MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

Οι πολιτιστικές περιπλανήσεις μας στην πόλη συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, με μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων για όλες τις προτιμήσεις.

Το βιολί του Ingres: Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Το Φεστιβάλ «Petit Plan: Europa» επιστρέφει για 3η χρονιά στις 8-13 Φεβρουαρίου, με δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές για όλη την Ελλάδα, και παρουσιάζει περισσότερες από 40 ταινίες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες. Oι προβολές εστιάζουν στην ανάδειξη των Ευρωπαϊκών Αξιών όπως ισότητα των φύλων, απαγόρευση των διακρίσεων, περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση κ.α. Πέρα από τα διαγωνιστικά προγράμματα Ευρωπαϊκών Αξιών, Ελληνικού Διαγωνιστικού και Διεθνούς Πανοράματος θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ 2 αφιερώματα: «Γάμος για Όλ@» και ένα αφιέρωμα στην σχολή κινηματογράφου Krzysztof Kieślowski Film School ενώ θα γίνει ειδική προβολή της ταινίας «Βασίλισσα χωρίς βασίλειο» για το περιβάλλον.
8-13 Φεβρουαρίου
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Τρίτη 8/2, από τις 19:00. Προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σινά 31, Αθήνα). 

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Πρώτο μπάνιο» (15′) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 202212.09.2018

Εκθέσεις

3. Το βιολί του Ingres: Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου» παρουσιάζει, από την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, την ομαδική έκθεση «Το βιολί του Ingres», με θέμα τη γυναικεία χειραφέτηση. 1924: H ερωμένη του Man Ray, Kiki de Montparnasse ποζάρει γυμνή με τα δύο f holes κλειδιά ζωγραφισμένα στην πλάτη της, φορώντας μόνο ένα ανατολίτικο τουρμπάνι. Η φωτογραφία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Literrature του Andre Breton, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, με τίτλο «Το βιολί του Ingres», όπου βιολί (Violin) στη γαλλική αργκό σημαίνει …«χόμπυ». Ο καλλιτέχνης μετασχηματίζει με τη λεπτή ντανταϊστική ειρωνεία του το μοτίβο του Ingres, στηλιτεύοντας -σε μιαν ερμηνεία- την εργαλειοποίηση του γυναικείου σώματος σαν σκεύος ηδονής.
Εγκαίνια: Τρίτη 8/2, 18:00 – 21:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου, τηλ. 2109537314.

4. «Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα»: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Σκουφά

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση «Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα» στην οποία πρωταγωνιστούν εμβληματικοί Έλληνες καλλιτέχνες από τον χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής, που έχουν συνεργαστεί με τη γκαλερί, από το 1981 μέχρι σήμερα. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα που καλύπτουν ιστορικά και χρονολογικά ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής τέχνης, από δημιουργούς που έχουν αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στις καλλιτεχνικές εξελίξεις του ελληνικού 20ου αιώνα. Ξεκινώντας από ζωγράφους των αρχών του 20ου αιώνα, όπως ο Γιώργος Γουναρόπουλος, ο Νικόλαος Λύτρας και ο Περικλής Βυζάντιος, παρακολουθούμε στην συνέχεια την στροφή προς την ελληνικότητα από την λεγόμενη «Γενιά του ‘30», ολοκληρώνοντας την διαδρομή με τους μεταπολεμικούς πειραματισμούς και τις νέες ζωγραφικές κατευθύνσεις με κύριους εκπροσώπους τον Βλάση Κανιάρη, τον Νίκο Κεσσανλή, τον Κώστα Τσόκλη, την Όπυ Ζούνη, τον Γιώργο Λάππα μεταξύ άλλων.
Διάρκεια έκθεσης: Έως 12 Φεβρουαρίου 2022.
Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Τετ: 10:00-16:00, Τρ & Πεμ: 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00, Σαβ: 10:30-16:00.
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι. Τ.: 210 3603541. Ε-mail: [email protected], website: www.skoufagallery.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλις Κούπερ: Οι άγνωστες πτυχές της ταραχώδους καριέρας του «νονού της shock rock»12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Για την ενδέκατή του χρονιά, το Φεστιβάλ παρουσιάζει ζωντανά τέσσερις παραστάσεις έργων Ισπανών συγγραφέων με τις θεματικές να προσεγγίζουν επίκαιρα κοινωνικά φαινόμενα και να αγγίζουν ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, αποτυπώνοντας συχνά τα διλήμματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης. Κατά την διάρκειά του, οι συγγραφείς των θεατρικών έργων που έχουν επιλεγεί να παρουσιασθούν, Νταβίντ Ντεσόλα και η Μάρτα Μπουτσάκα παραβρίσκονται διά ζώσης, ενώ ο Αλμπέρτο Κονεχέρο και ο Τζόρντι Κασανόβας συνδέονται διαδικτυακά, για να συζητήσουν με το κοινό μετά από την παρουσίαση του έργου τους. Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, 18:00: «Γκρεμός» του Αλμπέρτο Κονεχέρο, σε σκηνοθετική επιμέλεια Αντώνη Γαλέου. Ηθοποιός: Δημήτρης Τσίκλης.
Τρίτη 8/2, 18:00
Ελεύθερη είσοδος | Γλώσσα Ελληνικά
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. | https://www.hau.gr/el-gr/culture/events

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b