MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου: 10 ξεκαρδιστικές κωμωδίες που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου που μόλις πέρασε, συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες κωμωδίες που μπορούμε να απολαύσουμε στο Netflix.

Don't Look Up. Photo Credits: Netflix
Don't Look Up. Photo Credits: Netflix
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα του Μαΐου γιορτάζουμε τόσο την άνοιξη, όσο και την εργατική πρωτομαγιά, που μας υπενθυμίζει τους αγώνες που χρειάστηκαν για να καθιερωθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Φέτος, την πρωτομαγιά είχαμε ακόμη έναν λόγο να γιορτάσουμε, την «Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου».

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1998 στην Ινδία, μετά από προτροπή του δρος Μαντάν Κατάρια, ο οποίος πίστευε πως το γέλιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Από την Ινδία, η μεγάλη γιορτή του γέλιου εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες χώρες, φτάνοντας μέχρι σήμερα να γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή κάθε Μαΐου σε πολλές χώρες.

Οι εορτασμοί μίας τυπικής Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου περιλαμβάνουν ασκήσεις γιόγκα, πορείες Ειρήνης και φυσικά πολύ γέλιο, το οποίο πράγματι χαρίζει ζωή! Αν όμως οι πορείες και η γιόγκα δεν είναι κάτι που θα προτιμούσατε για τους εορτασμούς αυτής της μέρας, το Netflix έχει την λύση, με 10 κωμωδίες που θα σας κάνουν σίγουρα να γελάσετε και να διασκεδάσετε.

Αν λοιπόν αυτή την Κυριακή πήγατε να «πιάσετε τον Μάη» και θέλετε σήμερα να κρατήσετε αυτή την χαρούμενη διάθεση, συγκεντρώσαμε 10 κωμωδίες που μπορείτε να απολαύσετε στο Netflix. Και επειδή το χιούμορ είναι καθαρά υποκειμενικό, η λίστα μας έχει όλων των ειδών τις κωμωδίες, για κάθε γούστο!

Don’t Look Up

Είναι αναμφίβολα μία από τις φετινές αφίξεις του Netflix που απασχόλησε περισσότερο κοινό και κριτικούς και είναι μία μαύρη κωμωδία που αξίζει να δείτε. Αρκετά επίκαιρη, σοβαρή αλλά και αστεία ταυτόχρονα, με μία σωστή δόση δυστοπίας και μία ανθρωπότητα που φορά παρωπίδες για τα πραγματικά προβλήματά της, παρακολουθώντας και πιστεύοντας μόνο όσες ειδήσεις δεν τους αφορούν άμεσα. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε μάθει να εθελοτυφλούμε, παρά να βλέπουμε το πραγματικό πρόβλημα;

Πλοκή: Το Don’t Look Up μας παρουσιάζει δύο αστρονόμους (Τζένιφερ Λόρενς/Λεονάρντο Ντι Κάμπριο) οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενημερώσουν τον κόσμο για μία καταστροφή που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Βρίσκουν όμως παντού εμπόδια και έρχονται αντιμέτωποι με τον χλευασμό των γύρω τους, οι οποίοι φαίνεται να ζουν σε μία πραγματικότητα που περιστρέφεται γύρω από την πολιτική, τους celebrities και διάφορα άλλα, όχι και τόσο σοβαρά, θέματα.

The Bubble

Μία ακόμα επίκαιρη κωμωδία πρόσθεσε πριν από ακριβώς έναν μήνα το Netflix, η οποία διακωμωδεί όλα όσα ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια. Η πανδημία έδωσε στον Τζαντ Άπατοου την ευκαιρία να δημιουργήσει μία διαφορετική, αλλά εξίσου αστεία ταινία που σίγουρα πρέπει να μπει στη λίστα μας.

