MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 23 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Στις 17/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το animation «Στο γύψο» (16’) των  Άκη Μελάχρη και Αλέξανδρου Ρωμανού Λιζάρδου. Η ταινία μετρά 7 βραβεία (από ελληνικής πλευράς στο Athens Animfest και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων) και πολυάριθμες συμμετοχές σε περισσότερα από 25 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPsaroloco 2022: Το παιδικό και εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο -Αναλυτικά το πρόγραμμα12.09.2018

Εκθέσεις

2. Visitations: Φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Χατζηασλάνη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Η έκθεση «Visitations» («Επισκέψεις») του Γιάννη Χατζηασλάνη, που παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 23 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου, αφορά μία συλλογή φωτογραφιών από μουσεία της Αττικής, ένα σύνολο εικόνων από χώρους, δωμάτια, βιτρίνες, εκθέματα και αντικείμενα. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε περισσότερα από 50 μουσεία τα τελευταία πέντε χρόνια, με μια μικρή αναλογική κάμερα. Το έργο προέκυψε μέσα από την εξερεύνηση μουσειακών αφηγήσεων, την περιέργεια γύρω από τα εκθέματα και από τις συναντήσεις με το απρόσμενο. Το έργο του Χατζηασλάνη δεν αποσκοπεί να λειτουργήσει ως ευρετήριο των μουσείων της Αττικής. Ωστόσο, μέσω της διαδικασίας της συσσώρευσης, έχει εξελιχθεί το ίδιο σε ένα μικρό μουσείο· σε μια συλλογή των συλλογών.
Έναρξη: Τετάρτη 23 Μαρτίου, 11:00-21:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Μαρτίου έως 30 Απριλίου
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 15:00.
Ελεύθερη είσοδος
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης – Θησείο. Τηλ: 210 3452150 

3. «Όταν ο Κόραξ λευκανθεί…»: Έκθεση χαρακτικής στην Crux Galerie
Κατερίνα Ζαχαροπούλου: «Όταν ο κόραξ λευκανθεί...»

Από αριστερά: «Όταν ο κόραξ λευκανθεί…», 2020-22, χάραξη σε λινόλεουμ και «Όταν ο κόραξ λευκανθεί…», 2020-22, ξηρή εξώγλυφη εκτύπωση σε χαρτί Fabriano

H Crux Galerie παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου με τίτλο «Όταν ο Κόραξ λευκανθεί…». Με την Σιωπή και το Άφατο ασχολείται η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σε αυτή την ενότητα δουλειάς. Οι άνθρωποι, οι φωνές τους, οι μεταμορφώσεις τους σε πουλιά για την ανάγκη μιας κάποιας λύτρωσης, η αφωνία που μεσολαβεί ανάμεσα, το τραύμα, πολιτισμικό, έμφυλλο ή προσωπικό, η αλαλία του ανείπωτου βρίσκονται όλα χαραγμένα σε επιφάνειες, άλλοτε με βαθειά σημάδια άλλοτε δια-τυπωμένα σε λευκά χαρτιά σαν ίχνη που προμηνύουν την ίαση.
Εγκαίνια: Τετάρτη 23 Μαρτίου, 16.00-21.00
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Μαρτίου – 14 Μαΐου 2022
Ωράριο: Πέμπτη/Παρασκευή: 17:00 – 21:00 και Σάββατο: 13:00 – 17:00.
Gallery Crux, Σέκερη 4, Κολωνάκι. Tηλ.: 213.045.89.11

