MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Πολλή φασαρία για το τίποτα, του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Μεταξουργείο

Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES και η Εταιρεία Τεχνών Πειραιά Εντροπία παρουσιάζουν την κωμωδία του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ “Πολλή φασαρία για το τίποτα” από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Μεταξουργείο.

Monopoli Team

Στο Πολλή φασαρία για το τίποτα ο Σαίξπηρ δραματοποιεί ένα πολύ αρεστό του θέμα, που δεν είναι άλλο από τον έρωτα, ο οποίος καταλήγει σε έναν θεμελιακό θεσμό του κοινωνικού οικοδομήματος όπως είναι ο γάμος. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο δρόμος που οδηγεί στην αίσια έκβαση του γαμήλιου δεσίματος των δύο ερωτευμένων ζευγαριών του έργου, γίνεται με πολλή φασαρία.

Ο μεγαλοφυής Σαίξπηρ, επιχειρεί να συνθέσει μια τολμηρή αλχημεία, αναμειγνύοντας σε σωστές δόσεις το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, το υψηλό με το γκροτέσκο, την ψυχή με τις αισθήσεις, όπως κάνει και ο Μπρεχτ στα θεατρικά του έργα.

Ορμώμενοι από τη σύζευξη της σαιξπηρικής προ-αποστασιοποίησης (Pre-Verfremdungseffekt), της μπρεχτικής αποστασιοποίησης (Verfremdungseffekt) και της μεταμοντέρνας μετα-αποστασιοποίησης (Post-Verfremdungseffekt), η παράστασή μας αποδίδεται σε μια αντιστοιχία του “θεάτρου εν θεάτρω”, ως ένα “παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι” (στην αγγλική γλώσσα: “play in play”), με στοιχεία εξπρεσιονιστικά -για την ακρίβεια, ρεαλιστικά-εξπρεσιονιστικά, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό- δηλαδή με τη χρήση ενός μεταμοντέρνου τρόπου απόδοσης του μπρεχτικού Υψηλού Ύφους (Großes Stil).

Πολλή φασαρία για το τίποτα» - iRafina

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά: Κατερίνα Τσακότα
Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα
Μουσική: Ανθή Γουρουντή
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Χορογραφία: Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου

Παίζουν: Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Λευτέρης Παπακώστας, Κατερίνα Παρισσινού, Μικαέλα Δανά

Διάρκεια: 100΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ομαδικό) 5€ (ατέλειες, ΑμεΑ, ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: 19 Φεβρουαρίου - 16 Απριλίου 2022
Σενάριο: Γουίλλιαμ Σαίξπηρ
Παραστάσεις: Σάββατο 21:00 & Κυριακή 18:00
Διασκευή: Κωνσταντίνος Κυριακού
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b