Πλοκή: Το The Bubble ακολουθεί μία ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι ετοιμάζουν την έκτη ταινία ενός franchise που ονομάζεται Cliff Beasts. Τα γυρίσματα της ταινίας όμως πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα τεστ, τις μάσκες, τον εγκλεισμό και τα πιθανά κρούσματα να διαταράσσουν την ηρεμία τόσο των ηθοποιών, όσο και των συντελεστών της παραγωγής. Με πρωταγωνιστές τους κωμικούς ηθοποιούς Κίγκαν-Μάικλ Κι, Λέσλι Μαν, Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Πέδρο Πασκάλ, μπορούμε να καταλάβουμε πως με αυτή την ταινία σίγουρα θα τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Bubble: 126 λεπτά γέλιου στη νέα κωμωδία του Netflix για την πανδημία12.09.2018

Red Notice

Αν η κωμωδία και η δράση είναι τα αγαπημένα σας το Red Notice είναι η κατάλληλη επιλογή για μία μέρα αφιερωμένη στο γέλιο. Αρχικά, πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Ρέινολντς και ο The Rock και αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να σας πείσει και να βάλετε την ταινία στη λίστα σας. Ο Ρέινολντς, γνωστός για το ιδιαίτερο χιούμορ του, απογειώνει την ταινία μαζί με τον πολύ σκληρό για να χάσει τον έλεγχο, Ντουέιν Τζόνσον και την γοητευτική και ηγετική παρουσία της Γκαλ Γκαντότ.

Πλοκή: Ένας ληστής έργων τέχνης (Ράιαν Ρέινολντς) θα βρεθεί στον δρόμο του Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), profiler της Ιντερπόλ, ο οποίος όμως έχει μπλεξίματα και θα κάνει τα πάντα για να καθαρίσει το όνομά του, ακόμα και αν πρέπει να συνεργαστεί με αυτούς που μέχρι πριν λίγο κυνηγούσε. Αυτό που θέλουν και οι δύο τους είναι ένα πανάκριβο έργο τέχνης, το οποίο δυστυχώς για αυτούς έχει βάλει στο μάτι και η Επίσκοπος (Γκαλ Γκαντότ), μία από τις πιο έξυπνες και μεθοδικές γυναίκες κλέφτες έργων τέχνης. Το τέλος και τις ανατροπές της ταινίας πάντως, δεν θα τις περιμένετε με τίποτα.

Η Κομπίνα

Μία ευχάριστη κωμωδία μάς παρουσίασαν πέρσι οι Αν Χάθαγουεϊ και Ρέμπελ Γουίλσον, πάλι σχετική με κομπίνες και ληστείες. Η Ρέμπελ Γουίλσον, κωμική ηθοποιός που δεν φοβάται να τσαλακωθεί, και η Αν Χάθαγουέι, που με την γοητεία της πράγματι θα μπορούσε να αποπλανήσει τον καθένα, μπλέκονται σε έναν ανταγωνισμό για το ποια θα καταφέρει να αποσπάσει τα περισσότερα χρήματα από έναν νεαρό εκατομμυριούχο σε μία από τις πιο διασκεδαστικές κωμωδίες που αξίζει να δούμε.

Πλοκή: Η σχετικά άπειρη κλέφτρα Πένι (Ρέμπελ Γουίλσον), θα βρεθεί τυχαία στον δρόμο της πλούσιας και εξαιρετικά καλής στην εξαπάτηση Ζόζεφιν (Αν Χάθαγουεϊ) και οι μοίρες τους αναγκαστικά θα ενωθούν. Μετά από κάποια ταχύρυθμα σεμινάρια εξαπάτησης, η Πένι θα καταφέρει να φτάσει το επίπεδο της δασκάλας της, αν όχι να το ξεπεράσει. Τότε, θα ξεκινήσει μεταξύ τους ένα challenge, για να αποδείξουν τις ικανότητες τους στην κομπίνα. Η συνέχεια είναι ξεκαρδιστική και έτοιμη στο Netflix για 93 λεπτά γέλιου.

