MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Πέρα Παλάς: Το ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης που ενέπνευσε νέα σειρά του Netflix

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Πέρα Παλάς πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά «Μεσάνυχτα στο Πέρα Παλάς», που σαρώνει αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Monopoli Team

Το πεντάστερο ξενοδοχείο Πέρα Παλάς πρωταγωνιστεί στη νέα τουρκική σειρά «Μεσάνυχτα στο Πέρα Παλάς», που σαρώνει αυτή τη στιγμή στο Netflix. Με τις αναζητήσεις για μια διαμονή εκεί να έχουν χτυπήσει πλέον «κόκκινο», ρίχνουμε μια ματιά σε ένα από τα πιο ιστορικά καταλύματα της Ευρώπης.

«Σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο της Κωσνταντινούπολης, μια ρεπόρτερ βουτά στο παρελθόν και πρέπει να σταματήσει μια σκευωρία, που ίσως αλλάξει τη μοίρα της σύγχρονης Τουρκίας». Αυτό διαβάζουμε στην περίληψη της νέας τουρκικής σειράς «Μεσάνυχτα στο Πέρα Παλάς», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των χρηστών του Netflix.

Αυτό που αναρωτιούνται πολλοί φαν της σειράς είναι αν η ιστορία που παρακολούθησαν στα οκτώ της επεισόδια βασίζεται σε – κάποια έστω – πραγματικά γεγονότα ή μιλάμε για ένα εντελώς φανταστικό σενάριο. Η αλήθεια είναι πως ο βασικός της κορμός προέρχεται από το βιβλίο του Charles King με τίτλο «Μεσάνυχτα στο Πέρα Παλάς: Η γένεση της σύγχρονης Ιστανμπούλ». Παρόλα αυτά για χάρη της σειράς η ιστορία έχει αλλάξει.

Τι έχει μείνει ακριβώς ίδιο; Μα φυσικά το Πέρα Παλάς, το ιστορικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο κατασκευάστηκε το 1892, όταν η Εταιρεία Βαγκόν – Λι αποφάσισε να το ανεγείρει στα υψώματα πάνω από τον Γαλατά, για να υποδέχεται κυρίως τους επιβάτες του Οριάν Εξπρές, που κατέφθαναν στην Πόλη από το Παρίσι.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b