MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 εστιατόρια σε ξενοδοχεία της Αθήνας γίνονται το απόλυτο «must visit» του φετινού καλοκαιριού

Η Αθήνα, υποδέχεται τους τουρίστες της με μία πληθώρα ξενοδοχείων για όλα τα γούστα. Κάποια από αυτά διαθέτουν ιδιαίτερα εστιατόρια, τα οποία μάς τράβηξαν την προσοχή.

Folk, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Folk, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ως κατεξοχήν τουριστική πόλη, η Αθήνα, υποδέχεται τους τουρίστες της με μία πληθώρα ξενοδοχείων για όλα τα γούστα. Κάποια από τα ξενοδοχεία αυτά, μάλιστα, εκτός από έντονο στιλ, έχουν και τα δικά τους ιδιαίτερα καφέ/εστιατόρια. Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για 5 από αυτά που αγαπάμε ιδιαίτερα και προτείνουμε ανεπιφύλαχτα.

Ergon House
Ergon House, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ergon House, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στο κέντρο της Αθήνας, επί της Μητροπόλεως, βρίσκεται ένα από τα πιο στιλάτα εστιατόρια της πόλης, που λειτουργεί και ως ξενοδοχείο, αλλά και με δική του αγορά. Ο λόγος για το Ergon House – αδερφάκι του Ergon Agora της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, σε έναν ιδιαίτερο εσωτερικό χώρο, όπου η διαρρύθμισή του θυμίζει κάτι από αυλή, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τόσο τον καφέ, το brunch και το φαγητό του, όσο και τα ψώνια του, σε μία αγορά στην οποία μπορεί να βρει από φρούτα και λαχανικά, έως και προϊόντα ντελικατέσεν, και πολλά πολλά ακόμη. Τους θερινούς μήνες, μάλιστα, λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και το roof του μαγαζιού με θέα στην Ακρόπολη. Πρόκειται πραγματικά για μια ιδανική επιλογή για όλο τον χρόνο, με ιδιαίτερη αισθητική και πιάτα που μάς θυμίζουν οικογενειακά τραπέζια.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ergon House μπορείτε να βρείτε εδώ.

Yoleni’s Greek Gastronomy Center
Yoleni's Greek Gastronomy Center, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Yoleni’s Greek Gastronomy Center, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ποτέ δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για το Yoleni’s Greek Gastronomy Center, έναν από τους ομορφότερους χώρους του κέντρου. Έχοντας αναφερθεί ξανά στη στήλη hot or not του site μας, κάποιοι ίσως θυμάστε την ιδιαίτερη εντύπωση που μάς είχε κάνει το Yoleni’s, με τη φιλόξενη αύρα του, την ελληνική κουζίνα , τη μεγάλη ποικιλία σε πίτες και φυσικά το παντοπωλείο του μαγαζιού, αλλά και το κελάρι του. Εκεί που δεν σταθήκαμε τόσο, όμως, είναι πως το Yoleni’s, εκτός από μία φανταστική επιλογή για τον καφέ ή το φαγητό μας, διαθέτει και apartments. Σίγουρα ένα αγαπημένο σημείο, τόσο για όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί το εστιατόριο του μαγαζιού, όσο και για εκείνους που ψάχνουν ένα μέρος για ξεχωριστή διαμονή στην πόλη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Yoleni’s Greek Gastronomy Center μπορείτε να βρείτε εδώ.

Folk
Folk, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Folk, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Άλλο ένα μέρος για το οποίο έχουμε μιλήσει μέσα από το hot or not, το οποίο, ωστόσο, αξίζει μία πιο εκτενή αναφορά στην 5αδα των αγαπημένων μας εστιατορίων από ξενοδοχεία. Το Folk το επισκέφθηκα 1η φορά στις αρχές Μαρτίου, αφού το είχα “σταμπάρει” από καιρό, και από τότε έχω πάει άλλες 3 φορές -αυτό από μόνο του λέει πολλά. Κοντά στο Μοναστηράκι, στην οδό Βύσσης, το εστιατόριο του Blend Hotel αποτελεί ένα από τα must visit σημεία της πόλης με ιδιαίτερα πιάτα, κυρίως για brunch, και minimal ατμόσφαιρα που αποπνέει μία αίσθηση ηρεμίας μέσα στους γρήγορους ρυθμούς του κέντρου. “Έρωτας με την 1η ματιά” και προσωπικό highlight του μενού, τα νιόκι γλυκοπατάτας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Folk μπορείτε να βρείτε εδώ.

Snob Athens Luxury Rooms & Espresso Gastro Bar
Snob Athens, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Snob Athens, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Σε πιο “φάνκι” αισθητική το Snob στην Αγίας Ειρήνης μάς ταξιδεύει σε μία πιο καλοκαιρινή και εξωτική Αθήνα. Έντονα χρώματα, πολλά φυτά, μαξιλάρια, φλοράλ σχέδια και φαναράκια σε ένα από τα ιστορικά νεοκλασσικά του κέντρου. Αυτή η extravagant ατμόσφαιρα συνδυάζεται με πιάτα που καλύπτουν από πρωινό, μέχρι brunch, μεσημεριανό και βραδινό. Τώρα που ο καιρός άνοιξε, ο κήπος του Snob βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των επιλογών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Snob μπορείτε να βρείτε εδώ.

Muse Bistro
Muse Bistro, Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Muse Bistro, Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Τελευταία μας πρόταση για σήμερα, το Muse Bistro του Gem Society Boutique Hotel & Spa της οδού Αριστείδου. Με γαλλική αισθητική και urban αύρα, το Muse Bistro έχει επιλογές τόσο για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ και το σνακ τους, όσο και για εκείνους που επιθυμούν να απολαύσουν το μεσημεριανό ή το βραδινό τους σε μία elegant ατμόσφαιρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Muse Bistro μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b