MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Γυναίκες και eSports, μια σχέση που αρχίζει να «χτίζεται» σε γερές βάσεις

Η γυναικεία παρουσία στα eSports αρχίζει να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.

Monopoli Team

Τα eSports έχουν αρχίσει να αποκτούν τεράστια σημασία για την αγορά των videogames, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να επενδύουν στο ανταγωνιστικό κομμάτι και στον κυβερνοαθλητισμό. Τα eSports κυριαρχούν σε δημοφιλείς τίτλους, όπως το League of Legends, το DOTA, το Rainbow Six Siege και το Counter Strike: Global Offensive και γύρω τους οργανώνονται ομάδες και πρωταθλήματα με έπαθλα που θα ζήλευαν ακόμη και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHalo: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επική σειρά που όλοι οι gamers -και όχι μόνο-περιμένουν να δουν12.09.2018

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Φαρμάκη, επικεφαλής των eSports στην εταιρεία Yieldly, το 2021 ο τζίρος των eSports ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο 14.5% σε σχέση με το 2020. Το 75% των χρημάτων αυτών προήλθαν από χορηγίες και δικαιώματα μεταδόσεων, ενώ πάνω από 465.1 εκ. θεατές παρακολούθησαν κάποιο online τουρνουά μέσα στη χρονιά που πέρασε. Ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζει να είναι θετικός και σε αυτό το επίπεδο, αφού τα τελευταία χρόνια δείχνει συνεχώς ανοδική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscars Guide: Όσα πρέπει να ξέρετε για τους φετινούς υποψήφιους12.09.2018

Όπως και στα πρώτα βήματα του gaming, η ενασχόληση των γυναικών με τα eSports δεν έχει φτάσει ακόμη σε σημαντικό επίπεδο, ωστόσο βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που ολοένα και περισσότερες κοπέλες βλέπουν ότι έχουν τις ικανότητες να συμμετέχουν σε online πρωταθλήματα πολλών και διαφορετικών videogames.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b