MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γουίλ Σμιθ: Η επίθεση στον Κρις Ροκ τελικά επισκίασε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του

Μετά από δεκαετίες καριέρας, ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ. Η νίκη του όμως στιγματίστηκε από ένα απαράδεκτο γεγονός.

Monopoli Team

Μετά από περίπου 30 χρόνια καριέρας, αμέτρητους πρωταγωνιστικούς ρόλους και εκπληκτικές ερμηνείες, που δεν είχαν αναγνωριστεί από την Ακαδημία, ο Γουίλ Σμιθ κέρδισε σήμερα το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του.

Μία στιγμή που ο ηθοποιός σίγουρα περίμενε πολλά χρόνια και θα έπρεπε να μείνει στην ιστορία ως η -αργοπορημένη- αναγνώριση του ταλέντου του, τελικά στιγματίστηκε από ένα απαράδεκτο γεγονός: την επίθεση του στον Chris Rock.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Chris Rock βρέθηκε στη σκηνή της 94ης τελετής απονομής των Όσκαρ για να παρουσιάσει το βραβείο του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ (που τελικά κέρδισε το εκπληκτικό “Summer of Soul”). Εκεί αποφάσισε να πει ένα “αστείο” με θύμα την Jada Pinkett Smith, ηθοποιό και σύζυγο του Will Smith. Αστειευόμενος λοιπόν είπε: “Jada, σ’ αγαπώ. Ανυπομονώ να δω το “G.I. Jane 2”, και η κάμερα έδειξε την Pinkett Smith να δυσανασχετεί με το κακόγουστο αστείο, που την παρομοιάζει με χαρακτήρα βγαλμένο από το G.I. Joe, εξαιτίας του ξυρισμένου κεφαλιού της.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τον αγώνα της με την αλωπεκίαση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που καταλήγει σε απώλεια μαλλιών. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που το κοινό αντέδρασε ψυχρά στο αστείο του Rock, με τον ίδιο να απαντά “ελάτε, ήταν καλό”.

Το αστείο του κωμικού όμως δεν άρεσε ούτε στον Will Smith, ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα ανέβηκε στη σκηνή, χτυπώντας τον Rock. Σύμφωνα με το κοινό, που βρισκόταν στο Dolby Theater, ο Smith φώναξε “Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το στόμα σου”.

Οι τηλεθεατές στις ΗΠΑ, δεν άκουσαν -ούτε είδαν- τον καυγά, το διεθνές κοινό όμως που δεν παρακολουθούσε την λογοκριμένη μετάδοση φαίνεται να είδε το περιστατικό.

Το Twitter αμέσως πήρε φωτιά, με hashtag #ArrestWillSmith (“Συλλάβετε τον Γουίλ Σμιθ”), αλλά και #GoodForWill (“Καλά Έκανε”), να γίνονται αμέσως trending σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσκαρ 2022: Όλοι οι νικητές της συναρπαστικής 94ης τελετής απονομής της Ακαδημίας12.09.2018

Αυτό όμως δεν ήταν το τέλος επεισοδιακής αυτής βραδιάς. Σαράντα λεπτά αργότερα, ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε και πάλι στη σκηνή, για να πάρει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, το οποίο κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία “Η Μέθοδος των Γουίλιαμς”, αφιερωμένη στον πατέρα των διάσημων τενιστριών Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς.

Ο ηθοποιός δέχτηκε με δάκρυα στα μάτια το βραβείο, ζητώντας συγγνώμη στην Ακαδημία και τους υπόλοιπους υποψήφιους, χωρίς όμως να αναφέρει ονομαστικά τον Chris Rock.

Συγκεκριμένα είπε: “Ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς υπερασπιζόταν μανιωδώς την οικογένειά του. Ξέρω, ότι όταν κάνεις αυτο που κάνουμε, πρέπει να μπορείς να ανεχτείς την κακοποίηση, πρέπει να αφήνεις τους άλλους να λένε τρελά για εσένα, σε αυτή τη βιομηχανία πρέπει να αφήνεις τους άλλους να δείχνουν ασέβεια. Και πρέπει να χαμογελάς και να προσποιείσαι ότι είναι εντάξει αυτό. Αλλά ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς -και αυτό που αγάπησα- μου είπε ο Ντένζελ πριν από μερικά λεπτά, είπε, “Στις μεγαλύτερες στιγμές σου, να προσέχεις, γιατί τότε είναι που έρχεται σε εσένα ο διάβολος”.

Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι ελπίζει να τον δεχτεί ξανά η Ακαδημία: “Η αγάπη σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα… Ελπίζω η Ακαδημία να με προσκαλέσει ξανά. Σας ευχαριστώ” κατέληξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ενημερώθηκε για το περιστατικό, ο Chris Rock όμως αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση. Επομένως, ο Smith δεν θα συλληφθεί για επίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars 2022: Η ιστορική νίκη του CODA και ο “σιωπηλός” θρίαμβος του Dune12.09.2018

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την μεγάλη βραδιά της 94ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 18:45 αποκλειστικά στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με υπότιτλους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b