MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Halo: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την επική σειρά που όλοι οι gamers -και όχι μόνο-περιμένουν να δουν

Η τηλεοπτική μεταφορά του Halo έρχεται επιτέλους στις οθόνες μας κι εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σειρά που όλοι μιλούν.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μετά από χρόνια αναμονής -εξαιτίας του covid φυσικά- η τηλεοπτική μεταφορά του Halo έρχεται επιτέλους στις οθόνες μας, απόψε, Παρασκευή 25 Μαρτίου! Το hype είναι μεγάλο και οι προσδοκίες ακόμη μεγαλύτερες, για όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει άπειρες ωρες, παίζοντας Halo.

Χάρη στον φανατικό fan του franchise, Στίβεν Σπίλμπεργκ που είναι και παραγωγός της σειράς, το Halo ζωντάνεψε σε μία επική υπερπαραγωγή, με ένα… ταπεινό budget 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο όπως είδαμε ήδη από το trailer, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων για καταπληκτικά σκηνικά και εφέ.

Εμείς ήμασταν από τους τυχερούς που πήραν μία πρώτη γεύση από την πολυαναμενόμενη σειρά και είμαστε εδώ για να σας “βάλουμε” στο επικό σύμπαν του Halo, λίγο πριν από την αποψινή πρεμιέρα του στην COSMOTE TV.

1. Η σειρά είναι βασισμένη σε ένα από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών

Το Halo βασίζεται στο ομώνυμο video game, ένα από τα πιο θρυλικά franchise όλων των εποχών. Από το 2015, μόνο τα παιχνίδια έχουν αποφέρει κέρδος που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του franchise, Halo Infinite, κυκλοφόρησε στην 20η επέτειο του franchise, τον Νοέμβριο του ’21 και έκανε πάταγο.

2. Δεν χρειάζεται να είσαι gamer για να δεις το Halo

Σίγουρα οι φανατικοί gamers θα εκτιμήσουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά τις επικές σκηνές μάχης ανάμεσα στους Spartans και του εξωγήινους της Covenant, που είναι εξίσου συναρπαστικές με εκείνες του video game. Όπως όμως έχουν επανειλημμένα αναφέρει οι δημιουργοί της σειράς, το Halo δεν θα είναι απομίμηση του παιχνιδιού. Και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η σειρά προσπαθεί να χτίσει ένα ολόκληρο σύμπαν, βασισμένη φυσικά σε εκείνο του παιχνιδιού, προσθέτοντας όμως όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μία συναρπαστική αφήγηση, που μία ακριβής μεταφορά ενός video game δεν θα μπορούσε να προσφέρει.

Η Dr Halsey είναι η δημιουργός των Spartans -και όχι μόνο

Η Dr Halsey είναι η δημιουργός των Spartans -και όχι μόνο

3. Ποιο είναι το story;

Το μακρινό έτος 2552, οι άνθρωποι ζουν πολύ διαφορετικά, με τους πλανήτες να ζητούν ανεξαρτησία από την Γη και το καθεστώς της UNSC (United Nations Space Command), μία ένωση που διασφαλίζει την επικυριαρχία της Γης. Ένας από τους πλανήτες που αντιστέκεται είναι και αυτός του Madrigal, ο οποίος όμως γίνεται θύμα της εξωγήινης απειλής που είναι πάντοτε παρούσα. Οι μόνοι που μπορούν να νικήσουν τις εξωγήινες δυνάμεις της Covenant, είναι οι Spartans, μία ελίτ παντοδύναμων στρατιωτών της UNSC. Αρχηγός τους είναι ο Master Chief, ο οποίος σώζει μία νεαρή κοπέλα από το Madrigal και τότε όλα για εκείνον αλλάζουν…

4. Ποιοι είναι οι Spartans;

Ο Master Chief και η ομάδα του, οι Spartans, ήταν πάντα βασικοί ήρωες του Halo και στην σειρά θα παραμείνουν από τους κεντρικούς χαρακτήρες. Τι είναι όμως οι Spartans και πώς δημιουργήθηκαν; Η απλή απάντηση είναι ότι αποτελούν δημιουργήματα της Δρ. Κάθριν Χάλσεϊ, από τις πιο ικανές επιστήμονες, που ανέπτυξε ένα πρόγραμμα υπερ-στρατιωτών. Από αυτό το πρόγραμμα “γεννήθηκαν” οι Spartans, που από παιδιά εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν οι πιο θανατηφόροι μαχητές στο σύμπαν. Είναι και οι μόνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν τους εξίσου θανατηφόρους εξωγήινους της Covenant.

