MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"The Karate Kid" του John G. Avildsen
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Το Σαββατοκύριακο αυτό που περιλαμβάνει και την Πρωτομαγιά, μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας μια ταινία στην τηλεόραση ή στην αγαπημένη σας online πλατφόρμα. Έτσι κι εμείς σας δίνουμε τις δικές μας αγαπημένες προτάσεις για να σας βγάλουμε από τυχόν διλήμματα.

Τηλεόραση

“Χωρίς Αγάπη” του Andrey Zvyagintsev: Βουλή στις 23:00, Σάββατο 30/04

Η Zhenya με τον Boris είναι στα χωρίσματα και πουλούν το διαμέρισμά τους ενώ, παράλληλα, έχουν ήδη αρχίσει τις νέες ζωές τους με άλλους συντρόφους. Στο παρασκήνιο βρίσκεται ο Alyosha, ο 12χρονος γιος τους που κανένας δεν θέλει δείχνοντας αδιαφορία για την φροντίδα του. Όταν όμως εξαφανιστεί, θα αρχίσει η “έγνοια” των γονιών να ξεδιπλώνεται, θέτοντας διαρκώς την αποστολή ανεύρευσής του σε κίνδυνο με την ανευθυνότητά τους.  Ένα καταπληκτικό σενάριο, το οποίο προσφέρει σπαρακτικές εικόνες και σκιαγραφεί με μαεστρία δύο σύγχρονους ανθρώπους που χάνουν την μεταξύ τους αγάπη και αδυνατούν έπειτα να τη μεταδώσουν στο ίδιο τους το παιδί.

“Killer Joe” του William Friedkin: Open στις 23:00, Σάββατο 30/04

Ο Chris βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα χρέος που αν δεν ξεπληρώσει, θα βρεθεί νεκρός. Όταν ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έχει ασφάλεια ζωής αξίας 50.000 δολαρίων, αποφασίζει να προσλάβει έναν εκτελεστή, τον Killer Joe, για να το φροντίσει. Αυτός προτιμά να προπληρώνεται αλλά στην προκειμένη περίπτωση δέχεται να πληρωθεί μετά, εάν μπορεί να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την αδερφή του Chris. Ο Matthew McConaughey δίνει μια ακόμη καταπληκτική ερμηνεία σε έναν πραγματικά αδίστακτο χαρακτήρα και την σκηνοθεσία υπογράφει ο γνωστός για την ταινία “Ο Εξορκιστής”, William Friedkin.

“Ford v Ferrari” του James Mangold: COSMOTE TV Cinema1 στις 16:20, Σάββατο 30/04

Ο Carroll Shelby είναι Αμερικανός σχεδιαστής αυτοκινήτων και ο Ken Miles είναι Βρετανός οδηγός. Μαζί θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα πρωτοποριακό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford που να καταφέρει να νικήσει την Ferrari στον αγώνα 24 Hours of Le Mans το 1996. Πρωταγωνιστές είναι ο Matt Damon και ο Christian Bale και η ταινία έχει κερδίσει δύο Όσκαρ -για Καλύτερο Film Editing και Καλύτερο Sound Editing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Ανοιχτό κάλεσμα σε νέους να γυρίσουν τη δική τους ταινία για την οπαδική βία12.09.2018

“The Karate Kid” του John G. Avildsen: Mega στις 15:50, Κυριακή 01/05

Ο Daniel LaRusso μετακομίζει με την μητέρα του στο Λος Άντζελες και όσο κι αν θέλει να κάνει φίλους, γρήγορα κάνει εχθρούς και, συγκεκριμένα, την ομάδα του Cobra Kai. Απεγνωσμένος για βοήθεια προσπαθεί να πείσει τον Ιάπωνα γείτονά του, κύριο Miyagi να του διδάξει καράτε. Ωστόσο, ο κύριος Miyagi τελικά του διδάσκει πολλά περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσε να φανταστεί ο νεαρός Daniel. Μια κλασική πια ταινία που γέννησε κι άλλες όπως και την σειρά Cobra Kai του Netflix. Ο Ralph Macchio με τον Pat Morita παραδίδουν μαθήματα ζωής και σίγουρα…μπόλικου καράτε.

