MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ, από την ομάδα ContraTiempo στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

Η Ομάδα ContraTiempo παρουσιάζει, στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, την εμπνευσμένη από το «Μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ παράσταση «Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

Monopoli Team

Η νέα θεατρική ομάδα ContraTiempo συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με την παράσταση «Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ», σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, από 8 Απριλίου έως και 21 Μαΐου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, στην Ομόνοια.

«Η Επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ»: Λίγα λόγια για το έργο

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως ένας ιδιόρρυθμος οίκος ανοχής, πολίτες πληρώνουν για να μεταμφιεστούν σε ανθρώπους με υψηλά αξιώματα και να ασκήσουν εξουσία.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει εξέγερση. Ο υποκινητής της εξέγερσης αναζητείται. Τα πρόσωπα που πληρώνουν για να υποδυθούν αυτούς τους ρόλους γίνονται τα πραγματικά πρόσωπα μιας κυβέρνησης, που σκοπό έχει να πατάξει κάθε επαναστατική κίνηση ώστε να συνεχίσει να διοικεί ανενόχλητη, παραβιάζοντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και λειτουργώντας υπέρ ενός συστήματος που έχει σαν βάση το χρήμα και το προσωπικό συμφέρον.

Μία αλληγορία για τη φύση του ανθρώπου και τον σύγχρονο δυτικό κόσμο μέσα από την ποιητική γλώσσα και το βρώμικο χιούμορ του Ζαν Ζενέ.

Σημείωμα ομάδας

«Η ContraTiempo ιδρύθηκε και οργανώθηκε από τον Θωμά Θάνο και Γιώργο Αντωνόπουλο. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά, σαν σπουδαστές, στη Δραματική Σχολή. Από τότε, ως φίλοι, αρχίζουν να επεξεργάζονται την ιδέα δημιουργίας μιας καλλιτεχνικής ομάδας. Με το τέλος των σπουδών τους, η θεωρία γίνεται πράξη και συνεργάζονται τόσο στο θέατρο όσο και στη μουσική. Ο τελικός στόχος επιτυγχάνεται το 2021 με το επίσημο άνοιγμα της ContraTiempo.

Στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά σε όλα τα είδη που αφορούν τον πολιτισμό και τις παραστατικές τέχνες. Να αναδείξει νέες προτάσεις, να δώσει στέγη σε καινούργιες ιδέες, να δοκιμάσει, να συνεργαστεί. Τέλος να ανεβάσει παραγωγές, με σκοπό τη διάδοση του θεάτρου, της μουσικής, του χορού…για όλο τον κόσμο, για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Γιατί ο πολιτισμός είναι είδος πρώτης ανάγκης»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈμιλυ, σε σκηνοθεσία της Αλίκης Πήτερσον στη σκηνή του Χώρου Τέχνης Ασωμάτων12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Κοστούμια: Αλέξιος Φούκος
Μουσική: Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ομάδα ContraTiempo

Παίζουν: Βίκη Χαλαύτρη, Μυρτώ Λελόβα, Αποστόλης Παπαδημητρίου, Μάγδα Τασούλα, Ανδρέας Γιαννακούλας, Αλέξανδρος Πασχάλης, Νίκος Μυλωνόπουλος, Δήμητρα Κόκκορη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Γιάννης Νταής, Νικόλας Αλεξίου, Θωμάς Θάνος, Ζωή Κουσάνα

Διάρκεια: 100’
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 Απριλίου έως 21 Μαΐου
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Ντίνος Ψυχογιός
Link Εισιτηρίων: www.ticketservices.gr/event/omada-contratiempo-i-epanastasi-den-tha-ginei-pote/
Πληροφορίες Χώρου: Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18.
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b