MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Restless: 5 λόγοι για να βάλετε στην λίστα σας την νέα προσθήκη του ERTFLIX

Το Restless μόλις προστέθηκε στη λίστα του ERTFLIX και εμείς συγκεντρώνουμε 5 λόγους που αυτή η μίνι σειρά κατασκοπίας και μυστηρίου αξίζει 3 ώρες από την καθημερινότητά μας.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα δράματα εποχής με θέμα κατασκόπους και μυστικούς πράκτορες είναι κάπως κλισέ και υπερβολικά περίπλοκα. Ευτυχώς όμως για τους λάτρεις αυτού του είδους, το Restless από τα πρώτα κιόλας λεπτά μας καθησυχάζει πως αυτό που ετοιμαζόμαστε να δούμε μόνο κλισέ δεν θα είναι.

Το Ertflix, έβγαλε πρόσφατα από τα συρτάρια του την σχετικά παλιά αυτή σειρά μυστηρίου, η οποία αποτελείται από μόλις 2 επεισόδια, περίπου 90 λεπτών το καθένα, και θα την έχει στη διάθεση του κοινού του μέχρι τις 21 Ιουνίου. Το Restless έκανε πρεμιέρα το 2012 στο BBC και γνώρισε άμεση επιτυχία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κοινού με την απλότητα, το μυστήριο αλλά και την δράση του.

Η πλοκή του Restless

Βασισμένο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μπόιντ, το Restless είναι στην ουσία μια ταινία, χωρισμένη σε δύο 90λεπτα μέρη και αφηγείται την ιστορία της Σάλι Γκίλμαρτιν. Πολύ σύντομα ανακαλύπτουμε πως το πραγματικό όνομα της πρωταγωνίστριας είναι Εύα Ντελεκτόρσκαγια και πρόκειται για μία κατάσκοπο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία έχει πλέον αποσυρθεί στην εξοχή, μακριά από όλους και από όλα.

Μετά τον θάνατο του άνδρα της όμως, το παρελθόν της απειλεί να την ξανά πλησιάσει, καθώς άνθρωποι με τους οποίους είχε ανοιχτούς λογαριασμούς φαίνεται να έχουν ανακαλύψει την τοποθεσία της. Η κόρη της, Ρουθ, η οποία πέφτει από τα σύννεφα όταν μαθαίνει για τη διπλή ζωή της μητέρας της, θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει, ενώ ταυτόχρονα διαβάζει το ημερολόγιο της μητέρας της και κάθε μέρα ξετυλίγει όλο και περισσότερο το μυστήριο γύρω από την πρωτύτερη ζωή της Εύας.

Ο Ρούφους Σιούελ ως Λούκας Ρόμερ και η Χέιλι Άτγουελ στον ρόλο της νεαρής Σάλι. Photo Credits: BBC

Ο Ρούφους Σιούελ ως Λούκας Ρόμερ και η Χέιλι Άτγουελ στον ρόλο της νεαρής Σάλι. Photo Credits: BBC

Συνεπώς, μέσα σε 2 επεισόδια θα ταξιδέψουμε από την Αγγλία του 1978, στο Παρίσι του 1939 και έπειτα στην Αμερική της ίδιας περιόδου. Η Σάλι/Εύα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε ως κατάσκοπος για τη βρετανική μυστική υπηρεσία και τώρα πιστεύει ότι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, από όπου μόνο ο πρώην φίλος της και επίσης κατάσκοπος, Λούκας Ρόμερ, μπορεί να την βγάλει.

Πίσω στη δεκαετία του ‘40, μετά από πολλά ταξίδια, αποστολές κατασκοπίας, έναν μεγάλο έρωτα και μία θανάσιμη αποστολή που κρύβει από πίσω της μία προδοσία, η Εύα θα βρει διέξοδο σε μία απλή και καθημερινή ζωή, μακριά από όλη τη δράση του παρελθόντος της. Όμως, ένα τέτοιο παρελθόν δεν θα μπορούσε να μην την ξανά ενοχλήσει.