“Crown Vic: Όταν η Πόλη Κοιμάται” του Joel Souza: Open στις 02:30, Κυριακή 01/05

Ένας έμπειρος αστυνομικός με έναν πρωτάρη θα περάσουν ένα αξέχαστο βράδυ περιπολίας στους δρόμους του Λος Άντζελες όταν θα αρχίσουν να ψάχνουν για μια εξαφανισμένη γυναίκα και δύο δολοφόνους αστυνομικών. Η αγωνία και η ένταση κορυφώνονται σε αυτήν την ταινία που αποτυπώνει μια νύχτα που δεν έχει τελειωμό.

“Η Μάχη της Επικράτησης” του Alfonso Gomez-Rejon: COSMOTE TV Cinema2 στις 20:10, Κυριακή 01/05

Η διαμάχη στις ΗΠΑ του 1880 παίζεται ανάμεσα στον Thomas Edison και στον George Westinghouse για το ποιου το σύστημα ηλεκτροδότησης θα χρησιμοποιηθεί στις πόλεις. Πράγματι, αυτή η διαμάχη έχει επικρατήσει ως η “μάχη της επικράτησης” και είναι σίγουρα η αρχή μιας νέας εποχής που άνοιξε τον δρόμο για τη σημερινή σύγχρονη ζωή. Στον ρόλο του Edison είναι ο  Benedict Cumberbatch και ως Westinghouse είναι ο Michael Shannon ενώ συμπρωταγωνιστές τους είναι ο Nicholas Hoult ως Nikola Tesla και ο Tom Holland ως ο Samuel Insull.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIn-Edit 2022: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο “κάνει στάση” στη Θεσσαλονίκη12.09.2018

Online πλατφόρμες

“Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου” του Julio Medem: Cinobo

H Ana και ο Otto θα γνωριστούν σε ηλικία 8 ετών και θα μεγαλώσουν μαζί όταν η μητέρα της θα γίνει ζευγάρι με τον πατέρα του. Η αμοιβαία έλξη των παιδιών θα βρει εμπόδια στην σχέση των γονιών τους. Όμως, η ζωή τους επιφυλάσσει περίεργες καταστάσεις κάνοντας μια κυκλική πορεία που καταλήγει στον αρκτικό κύκλο. Μια ταινία-ύμνος στην αγάπη, την θυσία και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που θα έπρεπε -ή και για κάποιους είναι- ένας από τους μεγαλύτερους και δυνατότερους κινηματογραφικούς έρωτες. Τελικά είναι όλα προδιαγεγραμμένα ή τα ορίζουμε εμείς οι ίδιοι;

“Lucky” του John Carroll Lynch: Ertflix έως 20/05

Ο Lucky στα 90 του έχει καταφέρει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του αλλά μικρά συμβάντα τον προειδοποιούν πως το τέλος ίσως να μην είναι και τόσο μακριά. Θα ξεκινήσει κάπως έτσι ένα προσωπικό ταξίδι πνευματικής αναζήτησης από το οποίο περνάνε πολλοί ιδιαίτεροι χαρακτήρες σε αυτήν την μικρή ερημική αμερικανική πόλη. Θα λέγαμε πως όλη η ταινία είναι μια μνεία στον τεράστιο Harry Dean Stanton, που δεν έπαψε να παίζει μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Χαρακτηριστική είναι και η εμφάνιση του David Lynch σε έναν απρόσμενα ευχάριστο ρόλο.

“Fractured” του Brad Anderson: Netflix

O Ray και η Joanne είναι στα πρόθυρα χωρισμού και καθώς σταματούν σε ένα βενζινάδικο, η 6χρονη κόρη τους τραυματίζεται στο χέρι. Σπεύδουν στο νοσοκομείο, όπου τα πράγματα δείχνουν κάπως περίεργα και σύντομα η μικρή με την μητέρα της θα εξαφανιστούν. Τώρα είναι στο χέρι του Ray να σώσει την οικογένειά του, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Από αυτά τα θρίλερ που θα σε βάλουν στη διαδικασία διαρκώς να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και να προσπαθείς μαζί με τον πρωταγωνιστή να ανακαλύψεις την αλήθεια καθώς κάθε στοιχείο που προστίθεται, αλλάζει και τα δεδομένα!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b