MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μπομπ Ντίλαν: Το μεγαλύτερο γλυπτό και άγνωστοι πίνακές του εκτίθενται για πρώτη φορά

Ο Μπομπ Ντίλαν είχε κάποτε πει περίφημα ότι «σκοπός της τέχνης είναι να σταματήσει το χρόνο». Ο ίδιος ο ζωντανός θρύλος της μουσικής το έχει αποδείξει άλλωστε με κάθε τρόπο, είτε με τις συνθέσεις και τις ερμηνείες του είτε με τα έργα τέχνης που υπογράφει ως γλύπτης και ζωγράφος.

Monopoli Team

Η τελευταία απόδειξη του αποφθέγματός του έχει τη μορφή ενός σιδερένιου σιδηροδρομικού βαγονιού, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν αυτήν την εβδομάδα στο Château La Coste, το τελευταίο δημιούργημα του αείμνηστου Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Oscar Niemeyer, στην Προβηγκία. Το γλυπτό βάρους επτά τόνων «μιλά» για τα κλασικά θέματα του έργου του Ντίλαν – εξερεύνηση, περιπέτεια, ερήμωση, ενδοσκόπηση – αλλά αγγίζει και την κλασική Americana των έργων του.

Ερωτηθείς για το έργο, ο 81χρονος κάτοχος του βραβείου Νόμπελ ήταν τόσο δυσνόητος όσο όταν σε ηλικία 24 ετών στεκόταν μπροστά στους δημοσιογράφους στο Γκρίνουιτς Βίλατζ. «Αυτό το σιδηροδρομικό βαγόνι αντιπροσωπεύει για μένα την αντίληψη και την πραγματικότητα ταυτόχρονα», εξήγησε. «Εκ των υστέρων όλο το σίδερο ανασυντάσσεται για να αντιπροσωπεύει την ειρήνη, τη γαλήνη και την ησυχία. Αντιπροσωπεύει τις ψευδαισθήσεις ενός ταξιδιού και όχι τη σκέψη ενός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αντιπολεμικός Μπομπ Ντίλαν των 60s μέσα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b