Πρόσκληση για Φόνο

Σε μία εξίσου διασκεδαστική κωμωδία του Netflix θα δούμε τους Άνταμ Σάντλερ και Τζένιφερ Άνιστον, οι οποίοι θα μπλεχτούν σε έναν φόνο ο οποίος θα έχει ξεκαρδιστικές εξελίξεις.

Πλοκή: Ένα παντρεμένο ζευγάρι, του οποίου ο γάμος βρίσκεται σε τέλμα, αποφασίζει μετά από 15 χρόνια συμβίωσης να πραγματοποιήσει επιτέλους το γαμήλιο ταξίδι του, που τόσα χρόνια καθυστερούσε. Αυτή η επιλογή όμως θα οδηγήσει το ζευγάρι σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αλλά σίγουρα θα αναζωπυρώσει τη χαμένη φλόγα της σχέσης τους. Ένας φόνος για τον οποίο θεωρούνται νούμερο ένα ύποπτοι θα διαταράξει τις διακοπές τους και θα τους αναγκάσει να τον διαλευκάνουν, διαπιστώνοντας τελικά πως μαζί, είναι μία πολύ καλή, και αστεία θα συμπληρώσουμε, ομάδα.

Τα Πιτσουνάκια

Τα Πιτσουνάκια είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα και κάπως ρομαντική κωμωδία, που σίγουρα μπορεί να μας κάνει να γελάσουμε και να ξεχαστούμε. Με πρωταγωνιστές τους Ίσα Ρέι και Κουμάιλ Ναντζιάνι, βλέπουμε μία ακόμα προσπάθεια να αναζωπυρωθεί μία σχέση, την οποία βοηθάει ένας φόνος.

Πλοκή: Η Λεϊλάνι κι ο Τζιμπράν είναι ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να χωρίσει, όταν από το πουθενά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια δολοφονία. Νομίζοντας ότι η αστυνομία τους αναζητά, θα προσπαθήσουν να βρουν οι ίδιοι τον δολοφόνο. Για να το κάνουν όμως αυτό θα χρειαστεί να περάσουν μία νύχτα γεμάτη περίεργες και ξεκαρδιστικές περιπέτειες οι οποίες θα τους κάνουν να καταλάβουν πως η σχέση τους δεν πρέπει να τελειώσει.

Η Νταντά

Η Νταντά είναι αναμφισβήτητα από τις δυστοπικές κωμωδίες που αποδεικνύονται απολαυστικά περίεργες και μας κάνουν να γελάμε. Η Σαμάρα Γουίβινγκ παίρνει τα ηνία αυτή τη φορά και οι Τζούντα Λιούις, Χάνα Μέι Λι, Μπέλα Θορν και Ρόμπι Άμελ την ακολουθούν σε αυτήν την σίγουρα αξιομνημόνευτη και «σατανική» μαύρη κωμωδία.

Πλοκή: Όσο ωραία και αν περνάει με την νταντά του, ο Κόουλ έχει μία υποψία πως κάτι δεν πάει καλά μαζί της. Έτσι, ένα βράδυ μένει ξύπνιος και ανακαλύπτει πως θέλει να τον σκοτώσει. Πιο συγκεκριμένα, τον χρειάζεται ως θυσία για την σατανιστική της σέκτα, την οποία αποτελούν κάποιοι περίεργοι και σίγουρα ψυχικά διαταραγμένοι φίλοι της. Μέσα στην προσπάθεια του να επιζήσει, ο Κόουλ θα πρέπει να επαναστατήσει και να βάλει ένα τέλος στην περίεργη ενασχόληση της νταντάς του.

Thunder Force

Το 2021 στο Netflix προσγειώθηκε μία νέα κωμωδία, υπέρ-ηρώων αυτή τη φορά, με ξεχωριστό σενάριο και αρκετό χιούμορ. Στο Thunder Force, οι πλέον συνώνυμες με την κωμωδία, Μελίσσα ΜακΚάρθι και Οκτάβια Σπένσερ είναι κατάλληλες για να μας κάνουν να ξεχαστούμε και να χαρίσουμε  106 διασκεδαστικά λεπτά στον εαυτό μας.