4. Minumental: Έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε στην γκαλερί a.antonopoulou.art

H δεύτερη ατομική έκθεση της Χριστίνας Μήτρεντσε ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαρτίου στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η καλλιτέχνιδα που έζησε και δούλεψε στο Λονδίνο για 20 χρόνια, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα μια επιλογή από τη σειρά σχεδίων με γραφίτη, χρώμα και κολλάζ, καθώς και γλυπτικά έργα ως μέρος του εν εξελίξει πρότζεκτ «Add To My Library». Η συγκεκριμένη σειρά έργων μεγάλης κλίμακας και μικρότερων διαστάσεων σε χαρτί παρουσιάζει μουσεία σύγχρονης τέχνης από όλο τον κόσμο, όπως η νέα Tate Modern, το ΕΜΣΤ, το Μουσείο Ακρόπολης, το WIELS και το MACBA, μαζί με μνημεία του παρελθόντος, όπως το Stonehenge. Εδώ το βιβλίο λειτουργεί ως μετωνυμία τόσο για την τοποθεσία όσο και για το περιεχόμενο.
Έναρξη: Τετάρτη 23/03, ώρες 18:00–22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Μαρτίου έως 7 Μαΐου 2022
Ωράριο: Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 14:00–20:00. Σάββατο: 12:00–16:00.
A.Antonopoulou Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα. Τηλ: 210 3214 994 | https://www.aaart.gr/

5. «Εκ Φύσεως»: Έκθεση του Παναγιώτη Πριστούρη στον χώρο τέχνης «Εκτός»

Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών παρουσιάζει την έκθεση του Παναγιώτη Πριστούρη με τίτλο «Εκ Φύσεως». Τα έργα που παρουσιάζονται,  έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 5 χρόνια, φανερώνοντας στον θεατή όχι μόνο στιγμιότυπα και τοπία από το φυσικό περιβάλλον αλλά και προσεγγίσεις αυτού μέσα από μια κοντινή ματιά. Τα έργα αφορούν σε τεχνικές ξυλογραφίας και ξηρής χάραξης, σε ζελατίνα και πλέξιγκλας. Ο καλλιτέχνης δεν μένει μόνο στην ασπρόμαυρη απεικόνιση αλλά πειραματίζεται και με συνδυασμό γήινων χρωμάτων άλλοτε σε έντονους και άλλοτε σε απαλούς τόνους.
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 18:00 – 21:00
Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 23 Μαρτίου – Σάββατο 7 Μαΐου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη και Παρασκευή 18:00 – 21:00, Σάββατο: 12:00 – 15:00
Εκτός | Χώρος Τέχνης, Ι. Δροσοπούλου 17Α, Κυψέλη, Αθήνα. Ε: e mail: info@haraktes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩδείο Αθηνών: Ο Ιωάννης Δεσποτόπουλος και το Bauhaus12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

6. Εκδόσεις Ιανός: Παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Οι Εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη για τον Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ταξίδι στον ωκεανό της Μουσικής και της Ιστορίας».  «Ο Μίκης» όλων των Ελλήνων, ο άοκνος «εργάτης της επανάστασης» και παγκοσμίου εμβέλειας μουσουργός, ξαναζωντανεύει στις σελίδες αυτού του βιβλίου έχοντας αδιαμφισβήτητα –και κόντρα στις συνεχείς διώξεις που υπέστη από το εκάστοτε «σύστημα»– πρωταγωνιστικό ρόλο στη μουσική και στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας˙ έναν ρόλο που, δικαιωματικά, του ανήκει… Η Αναστασία Βούλγαρη, η συνθέτις Ιωάννα Σπανομάρκου και η μουσικός και σολίστ πιάνου Παρασκευή Αντωνίου συνομιλούν με το κοινό για το ταξίδι του Μίκη Θεοδωράκη στον κόσμο, τη μουσική και την Ιστορία.
Τετάρτη 23/3, 19:30
Παρουσίαση βιβλίου: 4 ευρώ (περιλαμβάνει καφέ ή τσάι ή αναψυκτικό ή ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί).
Βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα. 

7. Η Αμερικανική Επανάσταση και πώς επηρέασε την Ελληνική: Ομιλία της Μαρίας Ευθυμίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου ομιλία της καθηγήτριας ιστορίας Μαρίας Ευθυμίου για τις καταβολές και τον αντίκτυπο της Αμερικανικής Επανάστασης στο ελληνικό γίγνεσθαι. Η Μαρία Ευθυμίου θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τα γεγονότα και να δώσει τις καταβολές του κορυφαίου αυτού γεγονότος του 18ου αιώνα, που επηρέασε βαθύτατα και την Ελληνική Επανάσταση μερικά χρόνια μετά. Μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά.
Τετάρτη 23/3, 18:30
Ελεύθερη είσοδος. Απαραίτητη η κράτηση θέσης
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (2103680052), [email protected], www.hau.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b