MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για το Σάββατο 5 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου 2022.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’ Clock: Επιστρέφει με ταυτόχρονες προβολές σε έξι χώρες | «Bella» by Thelyia Petraki
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Δύο εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες για την Ουκρανία από τον Κινηματογράφο Άστυ

Ο Κινηματογράφος Άστυ παρουσιάζει από τις 3 έως τις 9 Μαρτίου δύο εξαιρετικά επίκαιρες ταινίες για την Ουκρανία. Στις 17:00 θα προβάλλεται η ταινία του Σεργκέι Λόζνιτσα «Η Δύναμη της Αλήθειας»: Ο βραβευμένος σκηνοθέτης μας παρουσιάζει την καθημερινότητα των ανθρώπων στο διχασμένο Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας. Στις 19:00 θα προβάλλεται η ταινία «Ταξίδι στην Κριμαία» του Ναριμάν Αλίεφ: Έχοντας χάσει τον μεγάλο του γιο στον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Μουσταφά αποφασίζει να πάρει το σώμα του παιδιού του και να το θάψει στον τόπο που γεννήθηκε, την Κριμαία.
Από Πέμπτη 3/3, στις 17:00 και στις 19:00
Κινηματογράφος Άστυ, Κοραή 4, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 1925.

2. Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Film O’ Clock: Επιστρέφει με ταυτόχρονες προβολές σε έξι χώρες

Το νέο Διεθνές Φεστιβάλ Film O’ Clock έκανε την πρεμιέρα του πέρυσι τέτοια εποχή διαδικτυακά, φέρνοντας κοντά το σινεμά της Λιθουανίας, της Νοτίου Αφρικής, της Αιγύπτου, της Ρουμανίας και της Ελλάδας. Φέτος, στη δεύτερη διοργάνωση του στις 1-6 Μαρτίου, διευρύνεται με τη συμμετοχή της Βουλγαρίας και διεξάγεται για πρώτη φορά στις αίθουσες, με ταυτόχρονες προβολές στις συμμετέχουσες χώρες. Παράλληλα περιλαμβάνει μια σειρά από online εκδηλώσεις. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2022 εδώ.
1-6 Μαρτίου 2022
Εισιτήρια: 5 ευρώ, 3 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (εβδομαδιαίο). | Περισσότερες πληροφορίες εδώ: foc-iff.com
Χώρος: Studio New Star Art Cinema της Αθήνας (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, 2108640054).

3. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Μαρτίου), στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Νόημα του Αυγούστου» (26′) του Μάνου Παπαδάκη. Βραβεία: Α’ Ανδρικού Ρόλου (43ο Φεστιβάλ Δράμας, 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας), Ήχου (43ο Φεστιβάλ Δράμας).
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Batman πριν τον Pattinson: Όλες οι διαφορετικές εκδοχές του Μαύρου Ιππότη στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Εκθέσεις

4. Ειδύλλια Οδός: 33 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Τεχνόπολη – Τελευταίες Ημέρες

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός», με έργα 33 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σύλληψη και επιμέλεια της Μαρίας Μαραγκού. Καλλιτέχνες και έργα συνομιλούν το παρόν του παρελθόντος μας, δίχως νοσταλγία, μέσα από την χειραγώγηση των υλικών που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη: χώμα, μαλλί, καλάμια, υφάσματα, μάρμαρο, άχυρα, κλωστές και βελόνες, αργαλειοί. Μέσα στη συνθήκη της πανδημίας, του παγκόσμιου εγκλεισμού και στην ατμόσφαιρα της απειλής του θανάτου, προσπαθούμε να ξεφύγουμε στις σκέψεις και στα όνειρα. Περιπλανιόμαστε σε μια Αθήνα δίχως κόσμο, στα μονοπάτια του Λυκαβηττού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τα Αναφιώτικα, πεντάμορφα στην εγκατάλειψη από περαστικούς.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιανουαρίου έως 6 Μαρτίου 2022
Γενική είσοδος: 5 ευρώ | Μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές/άνεργοι/ΑμΕΑ): 3 ευρώ
Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 11:00–20:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

5. Ομαδική έκθεση της ομάδας Y@oldnursery στην γκαλερί «7» – Τελευταία Ημέρα

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση της ομάδας Y@oldnursery. Το εγχείρημα Y@oldnursery μετουσιώνει την έννοια nursery ως φυτώριο σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σε αυτό το πολιτισμικό φυτώριο καλλιεργούνται ιδέες, σκέψεις, εκφράσεις που άλλοτε μεταγράφονται σε εικαστικά έργα και άλλοτε μπολιάζουν νέες έρευνες, συζητήσεις, συνεργασίες και εικαστικές δράσεις, με σκοπό την βαθιά επικοινωνία με το κοινό και τον δημιουργικό και γόνιμο διάλογο μαζί του. Στην παρούσα έκθεση τα έργα που παρουσιάζονται χαρακτηρίζονται από τις πολλαπλές εννοιολογικές και εικαστικές τους αναζητήσεις.
Διάρκεια Έκθεσης: 15.02 – 05.03.2022
Ώρες : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.
Gallery «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου | Τηλ: 21 0361 2050.  Ε. [email protected].

6. Γκαλερί Kalfayan: Έκθεση με έργα του ζωγράφου Ιάσονα Μολφέση – Τελευταία Ημέρα

Η γκαλερί Kalfayan παρουσιάζει έκθεση με έργα του εκλιπόντος ζωγράφου Ιάσονα Μολφέση, την πρώτη μετά τον θάνατο του εικαστικού το 2009. Η έκθεση αυτή έχει ως στόχο να συστήσει ξανά στο ελληνικό κοινό το πρωτοποριακό και σημαντικό εικαστικό έργο του Μολφέση και να ανάδειξη τόσο καλλιτεχνικό κληροδότημα του όσο και τη σημασία του για τον Μοντερνισμό διεθνώς. Για τον Μολφέση η αισθητική του έργου τέχνης είναι ο «Δούρειος Ίππος» με τον οποίον το έργο πλησιάζει «την ανθρώπινη ευαισθησία και γίνεται αντιληπτό». Ο ίδιος υπήρξε μεταξύ των πρωτοπόρων καλλιτεχνών της γενιάς του που γοητεύτηκαν από την τεχνολογία της εποχής τους και κυρίως από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δεν χρησιμοποίησε ωστόσο τον υπολογιστή ως μέσο για τη δημιουργία των έργων του, αλλά έκανε δημιουργική χρήση της γλώσσας του για να δημιουργήσει το δικό του αφηρημένο καλλιτεχνικό σύμπαν.
Διάρκεια έκθεσης έως 5 Μαρτίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 11.00 – 15.00. Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 19.00 και  Σάββατο 11.00 – 15.00.
Είσοδος ελεύθερη
Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: Ξαναμπαίνουν στον χορό12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

7. Τετραήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στην πλατεία Εξαρχείων

Η Βιβλιοθήκη Bibliotheque μας προσκαλεί το τετραήμερο 4-7 Μαρτίου 2022 σε μια μικρή γιορτή για μεγάλα βιβλία στην πλατεία Εξαρχείων. Ένα φεστιβάλ πανόραμα βιβλίου με Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες.
4-7 Μαρτίου Φεβρουαρίου 2022
Διοργάνωση: Στέγη Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 76 και Βαλτετσίου, Εξάρχεια. Τηλ. + 2108223067.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b