MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 6 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Inspirations Urbaines: Έκθεση του Γάλλου εικαστικού Cédric Bouteiller στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Χαμένες Ψευδαισθήσεις»

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μετά από δυο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, επανέρχεται δυναμικά αυτήν την Άνοιξη στο καθιερωμένο ραντεβού του. Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 προσκαλεί τους σινεφίλ σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών. Απολαύστε ταινίες που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, συζητήσεις με καλεσμένους δημιουργούς, αφιερώματα, αλλά και νεανικές προβολές.
29 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (έως και τις 6 Απριλίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Χάνσελ» (17′) της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Η  ταινία διακρίθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

3. Χώρα, σε βλέπω: Προβολές 10 εμβληματικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στον Πύργο και την Αμαλιάδα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους παρουσιάζει στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, δέκα εμβληματικές ταινίες από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ου αιώνα. Πρόκειται για μερικές από τις πιο πολυβραβευμένες ταινίες του ρεύματος που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970 και χαρακτηρίστηκε ως «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος», όπως οι «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, «Το προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη, «Ιωάννης ο βίαιος» της Τώνιας Μαρκετάκη, «Μέγαρα» των Σάκη Μανιάτη και Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο θίασος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Το άλλο γράμμα» του Λάμπρου Λιαρόπουλου. Αλλά και παλαιότερες, της δεκαετίας του 1960, όπως οι «Μανταλένα» του Ντίνου Δημόπουλου, «Το μπλόκο» του Άδωνι Κύρου, «Z» του Κώστα Γαβρά, και ακόμη πιο παλιές όπως τα «Πρόσωπα λησμονημένα» του Γιώργου Τζαβέλλα.
*Τετάρτη 6 Απριλίου, Πύργος (Ορφέας, 21:00): «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού (1971, 105´).
Ελεύθερη είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜπλε Δευτέρες: Απρίλιος με νέο κύκλο θεματικών προβολών στον κινηματογράφο Ανδόρα12.09.2018

Εκθέσεις

4. Inspirations Urbaines: Έκθεση του Γάλλου εικαστικού Cédric Bouteiller στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

«Inspirations Urbaines». Με ατομική έκθεση του κορυφαίου, διεθνούς, Γάλλου εικαστικού Cédric Bouteiller, πραγματοποιούνται στις 6 Απριλίου, παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, τα επίσημα εγκαίνια της γκαλερί Kapopoulos Fine Arts. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που ο καλλιτέχνης δημιούργησε ειδικά γι’ αυτήν την πρώτη εικαστική του παρουσία στην Αθήνα και έχει εμπνευσθεί από το αστικό τοπίο της πόλης. Τα έργα του Cédric Bouteiller συνδυάζουν δυναμικές εκφράσεις και αποτελούν συνδυασμό πολλών διαφορετικών τεχνικών, ένα μείγμα μοντέρνων φωτογραφικών εντυπώσεων, σύγχρονης ζωγραφικής, γκράφιτι, ψηφιακής τέχνης και κολάζ.
Εγκαίνια: 6/4 /2022: 19:00 – 23:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 6 έως 16 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα/Τετάρτη/Σάββατο: 10:00π:μ:–5:00μ:μ | Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00π:μ:–7:00μ:μ.
Kapopoulos Fine Arts, Σκουφά 5-7, Κολωνάκι, τηλ.: 2103637652. Email: [email protected] | https://www.kapopoulosart.gr/gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWeather engines: Όταν η τέχνη μιλάει για τον καιρό και την προστασία της φύσης12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. «Τι απομένει απ τη φωτιά»: Εκδόσεις Μεταίχμιο και Ιανός παρουσιάζουν το βιβλίο του Θωμά Ψύρρα

Ο IANOS και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Θωμά Ψύρρα με τίτλο, «Τι απομένει απ’ τη φωτιά». Η εξιστόρηση της ζωής ενός Αρμένιου γεννημένου στην Ελλάδα που υπέστη διωγμούς, εξορία, φυλάκιση, προσφυγιά και μετανάστευση και γίνεται η φωνή όλων των ανώνυμων θυμάτων της Ιστορίας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κώστας Ακρίβος, συγγραφέας, Θεοδόσης Μίχος, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός. Ο Θωμάς Ψύρρας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Τετάρτη 6/4, 19:30
Παρουσίαση βιβλίου: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί).
Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGrammys 2022: Jon Batiste και Silk Sonic σάρωσαν τα βραβεία – Billie Eilish και Justin Bieber οι μεγάλοι ηττημένοι12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b