MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 6 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. We are in the army now, του Ηλία Αδάμ στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το έργο «We are in the army now», του Ηλία Αδάμ παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Απέσπασε 18 χιλιάδες views στην online εκδοχή του, γοήτευσε το κοινό στο εξωτερικό και τώρα, μετά τη ζωντανή πρεμιέρα του στην Ισπανία και τη Γερμανία, ήρθε η στιγμή να δούμε στην Αθήνα το έργο του Ηλία Αδάμ. Μια παράσταση που μάς διακτινίζει στη στρατόσφαιρα της Generation Z και μας θυμίζει πως «είμαστε στον καιρό των τεράτων, ανάμεσα σε έναν κόσμο που πεθαίνει και σε έναν άλλον που παλεύει να γεννηθεί».
Τέσσερις θλιμμένοι millennials, internet, video games, smartphones, νέες πραγματικότητες. Ένας campy, προσωπικός στρατός. Θα τους εμπιστευτείτε; Ήρθε η ώρα της «στρατολόγησης». Οι τέσσερις ηθοποιοί θυμίζουν τους Power Rangers, τα Pokemon και την Cardi B. Η ατμόσφαιρα είναι camp, γεμάτη snapshots από τις ζωές οριακών millennials, με χορογραφίες-reels και βιντεοκλίπ της Britney Spears, με βαθιά εξομολογητικές selfies και memes για την αμφιλεγόμενη σχέση κοινωνικής-περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και κοινωνικών μέσων. Μόνο που εκείνο που ποστάρεται είναι η συλλογική οργή και ορμή μιας ολόκληρης γενιάς, μαζί με το άγριο χιούμορ που την διακατέχει.
Παρασκευή 6/5, 21:00
7-15€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107, Αθήνα

2. Νυχιάνγκ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία

Τη «σκοτεινή» κωμωδία «Νυχιάνγκ» της μόλις εικοσάχρονης σπουδάστριας Ευαγγελίας Γατσωτή, θα σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία, Δημήτρης Τάρλοου, με τις Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου στους δύο ρόλους του έργου.
Η Αργυρώ είναι αισθητικός και προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον. Η Κάλλια χρειάζεται μανικιούρ και της κλείνει ραντεβού στο διαμέρισμά της. Η Αργυρώ καταφτάνει με τα σύνεργά της και η διαδικασία ξεκινάει. Την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας. Η Αργυρώ θέλει επίμονα να μάθει ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην Κάλλια. Ένα ιδιόχειρο γράμμα που θα βρεθεί στην εξώπορτα θα ανατρέψει τις εξηγήσεις, πυροδοτώντας εξομολογήσεις και συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Παρασκευή 6/5, 21:00
12-15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 Πλατεία Βικτωρίας

3. Οι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη επιστρέφουν στο θέατρο Skrow

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση, «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη επιστρέφουν στο Θέατρο Skrow.
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και σε μία μικρή επαρχιακή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές οι δρόμοι έχουν ερημώσει, καθώς όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου. Κι όμως, το Υδροθεραπευτήριο «Ο Ασκληπιός» είναι ανοιχτό… Εκεί μέσα βρίσκονται τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες. Η Λύντια είναι η ιδιοκτήτρια του “Ασκληπιού”, η Κάτια και η Μαρία λουόμενες που καταφθάνουν απρόσμενα. Καμία από τις τρεις δεν έχει θέμα υγείας, όμως κάθε μία κουβαλά κι από ένα μυστικό που τη βαραίνει και την αγριεύει. Και οι τρεις έχουν κάτι να ξεπλύνουν, και οι τρεις ψάχνουν από κάτι να ξεφύγουν.
Παρασκευή 6/5, 21:15
8-13€
Skrow, Αρχελάου 5, Παγκράτι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Αποκαλυπτική: Ο Βασίλης Χριστόπουλος μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο εγνωσμένου κύρους μαέστρος, Βασίλης Χριστόπουλος, επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών αναμετρώμενος με την Όγδοη Συμφωνία του Μπρούκνερ, που συχνά αποκαλείται και “αποκαλυπτική”. Ο ταπεινός Αυστριακός συνθέτης κέρδισε (καθυστερημένα) με την Όγδοη την πολυπόθητη καταξίωση και αναγνώριση των συμπατριωτών του και αυτό σημαίνει πολλά για το μεγαλείο του έργου του. Η ακρόαση της συμφωνίας πράγματι δύναται να είναι ένα αποκαλυπτικό και από πολλές απόψεις καταιγιστικό βίωμα για τον ακροατή της – και αυτό ακριβώς αναμένεται να συμβεί στη συναυλία αυτή.
Παρασκευή 6/5, 20:30
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

5. BON ENTENDEUR, K.atou και DJ Snatch στο Ωδείο Αθηνών

Οι Γάλλοι Bon Entendeur θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στο πλαίσιο της περιοδείας «Minuit tour», στο Ωδείο Αθηνών. Ένα αξέχαστο πάρτι γαλλικής ηλεκτρονικής μουσικής με ευφάνταστες διασκευές των ‘60s και ‘70s.
Οι Bon Entendeur είναι ένα project που γεννήθηκε από τη συνεργασία τριών φίλων, Arnaud Bonet, Pierre Della Monica και Nicolas Boisseleau, που τους συνδέουν το πάθος τους για τη μουσική, την αισθητική και η αγάπη τους για τη γαλλική κουλτούρα.
Παρασκευή 6/5, 22:00
15-20€
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b