5. Ποιοι είναι οι villains;

Τι είναι όμως η Covenant; Η πιο μεγάλη απειλή κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μία “ένωση” εξωγήινων που μισούν την ανθρωπότητα και θέλουν να την καταστρέψουν. Αν βρεθείς μπροστά τους δεν υπάρχει διαφυγή, εκτός κι αν έχεις πλάι σου τους Spartans…

Ο Master Chief είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε video game και σειρά

Ο Master Chief είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε video game και σειρά

6. Ποιος είναι ο Masterchief και γιατί όλοι μιλούν για το κράνος του;

Αρχηγός των Spartans και ίσως ο πιο ισχυρός μαχητής είναι ο Master Chief ή John 117. Όπως και οι υπόλοιποι Spartans, εκπαιδεύτηκε από μικρό παιδί για να γίνει μία θανατηφόρα μηχανή χωρίς αισθήματα, αμφιβολίες και κυρίως… αναμνήσεις. Είναι ίσως ο πιο βασικός ήρωας του franchise, ο οποίος όμως στο video game δεν έβγαζε ποτέ το κράνος του -ή τις σπάνιες φορές που το έκανε, δεν βλέπαμε καθαρά το πρόσωπό του. Έτσι, τώρα που ο Master Chief (τον οποίο υποδύεται ο καταπληκτικός Pablo Schreiber) έδειξε το πρόσωπο του από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, οι θαυμαστές του Halo δεν σταματούν να μιλούν γι’ αυτό.

7.  Ποιος είναι ο νέος χαρακτήρας που βλέπουμε στη σειρά;

Στα πρώτα επεισόδια ίσως ο πιο βασικός χαρακτήρας είναι η Kwan Ha (την οποία υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Yerin Ah), ένας ολοκαίνουριος χαρακτήρας που βλέπουμε για πρώτη φορά στο franchise. Η Kwan είναι μία νεαρή κοπέλα, μέρος της αντίστασης κατά της UNSC, που όπως είδαμε ήδη από το trailer θα έχει βασικό ρόλο στη σειρά, αφού είναι εκείνη που κατά κάποιον τρόπο θα “ξυπνήσει” την ανθρώπινη πλευρά του Master Chief.

Η Kwan Ha είναι ένας ολοκαίνουριος χαρακτήρας, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο σύμπαν του Halo

Η Kwan Ha είναι ένας ολοκαίνουριος χαρακτήρας, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο σύμπαν του Halo

8. Ποιους βλέπουμε στο υπόλοιπο cast;

Εκτός από τον Pablo Schreiber (που έχουμε ξαναδεί στο Orange is the New Black και American Gods), στη σειρά βλέπουμε σε βασικούς ρόλους την Natascha McElhone (Californication, Designated Survivor)ως Dr. Katherine Halsey, την Olive Gray ως Dr. Miranda Keyes, επίσης επιστήμονα και κόρη της Χάλσεϊ, με την οποία έρχεται συχνά αντιμέτωπη, τον Danny Sapani, ως πατέρα της Miranda και στρατηγό της UNSC, Captain Jacob Keyes, ενώ στον ρόλο της Cortana -που είναι ρόλος κλειδί όπως θα διαπιστώσετε στα επόμενα επεισόδια- βλέπουμε την Jen Taylor, την ορίτζιναλ φωνή της Cortana στα video games!

9. Ποιες είναι οι αντιδράσεις fans και κριτικών προς το παρόν;

Όπως είπαμε, το Halo είναι ένα από τα διασημότερα franchise video games όλων των εποχών. Έτσι, η “ευθύνη” που έπεσε πάνω στους δημιουργούς για να ικανοποιήσουν τόσο τους φανατικούς gamers, όσο και τους κριτικούς, δεν ήταν λίγη. Φαίνεται όμως ότι το κατάφεραν, αφού όλοι μιλούν για μία επική παραγωγή, που διευρύνει ακόμη περισσότερο το σύμπαν του Halo.

10. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν!

Πριν καν ξεκινήσει, η πρώτη σεζόν, ανακοινώθηκε ότι το Halo ανανεώθηκε για δεύτερο κύκλο, με showrunner τον David Wiever του Brave New World, αυτή τη φορά. Φαίνεται λοιπόν ότι οι δημιουργοί της σειράς έχουν πολλά να δείξουν, πολλές ιστορίες να πουν και πολλούς χαρακτήρες να εξελίξουν.

Το Halo θα κάνει πρεμιέρα αμέσως μετά τις ΗΠΑ, απόψε Παρασκευή 25 Μαρτίου, στις 22.15 ώρα Ελλάδος, στο COSMOTE SERIES HD.

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b