MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σπάνιο έργο του Μιχαήλ Άγγελου αναμένεται να πωληθεί για 33 εκατομμύρια δολάρια

Το σπάνιο έργο τέχνης του σπουδαίο Αναγεννησιακού καλλιτέχνη θα βρεθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

Photo: Christie's
Photo: Christie's
Monopoli Team

Ένα σπάνιο ζωγραφικό έργο του Μιχαήλ Αγγέλου αναμένεται να αγγίξει τα 33 εκατομμύρια δολάρια σε μία δημοπρασία του οίκου Christie’s τον επόμενο μήνα.

Γλύπτης, αρχιτέκτονας, ποιητής, ο Μιχαήλ Άγγελος έμεινε κυρίως στην ιστορία ως ζωγράφος. Πίνακες όπως “Η Δημιουργία του Αδάμ” θεωρούνται μέχρι σήμερα κορυφαία αριστουργήματα, που έχουν αφήσει εποχή στην ιστορία της τέχνης. Έτσι, δεν είναι περίεργο που ακόμη και ένα σκίτσο του καλλιτέχνη θα ήταν περιζήτητο στην αγορά.

Το συγκεκριμένο σκίτσο πωλήθηκε για πρώτη φορά το 1907 και από τότε βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή. Αρχικά, οι ειδικοί πίστευαν ότι αποτελούσε έργο της σχολής του Μιχαήλ Αγγέλου και όχι δική του δημιουργία.

Το 2019, όμως, ο Furio Rinaldi, πρώην ειδικός του οίκου Christie’s για τους πίνακες των Μεγάλων Ζωγράφων, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ζωγραφικό έργο του σπουδαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη -κάτι που προκάλεσε φυσικά τεράστιο ενδιαφέρον για το έργο.

“Το έργο αυτό είναι ένα από τα λιγότερα από 10 έργα που ζωγράφισε ο Μιχαήλ Άγγελος σε χαρτί και βρίσκονται ακόμη σε χέρια ιδιωτών. Θα αποτελέσει θεμέλιο λίθο στις συζητήσεις για το πρώιμο έργο της τεράστιας καριέρας του καλλιτέχνη” δήλωσε ο Stijn Alsteens, διευθυντής του τμήματος των Μεγάλων Ζωγράφων του Christie’s σε ανακοίνωση.

Το έργο βασίζεται ελαφρώς σε μία νωπογραφία που βρίσκεται στο παρεκκλήσι Brancacci στην Φλωρεντία από τον Masaccio, έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες της πρώιμης αναγεννησιακής περιόδου. Ο Μιχαήλ Άγγελος το ζωγράφισε σε νεαρή ηλικία, σε μία περίοδο φυσικά καθοριστική για την πορεία της τέχνης του.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στο Παρίσι στις 18 Μαϊου στον οίκο Christie’s και μένει να δούμε αν πράγματι θα καταφέρει να αγγίξει το ποσό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχαήλ Άγγελος: Τα σπουδαιότερα αριστουργήματα του “θεϊκού” καλλιτέχνη της Αναγέννησης12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b