Ποιοι είναι λοιπόν 5 σημαντικοί λόγοι για να βάλουμε την νέα προσθήκη του Ertflix στην λίστα μας και να αφιερώσουμε μόλις 3 ώρες στο Restless, ένα δράμα εποχής με θέμα την κατασκοπία και την προδοσία;

Η παραγωγή είναι πράγματι εξαιρετική

Από την εναρκτήρια κιόλας σκηνή, το ταξίδι δηλαδή της Ρουθ με τον γιο της μέσα στην αγγλική ύπαιθρο, τα πλάνα μας θυμίζουν κάποια ταινία ακριβής παραγωγής, με ζωντανά χρώματα και όμορφες εικόνες. Η εναλλαγή μεταξύ των πλάνων, η ένταση των σκηνών, η ομορφιά των τοπίων, όλα συντελούν στην άρτια παραγωγή της σειράς. Ακόμα, τα νοσταλγικά κουστούμια που βλέπουμε να φορούν οι πρωταγωνιστές της σειράς στις σκηνές που αναπολούν τη ζωή της νεαρής Εύας, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστα και μας ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή.

Δεν θα μπορούσε να έχει επιλεχθεί καλύτερο καστ
Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ ως η γηραιότερη εκδοχή της Σάλι και η Μισέλ Ντόκερι στον ρόλο της Ρουθ. Photo Credits: BBC

Η Σάρλοτ Ράμπλινγκ ως η γηραιότερη εκδοχή της Σάλι και η Μισέλ Ντόκερι στον ρόλο της Ρουθ. Photo Credits: BBC

Στο Restless αποδεικνύεται το ρητό πως η επιτυχία μίας παράστασης εξαρτάται από τους ηθοποιούς της. Τόσο η Χέιλι Άτγουελ στον ρόλο της νεαρής Σάλι/Εύας και η Σάρλοτ Ράμπλινγκ ως η γηραιότερη εκδοχή της, όσο και η Μισέλ Ντόκερι στον ρόλο της Ρουθ, κλέβουν τις εντυπώσεις με τους πολυδιάστατους χαρακτήρες τους, ως δυναμικές αλλά συνάμα και ευάλωτες γυναίκες. Το επιτυχημένο καστ της σειράς έρχονται να συμπληρώσουν ο Ρούφους Σιούελ ως Λούκας Ρόμερ και ο Μάικλ Γκάμπον στον ρόλο του Λόρδου Ρόμερ.

Η ιστορική ακρίβεια της σειράς

Ο συγγραφέας του βιβλίου και οι δημιουργοί της σειράς είχαν κάνει σίγουρα μία ενδελεχή έρευνα πριν ξεκινήσουν το έργο τους. Η απεικόνιση των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι άρτια παρουσιασμένη και εξαιρετικά κοντά στα πραγματικά γεγονότα. Από την στρατολόγηση μέχρι και τις αποστολές τους, που κύριο στόχο είχαν την προπαγάνδα και την συλλογή πληροφοριών. Και παρόλο που πολύ εύκολα η ιστορική ακρίβεια του έργου θα μπορούσε να κατρακυλήσει στον βωμό των στερεότυπων, που θέλουν τις γυναίκες κατασκόπους να σαγηνεύουν με την ομορφιά τους μόνο, η πλοκή και το χτίσιμο των χαρακτήρων του Restless γρήγορα φάνηκαν πως ήταν έξυπνα δομημένα.

Μας δείχνει πως μια γυναίκα μπορεί να πάρει παραδοσιακά «ανδρικούς» ρόλους και να θριαμβεύσει μέσα σε αυτούς

Το Restless μας υπενθυμίζει πως τελικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ταμπέλες στα επαγγέλματα και πως όλοι μπορούμε να επιτύχουμε ανεξαρτήτως φύλου. Η Σάλι/Εύα δεν ήταν καλή κατάσκοπος λόγω της ομορφιάς της, αλλά λόγο της ικανότητάς και της εξυπνάδας της και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους άνδρες «συναδέλφους» της.

Έχει σασπένς που μας προετοιμάζει για ένα 3ωρο binge watching

Η αλήθεια είναι πως αν υπολογίζατε να δείτε το ένα επεισόδιο την μία ημέρα και το δεύτερο την επόμενη, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς το σασπένς θα σας προσκαλέσει σε ένα 3ωρο binge watching, γεμάτο αγωνία, δράση, μυστήριο, αποκαλύψεις και ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγγλική εξοχή του ’80 και την προπολεμική κατασκοπία του ’40.

Οι λάτρεις των δραμάτων εποχής, της ίντριγκας και φυσικά των δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων, αξίζει σίγουρα να δώσουν μία ευκαιρία στο Restless. Θα το βρείτε στο ERTFLIX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧιου Γκραντ: Θα υποδυθεί τον Dr. Who στη νέα σεζόν;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b