MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο Batman πριν τον Pattinson: Όλες οι διαφορετικές εκδοχές του Μαύρου Ιππότη στη μεγάλη οθόνη

O Batman δεν είναι ένας στο σινεμά καθώς πολλές διαφορετικές ερμηνείες έχουν δώσει και πολλές διαφορετικές εκδοχές του. Τους συγκεντρώσαμε όλους κι εσείς μπορείτε να διαλέξετε τον αγαπημένο σας.

Ο Christian Bale ως Batman.
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Επιτέλους έφτασε η στιγμή να απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη τη νέα ταινία “The Batman” με πρωταγωνιστή τον Robert Pattinson. Ήδη, από τα τρέιλερ και τις φωτογραφίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα, οι προσδοκίες μας φαίνεται πως μπορούν να ικανοποιηθούν. Όχι, όμως, απαραίτητα και αυτές των πιο απαιτητικών θαυμαστών…

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν κατά καιρούς πόσο αχρείαστη είναι μια ακόμη ταινία Batman και πόσο μάλλον μια τρίωρη! Αλήθεια, όμως, πόσες ταινίες Batman έχουν γίνει; Ή καλύτερα, πόσοι έχουν παίξει τον Batman και τί τους κάνει να διαφέρουν ο ένας από τον άλλον; Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στη συνέχεια σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Batman: «Φρένο» από τη Warner Bros για την κυκλοφορία της ταινίας στη Ρωσία12.09.2018

Batman: The Movie (1966): Adam West

Ο Batman του Adam West δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με αυτούς των επόμενων ετών. Ξεκίνησε ως τηλεοπτική σειρά την δεκαετία του 1960, η οποία κράτησε 3 σεζόν και το 1966 κυκλοφόρησε και η ταινία. Ο West κάνει τον Batman να είναι ένας ήρωας φτιαγμένος για παιδιά, ειδικά αν συμπεριλάβουμε και τα ευφάνταστα γκάτζετ του και τα αυτοκίνητά του, που θυμίζουν παιχνίδια. Είναι εξίσου αστείος και goofy, προσφέροντας γέλιο και μια ευχάριστη, χαλαρή ατμόσφαιρα. Παρά τις διαφορές με ό,τι έχουμε συνηθίσει να θυμίζει τον Batman, είναι τόσο κλασική αυτή η πρώτη απεικόνισή του στο σινεμά, που αξίζει να τη δείτε.

ο Adam West ως Batman

Ο Adam West ως Batman

Batman (1989) & Batman Returns (1992): Michael Keaton

Οι δύο επόμενες μεταφορές του Batman στον κινηματογράφο έγιναν αρκετά χρόνια αργότερα,  με σκηνοθέτη τον Tim Burton – γεγονός που βγάζει μάτι στην αισθητική, χάρη στην οποία οι συγκεκριμένες ταινίες έχουν πια ένα cult αποτύπωμα. Εδώ τον ομώνυμο ρόλο αναλαμβάνει ο Michael Keaton! Οι τότε θαυμαστές των κόμικς δεν ενέκριναν την απόφαση του να παίξει ο Keaton τον Batman και έστειλαν πάνω από 50.000 γράμματα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Warner Bros. Η ένστασή τους αφορούσε το μέχρι τότε προφίλ του Keaton ως κωμικού που μπορεί να θύμιζε τον Batman της δεκαετίας του 1960. Κάθε άλλο, ωστόσο! Ο Michael Keaton αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους για τον συγκεκριμένο ρόλο, φέρνοντας την απαραίτητη αυστηρότητα, την ευχάριστη νότα και το σκοτάδι, όλα εκεί και στον βαθμό που πρέπει. Κάπως έτσι, οι ταινίες του Burton έγιναν επιτυχία, σμιλεύοντας το είδος των ταινιών για σούπερ ήρωες…

Ο Michael Keaton ως Batman

Ο Michael Keaton ως Batman / Credit: Everett Collection

Batman Forever (1995): Val Kilmer

Σε αυτήν την ταινία σε σκηνοθεσία του Joel Schumacher, ο Michael Keaton αρνήθηκε να συνεχίσει να παίζει γιατί δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με τον σκηνοθέτη για το πού κατευθυνόταν ο χαρακτήρας. Έτσι, αντικαταστάθηκε από τον Val Kilmer! Καθώς αυτή είναι η τρίτη ταινία της Warner Bros για τον Batman και στις δύο προηγούμενες έπαιζε ο ίδιος ηθοποιός, δεν έλειψε η σύγκριση του Kilmer με τον Keaton. Ωστόσο, ο Kilmer έφερε μια «ανθρωπιά» στον χαρακτήρα και κατάφερε να διαχωρίσει τον Batman από τον Bruce Wayne, με τον πρώτο δυναμικό και τον δεύτερο ψυχικά ευαίσθητο. Συγκαταλέγεται σίγουρα στις καλές ενσαρκώσεις του ήρωα!

