοτεχνών για αυτό που ονομάζουμε έρωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν&Πλην: «Αριστερόχειρες» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Στην παράσταση ακούγεται το κείμενο Η Σύμβαση της Γιώτας Τεμπρίδου.

Στα βίντεο της παράστασης συμμετέχουν η Ρούλα Αλαβέρα και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Περιλαμβάνονται σκηνές γυμνού. Υποχρεωτική η συνοδεία ενήλικα για άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ, Richard Anthony, Παναγιώτης Μακρής, Δημήτρης Κουρδής, Σοφία Πατσινακίδου
Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ, Σοφία Πατσινακίδου
Μουσική: Ελένη Ευθυμίου, Οδυσσέας Γκάλλιος
Φωτισμοί: Richard Anthony, Βαγγέλης Μαρούλης
Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Μαρία Δαχλύθρα, Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή, Άννα Καλίντσεβα, Θεανώ Κόντα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Ηλίας Κουγιουμτζής, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Άγγελος Κωνσταντίνου, Λωξάνδρα Λούκας, Θεοχάρης Μπαϊρακταρίδης, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Σοφία Μπλέτσου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος, Θεανώ Παπαβασιλείου, Χάρις Σερδάρη, Χρήστος Σιούμης, Δανάη Τσορλίνη, Παναγιώτης Τσουρουπίδης, Μαρία-Ταρσή Χελά, Αλέξανδρος Χάτσιος. Στο πιάνο: Γιώργος Χωλόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο (θέσεις πλατείας): 15€, εκπτωτικό εισιτήριο: 10€ θέσεις εξώστη / Φοιτητικό / Άνω των 65 /Ομαδικό Εισιτήριο (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων), εκπτωτικό εισιτήριο: Πολυτέκνων 8€, Ανέργων 8€, ατέλειες ηθοποιών / δραματικών σχολών 5€, είσοδος ελεύθερη στα άτομα με αναπηρία και μια / ένας συνοδός αυτών, κατόπιν επικοινωνίας με το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κατά τις ώρες λειτουργίας του. 
Σενάριο: Ελένη Ευθυμίου & Ομάδα «Εν δυνάμει»
Πληροφορίες: 110’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα) * Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. ** Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/erotevmena-aloga/, ταμεία ΔΘΠ: Ηρώων Πολυτεχνείου 32 | τηλ. 210 4143310 (μέσα στο κτίριο του ΔΘΠ). Ώρες ταμείου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 -14.00 και 18.00 - 21.00, Σάββατο 16.00 -21.00, Κυριακή 18.00 -21.00, Τρίτη κλειστό. Εκδοτήριο TicketServices: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικό κέντρο 210 7234567 (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 17:00 | Σάββατο: 10:00 – 14:00 | Κυριακή – Κλειστά). Τηλεφωνική αγορά εισιτηρίων: 2107234567
Παραστάσεις: 10, 11, 12 και 14, 15, 16, 17 Ιουνίου στις 21:00. 18 Ιουνίου στις 19:00 και στις 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