MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ERTFLIX: Δύο ειδικά αφιερώματα και ένα ντοκιμαντέρ από την Τίλντα Σουίντον, για την Ημέρα της Γυναίκας

Γυναικεία υπόθεση η 8η Μαρτίου στο ERTFLIX με δύο ειδικά αφιερώματα και ένα ντοκιμαντέρ από την Τίλντα Σουίντον.

Monopoli Team

Στις 8 Μαρτίου, η ιστορία του κινηματογράφου ξαναγράφεται στο ERTFLIX με μια αριστουργηματική σειρά ντοκιμαντέρ για τις σκηνοθέτριες που μεγαλούργησαν μέσα από τον φακό τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, το ERTFLIX φιλοξενεί το «Women Make Films», με 14 επεισόδια, με την Τίλντα Σουίντον που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή να αφηγείται σε σκηνοθεσία Μαρκ Κάζινς ένα ταξίδι με σταθμούς τις γυναίκες εκείνες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της Τέχνης του Κινηματογράφου.

Το «Women Make Films» που διαρκεί 14 ώρες και δημιουργήθηκε μέσα από 4 χρόνια κινηματογράφησης, χρησιμοποιεί υλικό, με τη μορφή βιβλίου ιστορίας, χωρισμένου σε 40 κεφάλαια, ενώ συμμετέχουν φυσιογνωμίες όπως η Jane Fonda και η Thandie Newton.

Παράλληλα, το ERTFLIX τιμά τη γυναίκα, δημιουργώντας δύο ειδικές κατηγορίες που τα έχουν όλα. «Οι γυναίκες του ERTFLIX» μάς συστήνονται όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί. Θρυλικές ντετέκτιβ, τολμηρές κατάσκοποι, φυσιογνωμίες από τη Μαρία Κάλλας μέχρι την πρωτοπόρο της γαλλικής Nouvelle Vague, Ανιές Βαρντά, και αστέρια του Χόλιγουντ όπως η Ελίζαμπεθ Μος και η Ρόσαμουντ Πάικ, παρελαύνουν από μπροστά μας.

Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε «Ιστορίες γυναικών» σε μία ακόμη κατηγορία με σύγχρονες αφηγήσεις ζωής. Μέσα από εκπομπές όπως «Πρόσωπα και Ιστορίες», «Επικίνδυνες», «Μαμά-δες», «Συν Γυναιξί», που αναδεικνύουν γυναίκες του σήμερα, δημιουργούμε μια συρραφή από ξεχωριστά επεισόδια, τα οποία απαρτίζουν ένα μωσαϊκό που κλείνει μέσα του φυσιογνωμίες από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα.

Από τη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στη διευθύντρια ορχήστρας Ζαφείρα Antzus Ramos και στην αστροφυσικό Αθηνά Κουστένη, και από τα ζητήματα φυλετικών διακρίσεων σε όλες εκείνες τις γυναίκες που συνεχίζουν να μας εμπνέουν με τη ζωή και τον λόγο τους.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b