MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Grammys 2022: Jon Batiste και Silk Sonic σάρωσαν τα βραβεία – Billie Eilish και Justin Bieber οι μεγάλοι ηττημένοι

Ο Jon Batiste ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κερδίζοντας 5 Grammys, ενώ “μεγαλύτερα” ονόματα, όπως η Billie Eilish, έφυγαν από την τελετή με άδεια χέρια.

Τζον Μπατίστ, φωτογραφία: Twitter/@RecordingAcad
Τζον Μπατίστ, φωτογραφία: Twitter/@RecordingAcad
Monopoli Team

Μετά από δύο μήνες αναβολών, τα 64α ετήσια βραβεία Grammy πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, ζωντανά από το εντυπωσιακό MGM Grand Garden Arena στο Las Vegas, με οικοδεσπότη τον πάντα ξεκαρδιστικό και ευφυή Τρέβορ Νόα -που αστειεύτηκε για το γνωστό περιστατικό στα Όσκαρ, λέγοντας “ότι δεν θα βάλουμε κανενός το όνομα στο στόμα μας”.

Στην λαμπερή τελετή είχαμε την χαρά να δούμε ξανά τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες να ερμηνεύουν ζωντανά τις επιτυχίες τους. Ο Lil Nas X, οι BTS, οι Silk Sonic, η Lady Gaga σε jazz διάθεση (με μία εικονική παρουσίαση από τον Tony Bennett), η Olivia Rodrigo, ο Jon Batiste, ο Justin Bieber με τους Giveon και Daniel Caesar, η Billie Eilish ο Finneas και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στη σκηνή για ένα εντυπωσιακό show.

Μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμιρ Ζελένσκι, μίλησε στο κοινό σε ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα, πριν από την ερμηνεία του John Legend με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες, Mika Newton και Lyuba Ykimichiuk, στο τραγούδι “Free”.

“Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα, αντί για κοστούμια. Πολεμάμε την Ρωσία, που φέρνει μια φριχτή σιγή με τις βόμβες της. Νεκρική σιγή. Γεμίστε τη σιγή με τη μουσική σας” είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι μεγάλοι νικητές (και ηττημένοι) της βραδιάς

Ποιος θα το περίμενε ότι ανάμεσα σε τόσο μεγάλα ονόματα, μεγάλος νικητής της βραδιάς θα ήταν τελικά ο Jon Batiste; Μάλλον όποιος ξέρει την αγάπη που τρέφει για το πρόσωπο του η επιτροπή των Grammys, αλλά και όποιος άκουσε το εκπληκτικό άλμπουμ του “We Are”, το οποίο μάλιστα κέρδισε και το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, το Grammy για το Άλμπουμ της Χρονιάς.

Ο Batiste ήταν υποψήφιος σε 11 κατηγορίες, κερδίζοντας τελικά 5 Grammy: για την Καλύτερη Ερμηνεία, Καλύτερο American Roots τραγούδι, Καλύτερο Soundtrack για οπτικά μέσα, Καλύτερο Βίντεο Κλιπ και φυσικά Άλμπουμ της Χρονιάς.

Στην ομιλία του, είπε συγκινημένος: “Οι δημιουργικές τέχνες είναι υποκειμενικές. Θα βρει το άτομο που χρειάζεται περισσότερο. Να είσαι εσύ!”.

Ο Jon Batiste όμως δεν ήταν ο μοναδικός μεγάλος νικητής της βραδιάς. Οι Silk Sonic, το συγκρότημα του Bruno Mars και του Anderson .Paak- κατάφεραν να κερδίσουν σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιοι, παίρνοντας 4 βραβεία: Τραγούδι της χρονιάς, Δίσκος της χρονιάς, Καλύτερο R&B τραγούδι και Καλύτερη R&B Ερμηνεία (και κάτι μας λέει ότι αν ο δίσκος τους πληρούσε τις προϋποθέσεις για άλμπουμ της χρονιάς, θα έπαιρναν ακόμη ένα αγαλματάκι).

“Προσπαθούμε σκληρά να παραμείνουμε ταπεινοί αυτή τη στιγμή, αλλά στη δουλειά μας αυτό το λέμε σαρωτική νίκη” είπε ο .Paak.

Αμέσως επόμενοι καλλιτέχνες με τα περισσότερα βραβεία ήταν η Olivia Rodrigo και οι Foo Fighters με 3 Grammy ο κάθε ένας. Η Rodrigo μεταξύ άλλων κέρδισε το Grammy Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη, ενώ οι Foo Fighters, που πρόσφατα “έχασαν” τον ντράμερ τους Τέιλορ Χόκινς, σάρωσαν όλα τα βραβεία στις τρεις ροκ κατηγορίες.

Μεγάλοι ηττημένοι αυτή τη φορά μάλλον ήταν ο Justin Bieber και η Billie Eilish. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που ο Justin Bieber είχε τόσες υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy -7 συγκεκριμένα- μάλλον όμως οι αντίπαλοι του ήταν πολύ πιο ισχυροί, και έτσι έφυγε από την τελετή με άδεια χέρια.

Από την άλλη, μετά την σαρωτική της νίκη το 2020, η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν ότι ούτε η Billie Eilish κατάφερε να κερδίσει σε κάποια από τις κατηγορίες που ήταν υποψήφια. Έχει, όμως, το Όσκαρ που κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα για να παρηγορηθεί…

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b