Ο Val Kilmer ως Batman

Ο Val Kilmer ως Batman / Credit: Everett Collection

Batman & Robin (1997): George Clooney

Η δεύτερη ταινία που σκηνοθέτησε ο Joel Schumacher είναι πια με σιγουριά η χειρότερη ταινία Batman που έγινε ποτέ! Τον ρόλο ανέλαβε αυτή τη φορά ο George Clooney, ο οποίος δεν φάνηκε να τον υποστηρίζει. Μάλιστα, έλαβε πολύ κακές κριτικές για την υποκριτική του. Συγκεκριμένα, το San Francisco Chronicle έγραψε “Ο George Clooney είναι το μεγάλο μηδενικό της ταινίας, και θα έπρεπε να μείνει στην ιστορία ως ο George Lazenby της σειράς ταινιών”, αναφερόμενο σε έναν εκ των James Bond. Αλλά και ο ίδιος ο Clooney παραδέχτηκε την αποτυχία της ταινίας. Μεταξύ άλλων, έχει πει «Νομίζω πως ίσως να έχουμε σκοτώσει το franchise», ενώ την έχει χαρακτηρίσει και ως «σπατάλη χρημάτων». Πέρα από τον Clooney – και την αξιομνημόνευτα άσχημη στολή του – η ταινία είχε πολλά προβλήματα που δεν την άφησαν να συμπορευθεί με τις υπόλοιπες, με βασικότερο όλων το σενάριο!

Ο George Clooney ως Batman

Ο George Clooney ως Batman

Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) & The Dark Knight Rises (2012): Christian Bale

Η τριλογία δια χειρός Christopher Nolan είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εκδοχή του Batman που έγινε ποτέ από κάθε άποψη. Ο Christian Bale είναι ο Bruce Wayne/Batman! Έδωσε την καλύτερη ερμηνεία του ρόλου – συνυπολογίζοντας την εμβληματική Batman φωνή του – ενός φαινομενικά πλούσιου καρδιοκατακτητή αλλά βαθιά πληγωμένου και μπερδεμένου άνδρα και από την άλλη, ενός σκληρού και αφοσιωμένου υπερήρωα που μάχεται ακατάπαυστα. Η τριλογία είχε την πιο ανθρώπινη, ρεαλιστικά πλασμένη και συνάμα σκοτεινή και άγρια Gotham. Χωρίς καμία αμφιβολία, η δεύτερη ταινία είναι η καλύτερη, ωστόσο χρειάστηκε και μια τρίτη για να κλείσει επάξια ένας πολύ μεστός κύκλος για τον ήρωα του Bale!

Ο Christian Bale ως Batman

Ο Christian Bale ως Batman

Batman v Superman: Dawn Of Justice (2016), Suicide Squad (2016) & Justice League: Ben Affleck

Φτάνουμε, λοιπόν, στον τελευταίο Batman πριν από αυτόν του Pattinson, που δεν είναι άλλος από τον Ben Affleck. Πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες σκηνοθετημένες από τον Zack Snyder – πλην δηλαδή του Suicide Squad, το οποίο αναφέρεται απλώς και μόνο επειδή ο Affleck έκανε μια cameo εμφάνιση που ήταν μάλιστα uncredited – ανήκουστο για το εύρος του χαρακτήρα. Ο Affleck ως Batman δεν ήταν κακός, δεν ήταν όμως και όσο καλός υπήρξε ο Bale. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν μια τίμια προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψη ότι και ο ίδιος είχε κάποια ανασφάλεια για αυτήν την ενσάρκωση.

O Ben Affleck ως Batman/ Credit: Everett Collection

O Ben Affleck ως Batman/ Credit: Everett Collection

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Batman: Ρόμπερτ Πάτινσον και Ζόι Κράβιτζ στο νέο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας12.09.2018

Τι περιμένουμε από τον Robert Pattinson;

Δεν μένει πια χρόνος αναμονής, είμαστε έτοιμοι να δούμε πώς θα ενσαρκώσει ο Robert Pattinson τον ρόλο του Bruce Wayne και του Batman. Θα φτάσει τον Christian Bale; Θα τον ξεπεράσει;  Σίγουρα πρόκειται να δούμε τον πιο σκληρό και εκδικητικό Batman που έχει υπάρξει…

Από τις 3 Μαρτίου θα βρίσκεται στις αίθουσες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Batman του Ρόμπερτ Πάτινσον δεν θα είναι ο Batman που έχουμε συνηθίσει -Όσα αποκάλυψε το νέο τρέιλερ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b