MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Alpha: Κινηματογραφική εβδομάδα με βραβευμένες ταινίες

Μια εβδομάδα γεμάτη ξεχωριστές, βραβευμένες και αγαπημένες ταινίες προσφέρει αυτή την εβδομάδα ο Alpha.

Monopoli Team

«Σκοτεινό παρελθόν»
Τρίτη 5/4, 22:40

Μία ατμοσφαιρική ταινία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Μπεν Κίνγκσλεϊ. Ένας εγκληματίας πολέμου έχει τραπεί σε φυγή και αλλάζει συνεχώς κρησφύγετα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων. Σε ένα από τα σπίτια στο οποίο κρύβεται έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεαρή οικονόμο του προηγούμενου ενοίκου. Στην πορεία της γνωριμίας τους αναπτύσσεται ένα είδος φιλίας μεταξύ τους, μέχρι που ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα η νεαρή Τάνια είναι ένας πράκτορας με αποστολή να τον προσέχει. Έτσι, ο General παίρνει μια απόφαση που πρόκειται να αλλάξει τις ζωές και των δυο τους.
Δραματική ταινία, αμερικανικής και σερβικής παραγωγής 2017
Σκηνοθεσία: Μπραντ Σίλμπερλινγκ
Σενάριο: Μπραντ Σίλμπερλινγκ
Ηθοποιοί: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ήρα Χίλμαν, Πίτερ Σεραφίνοβιτς, Ρόμπερτ Μπλάιθ

«Άντρες με τα όλα τους»
Τετάρτη 6/4, 00:20

Έξι άντρες θα κάνουν κυριολεκτικά τα πάντα για να αντιμετωπίσουν την ανεργία και να καταφέρουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Έχοντας φτάσει στα όρια της οικονομικής καταστροφής, έξι άνεργοι άντρες αποφασίζουν να κερδίσουν χρήματα παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτίζ. Ο 30χρονος Γκαζ είναι αυτός που αποφασίζει να βάλει στο «τολμηρό» σχέδιό του μια ομάδα φίλων του, οι οποίοι μόνο για strip-show δεν σε προδιαθέτουν: ο κολλητός του αλλά και υπέρβαρος Ντέιβ, ο πρώην επιστάτης κι ερασιτέχνης χορευτής Τζέραλντ, ο φοβητσιάρης Λόμπερ, ο γερο-Χορς με έντονο πρόβλημα στις αρθρώσεις του κι ο Γκάι με ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στο να ακολουθήσει τον ρυθμό της μουσικής.
Κομεντί αγγλικής, ιταλικής και αμερικανικής παραγωγής παραγωγής 1997
Σκηνοθεσία: Πίτερ Κατανέο
Σενάριο: Σάιμον Μπιούφοϊ
Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Κάρλαϊλ, Τομ Γουίλκινσον, Μαρκ Άντυ, Γουίμ Σνέιπ, πολ Μπάρμπερ, Στιβ Χιούσον, Χιούγκο Σπιρ

«Η κληρονόμος»
Τετάρτη 6/4, 22:40

Η Σμαράγδα Καρύδη μεταμορφώνεται στην πιο χαριτωμένη πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας. Η Βέρα Σκαρίμπα είναι μια όμορφη πρώην αεροσυνοδός και σύζυγος του Στέλιου Σκαρίμπα, ευκατάστατου προέδρου της μικρομεσαίας ποδοσφαιρικής ομάδας της Μεγάλης Κατηγορίας, “Μαύροι Πάνθηρες”. Ζει μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά της. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι που μια εξωσυζυγική περιπέτεια του Στέλιου έχει μοιραία κατάληξη. Η Βέρα βρίσκεται ξαφνικά χωρίς σύζυγο και προστάτη και όταν ανοίγει η διαθήκη του Στέλιου δέχεται ένα δεύτερο χτύπημα. Για να κρατήσει την κληρονομιά, η Βέρα πρέπει από τη θέση του Προέδρου, να διατηρήσει τους “Μαύρους Πάνθηρες” στη Μεγάλη Κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί, η κληρονομιά θα καταλήξει σε κοινωφελές ίδρυμα. Μπορεί η Βέρα να είναι άσχετη με το ποδόσφαιρο, αλλά το γυναικείο μυαλό της ξέρει να βρίσκει λύσεις.
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 2009
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Φαφούτης
Σενάριο: Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Λάγια Γιούργου
Ηθοποιοί: Σμαράγδα Καρύδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Πέτρος Λαγούτης, Τιτίκα Στασινοπούλου, Κώστας Κορωναίος, Βαγγέλης Αλεξανδρής

