MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Superbowl 2022: Νοσταλγία, πολιτικά μηνύματα και εκπλήξεις στο εντυπωσιακό Halftime show του Dr. Dre

Την Κυριακή, η αφρόκρεμα της αμερικανικής hip-hop μας χάρισε μία μοναδική βραδιά γεμάτη επιτυχίες, στο καλύτερο ίσως Halftime Show όλων των εποχών.

Eminem, Kendrick Lamar, Dr. Dre, Mary J. Blige, 50 Cent και Snoop Dogg στο halftime show του Super Bowl, photo: Screenshot/Twitter
Eminem, Kendrick Lamar, Dr. Dre, Mary J. Blige, 50 Cent και Snoop Dogg στο halftime show του Super Bowl, photo: Screenshot/Twitter
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Πέρσι τέτοια εποχή μιλούσαμε για το συγκλονιστικό show του The Weeknd στο -χωρίς κοινό- Super Bowl, χωρίς να φανταζόμαστε τι μάς επιφυλάσσει η φετινή χρονιά. Μία all-star ομάδα με “ηγέτη” τον θρυλικό παραγωγό και ράπερ Dr. Dre των NWA ξεσήκωσε το κοινό, και μάλλον μπορούμε πλέον να μιλάμε για το καλύτερο halftime show όλων των εποχών.

Στην σκηνή του SoFi Stadium στο Λος Άντζελες βρέθηκαν οι Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Kendrick Lamar, η βασίλισσα της R&B Mary J. Blige, ενώ είχαμε και δύο εμφανίσεις-έκπληξη -του 50 Cent και του Anderson .Paak στα ντραμς.

Με τόσο μεγάλα ονόματα και θρύλους της hip-hop και R&B σκηνής δεν γινόταν αυτό το show να ήταν κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό και πράγματι δεν απογοητευτήκαμε. Μέσα σε 15 λεπτά, οι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα αξέχαστο show με μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια τους.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του φετινού Halftime show του Super Bowl.

Ο Dr. Dre και ο Snoop Dogg ερμηνεύουν τα πιο εμβληματικά τραγούδια τους

Από την αρχή έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό το halftime show θα μας έμενε αξέχαστο, όταν ο Snoop Dogg και ο Dr. Dre “άνοιξαν” με τον χαρακτηριστικό ήχο του “The Next Episode”. Σειρά είχε το “California Love”, μία συνεργασία του Dre με τον 2Pac, που φυσικά έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια της δισκογραφίας του, το οποίο ερμήνευσε με τον καλό φίλο και συνεργάτη του 2Pac, Snoop Dogg. Οι αναφορές στον 2Pac όμως δεν τελείωσαν εκεί, αφού λίγο πριν το φινάλε ο Dr. Dre έπαιξε την μελωδία του “I Ain’t Mad at Cha” -και εκεί ήταν που όλοι περιμέναμε να εμφανιστεί το ολόγραμμα του 2Pac, κάτι που τελικά δεν έγινε, ίσως και για καλό. Τελικά το φινάλε ήταν ακόμα πιο δυνατό με το “Still D.R.E” να θυμίζει σε όλους ότι ο Dr. Dre δεν εξαφανίστηκε ποτέ -και απόδειξη είναι αυτό το show.

Ο Eminem γονατίζει μετά από το Lose Yourself


Όταν εμφανίστηκε στη σκηνή ο Eminem μάλλον όλοι περίμεναν να ακούσουν το Lose Yourself, ένα τραγούδι που στιγμάτισε μια ολόκληρη γενιά, που γνώρισε και αγάπησε τον ράπερ στο peak της καριέρας του. Και πράγματι, ο Eminem δεν μας απογοήτευσε, δίνοντας μία όπως πάντα εκπληκτική ερμηνεία, η οποία έγινε ακόμα καλύτερη όταν έκανε μία από τις πιο “ηχηρές” κινήσεις της βραδιάς, γονατίζοντας όπως ο Colin Kaepernick πριν από 6 χρόνια -μία κίνηση που του στοίχισε την παραμονή στο NFL. Μάλιστα, λέγεται ότι το NFL του απαγόρευσε να το κάνει, αλλά φυσικά ο αγαπημένος μας ράπερ δεν υπάκουσε.

Η όλο ένταση εμφάνιση του Kendrick Lamar με το Alright


Εξίσου φορτισμένη ήταν και η εμφάνιση του Kendrick Lamar με το “Alright” ένα κομμάτι που πλέον αποτελεί “ύμνο” των διαδηλώσεων του Black Lives Matter κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, ειδικά μετά τη δολοφονία του George Floyd. Αφού λοιπόν άνοιξε με το κομμάτι “m.A.A.d City”, ο ράπερ έδωσε μία νέα εκδοχή του τραγουδιού, προσθέτοντας ακόμη μία πολιτική δήλωση, μετά τον Eminem.

Η Mary J. Blige αποδεικνύει γιατί είναι η βασίλισσα της R&B

Από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς δεν θα μπορούσε να λείπει η εμφάνιση της μοναδικής τραγουδίστριας της βραδιάς. Η Mary J. Blige τραγούδησε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, το άκρως χορευτικό “Family Affair” και το πάντα έντονο “No More Drama”, αποδεικνύοντας ότι στα 51 της χρόνια παραμένει μία από τις καλύτερες performer που έχουμε δει.

Η εμφάνιση-έκπληξη του 50 Cent


Αν περιμέναμε μία εμφάνιση-έκπληξη αυτή ήταν μάλλον το ολόγραμμα του 2Pac που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Σίγουρα δεν περιμέναμε να δούμε τον 50 Cent κρεμασμένο ανάποδα (όπως στο διάσημο video clip του In Da Club) να ερμηνεύει το κομμάτι που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Το set έμοιαζε με πάρτι και μάς θύμισε όλες αυτές τις φορές που χορέψαμε το In Da Club σε γενέθλια -και όχι μόνο.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που όλοι μιλούν για το καλύτερο halftime show που έχουμε ποτέ δει. Μέσα σε 15 μόλις λεπτά, ο Dr. Dre κατάφερε να χωρέσει 25 χρόνια hip-hop μουσικής, με best of the best επιλογές και τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο soundtrack των love stories μας: 5 ραδιοφωνικοί παραγωγοί επιλέγουν το αγαπημένο τους ερωτικό τραγούδι12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b