MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 13 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου 2022.

Φωτογραφία: Agnieszka Ziomek/unsplash | «Πετάει, πετάει ο χαρταετός μου»: Εκπαιδευτική αποκριάτικη δράση για παιδιά 4-12 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. Αποκριάτικα Παιχνιδομπερδέματα: Διαδραστική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Βαφείο

Η εταιρεία L & S έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Παραμονή Αποκριάς και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος ετοιμάζεται για την έναρξη του καρναβαλιού.. Ζητάει από τους βοηθούς του, να βιαστούν και να του ετοιμάσουν τα πράγματά του. Τα όμορφα, εντυπωσιακά και αστραφτερά ρούχα του, το πολύχρωμο μπαστούνι του και φυσικά την μυθική αποκριάτικη κορώνα του. Ξαφνικά εμφανίζεται ο κακός μάγος Μισοαποκριάς και κλέβει την πολυπόθητη χρυση κορώνα του βασιλιά. Tι θα γίνει εάν δεν  προλάβει να ξεκινήσει το πάρτυ;  Θα εξαφανιστούν για πάντα οι απόκριες;
Κυριακή 6/3, 12:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση viva.gr
Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, Αγίου Όρους 16, Αθήνα. Τηλ: 21 0342 5637.

2. Ο ήχος των σκιών: Η νέα παραγωγή για παιδιά από τον θίασο του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής

O Θίασος Ηλία Καρελλά επιστρέφει στο Μέγαρο με μια νέα παραγωγή με τίτλο «Ο Ήχος των Σκιών», μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση-παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας, που φιλοξενείται στον Χώρο Κόκκαλη από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο κάθε Σάββατο στις 6 το απόγευμα. Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης για τον σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλία Καρελλά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συστατικά μιας παράστασης θεάτρου σκιών, ο ήχος. Τι κρύβεται πίσω από τον φωτισμένο μπερντέ; Πώς ένας μόνο άνθρωπος δίνει τη φωνή του σε τόσες διαφορετικές φιγούρες; Πώς όλοι οι ήχοι της παράστασης μπορούν να παράγονται ζωντανά και πώς συνδυάζονται τα ηχητικά με τα οπτικά εφέ; Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Σάββατο 5/3, 18:00
Τιμές Εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος). Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες. Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

3. «Η Συμμορία των Αποκριών»: Αποκριάτικη παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού

Μικροί και μεγάλοι φορέστε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε στο θέατρο γιατί… ένας αρλεκίνος, η βασίλισσα του καρναβαλιού και ένας… σκανταλιάρης σκίουρος, φτιάχνουν τη δική τους συμμορία και σας περιμένουν. Πολύχρωμα γαϊτανάκια, παιχνίδια, τραγούδι και χορός, στήνονται μέσα σε ένα υπέροχο μασκέ σκηνικό, όπου τα παιδιά θα μάθουν την έννοια της φιλίας, της ομαδικότητας αλλά και τη χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας. Όλα αυτά τα καταφέρνουν μικροί και μεγάλοι, που γίνονται μέρος της παράστασης, και αναλαμβάνουν μαζί με τους ήρωες του έργου να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο μασκέ πάρτι, με μοναδική προϋπόθεση να φορέσετε την αποκριάτικη στολή σας. Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός.
Κυριακή 6/3, 14:30, 16:00
Εισιτήριο: Από 8€ | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλ: 21 0341 2313.

4. «Το Γαϊτανάκι της Αποκριάς»: Αποκριάτική παράσταση για παιδιά από την ομάδα «Μορφές Έκφρασης»

Οι παραμυθένιες «Μορφές Έκφρασης» καλούν τα παιδιά να φέρουν την Άνοιξη στις καρδιές των ανθρώπων, να φορέσουν την αγαπημένη τους στολή και να ανακαλύψουν, πιασμένοι από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, πως θα γεμίσουν τον κόσμο με χαρά και χρώματα, μέσα από την παράσταση «Το Γαϊτανάκι της αποκριάς!». Υπόθεση: Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι… Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια… με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα.
Σάββατο 5/3 στις 17:30 και Κυριακή 6/3 στις 12:30
Εισιτήρια: 10€ & 8€ (3 άτομα+) | Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Αθήνα. Tηλ: 210 3464903, 210 346400. Email επικοινωνίας: [email protected].

5. Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης

Η ματαιοδοξία, η υποκρισία, η κολακεία, η αγωνία για το πώς μας βλέπουν «οι άλλοι», είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγονται μέσα από το πανέξυπνο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με τίτλο «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα». Η αγαπημένη ιστορία που μιλά ουσιαστικά για την ομορφιά και τη δύναμη της ειλικρίνειας και της απλότητας, παρουσιάζεται σε νέα μουσικο-θεατρική διασκευή από το Θέατρο Τέχνης.
Κυριακή 6/3, 12:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103222760, Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706. Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα με πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων για όλη την οικογένεια12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

6. Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα με πλούσιο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων για όλη την οικογένεια

Οι Απόκριες είναι η γιορτή των παιδιών και ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά από 4 ετών με τις οικογένειές τους να ζήσουν για 15 μέρες τη δική τους αποκριάτικη ιστορία, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να διασκεδάσουν, σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους του ΟΠΑΝΔΑ. Εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, ξεναγήσεις, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, παραστάσεις παιδικού θεάτρου και καραγκιόζη, υπόσχονται να σκορπίσουν αμέτρητα παιδικά χαμόγελα, από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.
16 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

7. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Αποκριάτικες δράσεις για παιδιά στο ΚΠΣΙΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει δύο αποκριάτικες δράσεις για παιδιά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί στο Ξέφωτο η δράση «Ψάχνοντας τον Καρνάβαλο» για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών: Μεταφερόμαστε σε διάφορες χώρες, ψάχνοντας τον Καρνάβαλο του κάθε τόπου, αναβιώνοντας τα ήθη, τα έθιμα και τους παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς. Την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 10:30 για παιδιά 4-6 ετών και στις 12:30 για παιδιά 7-10 ετών, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι κεραμικής «Κεραμικά και Κούλουμα!», εμπνευσμένο από το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας».
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

8. Παραμυθοσάββατα: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας διοργανώνει τον μήνα Μάρτιο το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12:00: «Winnie και οι πειρατές», της Valerie Thomas και του Korky Paul.
Σάββατο 5/3, 12:00
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων 40€)
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

9. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου, 11:00 – 17:00, παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 13:00, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά ηλικίας 5+ «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ». Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12-18 ετών «Python 1: Εισαγωγή στην Python». Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών «Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο».
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου 2022
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

10. «Πετάει, πετάει ο χαρταετός μου»: Εκπαιδευτική αποκριάτικη δράση για παιδιά 4-12 χρόνων στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Φωτογραφία: Agnieszka Ziomek/unsplash

Απόκριες στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Το Σάββατο 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το αποκριάτικο εργαστήριο για παιδιά 4-12 ετών «Πετάει, πετάει ο χαρταετός μου». Πετάει! Πετάει… ο χαρταετός! Κι εκεί στον ουρανό, τι άλλο συναντά; Αεροπλάνα, έντομα, σύννεφα, αερόστατα και άλλα πολλά… πετούμενα θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε τον δικό μας πρωτότυπο αετό από χαρτί.
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη ροή και με δωρεά 5 ευρώ για κάθε παιδί.
Κάθε Σάββατο 10:00 – 15:00, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας λειτουργεί για συγκεκριμένο αριθμό κοινού, παιδιά από 3 ετών και πάνω και τους συνοδούς τους και με τηλεφωνικό προγραμματισμό της επίσκεψης (*) στο 2103312995.
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19. | Τηλ. 2103312995. email: [email protected].

11. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι για παιδιά 4-5 ετών, «Έλα  βρε  Χαραλάμπη… να σε μασκαρέψουμε»: Οι Απόκριες έφτασαν. Η μέρα για το Μεγάλο Χορό Μεταμφιέσεων πλησιάζει…! Αλλά, ο λύκος Χαραλάμπης δεν έχει βρει τι θα ντυθεί. Πρέπει, οπωσδήποτε, να τον βοηθήσουμε. Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά 5-8 ετών «Καρναβαλικό Παιχνίδι Θησαυρού»: Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι κι αινίγματα θα μας οδηγήσουν σε μυστικές κρυψώνες.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E: [email protected].

12. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Από το Σάββατο 5 Μαρτίου και Κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 12:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό εργαστήριο για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες «Αήρ και Ύδωρ»: Μυστικός κωδικός: αέρας και νερό. Στόχος μας να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά των τεχνολογικών επινοημάτων σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας όπως ο Ήρων, ο Φίλων, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και πολλοί ακόμα. Την Κυριακή 6 Μαρτίου 12:00 – 13:00 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες «Το ιερό ελάφι της Αρτέμιδας»: Το Μουσείο Κοτσανά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής και αναβιώνει στις αίθουσές του ιστορίες τόσο μακρινές όσο και επίκαιρες.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

13. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Φεβρουάριου με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 5/3, 10:30-12:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 5-6 ετών, «Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…», ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος. Το Σάββατο 5/3, 12:30-14:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 7-9 ετών, «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!», εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan. Την Κυριακή  6/3 συνεχίζεται το νέο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!: Εργαστήριο Stop Motion Animation»: 10:30 – 12:30 για παιδιά 9-11 ετών και 13:00 – 15:00 για παιδιά 12-14 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο: Ολοήμερο φεστιβάλ KinderDocs αφιερωμένο στα κορίτσια στο Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b