Πλοκή: Δύο φίλες από τα παλιά ξαναενώνουν τους δρόμους τους σε μία προσπάθεια να αποδείξουν πως οι γυναίκες είναι εξίσου δυναμικές και επιτυχημένες σούπερ-ηρωίδες. 25 χρόνια πριν, η Έμιλυ (Οκτάβια Σπένσερ) είχε γίνει μάρτυρας στον τραγικό χαμό των γονιών της από κάποιους εκτροχιασμένους κακοποιούς με σούπερ δυνάμεις. Τόσα χρόνια πάλευε να τελειοποιήσει μία φόρμουλα που θα μπορούσε να δώσει υπερδυνάμεις σε απλούς ανθρώπους, και τώρα που πλέον το έχει καταφέρει, θα μετατρέψει κατά λάθος την παλιά της κολλητή, Λυδία (Μελίσσα ΜακΚάρθι) σε σούπερ-ηρωίδα. Από τότε, το αχτύπητο και υπερδύναμο πλέον δίδυμο, θα επιδοθεί σε ένα κυνηγητό κακοποιών με μπόλικο γέλιο και δράση.

Πώς να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη

Κάνοντας ένα throwback στο 2011, θα βρούμε στο Netflix να μας περιμένει η κωμωδία «Πώς να Κλέψετε έναν Ουρανοξύστη». Τότε που ο πλανήτης βυθιζόταν στην οικονομική κρίση και το χιούμορ ήταν η μόνη διέξοδος, η ταινία αυτή με πρωταγωνιστές το dream team της κωμωδίας (Μπεν Στίλερ, Έντι Μέρφι) ήταν, και είναι ακόμα, ένα αντίδοτο στην σκληρή πραγματικότητα.

Πλοκή: Μια ομάδα απολυμένων εργαζομένων που δούλευαν σε έναν πολυτελή ουρανοξύστη, σχεδιάζουν να ληστέψουν τον δισεκατομμυριούχο ένοικο του πανάκριβου ρετιρέ, καθώς ανακάλυψαν πως τους έκλεψε τις αποζημιώσεις τους. Και ενώ διψούν για εκδίκηση, η απειρία τους στον τομέα της ληστείας είναι φανερή και αρκετά μεγάλο εμπόδιο που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία. Αυτό έρχεται να το αλλάξει ένας σεσημασμένος κακοποιός που θα τους βοηθήσει να πάρουν την εκδίκησή τους, την ίδια ώρα που θα μας προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Σπένσερ: Εμπιστευτικό

Αν αυτό που χρειάζεστε είναι μία δίωρη απόδραση από την πραγματικότητα, τότε αυτή η ταινία με τους Μαρκ Ουόλμπεργκ και Ουίνστον Ντιουκ είναι άκρως κατάλληλη. Ναι μεν αποτελεί μία από τις γνωστές κλισέ κωμωδίες δράσης που δεν έχει κάτι καινούριο να μας προσφέρει, αλλά σίγουρα θα μας κάνει να γελάσουμε και να ξεχαστούμε.

Πλοκή: Ένας ντετέκτιβ είχε βρεθεί στην φυλακή καθώς είχε επιτεθεί σε έναν ανώτερό του. Μετά από 5 χρόνια αποφυλακίζεται, όμως η μοίρα του έχει αλλάξει καθώς πλέον είναι ύποπτος για διαφθορά, ενώ δύο συνάδελφοι του έχουν πεθάνει κάτω από περίεργες συνθήκες. Έτσι, αποφασίζει να κάνει τα πάντα για να βρει τον δολοφόνο τους και να αποκαταστήσει το όνομά του. Στην περιπέτειά του αυτή θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν όχι και τόσο πρόθυμο μποξέρ, με τον παλιό του μέντορα αλλά και με την πρώην κοπέλα του. Συνδυασμός που… σκοτώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτες Τρόμου 2022: Ο κινηματογράφος Ελιζέ υποδέχεται το 7ο διεθνές Horrorant Film Festival12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b