«Ψυχρά κι ανάποδα ΙΙ»
Παρασκευή 8/4, 21:30

Η συνέχεια της πιο επιτυχημένης παιδικής ταινίας της δεκαετίας, έρχεται να συναρπάσει και να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Γιατί η Έλσα γεννήθηκε με μαγικές δυνάμεις; Οι αλήθειες για το παρελθόν την περιμένουν καθώς η ίδια τολμά προς το άγνωστο-στα μαγεμένα δάση και τις σκοτεινές θάλασσες πέρα από την Αρεντέλα. Οι απαντήσεις την καλούν, αλλά ταυτόχρονα απειλούν και το βασίλειό της. Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα αντιμετωπίσει ένα επικίνδυνο μα και συναρπαστικό ταξίδι ταυτόχρονα. Στο Ψυχρά κι Ανάποδα, η Έλσα φοβόταν ότι οι δυνάμεις της ήταν υπερβολικά δυνατές για αυτόν τον κόσμο. Στο Ψυχρά κι Ανάποδα 2, θα πρέπει να ελπίζει ότι είναι αρκετές.
Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αγγλικής παραγωγής 2019
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Σενάριο: Τζένιφερ Λι, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Κρις Μπακ
Ηθοποιοί: Κρίστεν Μπελ, Ίντινα Μένζελ, Τζος Γκαντ, Τζόναθαν Γκροφ, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Άλφρεντ Μολίνα, Μάρθα Πλίμπτον. (Ηθοποιοί μεταγλώτισης: Βάσια Ζαχαροπούλου, Γεωργία Τιτοπούλου, Σία Κοσκινά, Δανάη Τσούμου, Πάνος Μουζουράκης, Φοίβος Ριμένας, Τάμτα, Πέτρος Δαμουλής)

«Η μορφή του νερού»
Παρασκευή 8/4, 23:45

Μία ταινία ποίημα από τον μετρ του είδους Γκιγκιέρμο Ντελ Τόρο που κατέκτησε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης μουσικής και σχεδιασμού παραγωγής ενώ ήταν υποψήφια σε άλλες εννέα κατηγορίες. Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο 74ο φεστιβάλ της Βενετίας (2017) και αμέτρητα άλλα βραβεία (μεταξύ άλλων Χρυσές Σφαίρες και Bafta). Είναι η 2η ταινία στην ιστορία που κέρδισε ταυτόχρονα το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.
Δραματική ταινία φαντασίας αμερικανικής και καναδικής παραγωγής 2017
Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Βανέσσα Τέιλορ
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζέκινς

«Το άλογο του πολέμου»
Κυριακή 10/4, 21:30

Μια ταινία-ωδή στην ανιδιοτελή φιλία που κατάφερε να λάβει έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, δύο για Χρυσή Σφαίρα και πέντε για BAFTA. Αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου παιδικού μυθιστορήματος του Μάικλ Μορπούργκο που κυκλοφόρησε το 1982 και το 2007 μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Μπρόντγουεϊ.

Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ παγκοσμίου πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει στη βρετανική ύπαιθρο, μαθαίνει ότι ο πατέρας του πούλησε, λόγω χρεών, στο βρετανικό ιππικό το αγαπημένο του άλογο, Τζόι. Ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου και Άλμπερτ αποφασίζει να καταταγεί στον στρατό με σκοπό να τον ξαναβρεί.
Πολεμικό δράμα, αμερικανικής και ινδικής παραγωγής 2011
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Λι Χολ, Ρίτσαρντ Κέρτις
Ηθοποιοί: Τζέρεμι Ίρβιν, Πίτερ Μούλαν, Έμιλυ Γουάτσον, Νιλς Άρεστραπ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema με την ΕΡΤ: Μία εβδομάδα γεμάτη κινηματογραφικά «διαμαντάκια»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b