MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Μια καινούρια εβδομάδα ξεκινάει και εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις με πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022.

Φωτογραφία: David_Dovic | Sibílima Ensemble: Βραδιές βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική στο Θέατρο ΕΛΕΡ
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Sibílima Ensemble: Βραδιές βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Φωτογραφία: David_Dovic

Οι Sibílima Ensemble έρχονται στο Θέατρο ΕΛΕΡ (Ελπίς-Έρως) και παρουσιάζουν για τρεις συνεχόμενες χειμωνιάτικες Δευτέρες, τρεις αριστουργηματικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου και μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, οι Sibilima Ensemble δημιουργούν κάθε φορά μία πρωτότυπη σύνθεση, η οποία συνδιαλέγεται με την ταινία που προβάλλεται. Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου: «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» (Battleship Potemkin, 1925) του Sergey M. Eisenstein.
Δευτέρα 7/2, 21:00.
Εισιτήριο: 10 ευρώ – ομαδικό: 7 ευρώ – μειωμένης ορατότητας: 8 ευρώ. | Προπώληση: viva.gr
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) –  Τηλ: 211 735 3928 – www.eler-theater.gr

2. Φεβρουάριος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Φεβρουάριο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Ένα οικογενειακό μπάνιο στην παραλία μια  ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα, εξελίσσεται εντελώς απρόοπτα. Μια διαδρομή σε ένα ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο αποκτά ερωτικές διαστάσεις. Την ημέρα των γενεθλίων του, ένας απόμαχος ναυτικός αναλογίζεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Μια επέμβαση κι ένα νεογέννητο μωρό αλλάζουν τις ισορροπίες σε μια  οικογένεια. Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Πρώτο μπάνιο» (15′) του Αλέξανδρου Κωστόπουλου.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ12 συναρπαστικά βιβλία που θα απολαύσουμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα στο 202212.09.2018

Εκθέσεις

3. Οι εξόριστοι: Έκθεση του Μιχάλη Μαδένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Οι εξόριστοι», σε επιμέλεια: Ν. Π. Παΐσιου. Ο Μιχάλης Μαδένης, με τόλμη και ευαισθησία, ζωγραφίζει τρόφιμους ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας, μέσα από τις ταλαιπωρημένες τους μορφές, το δράμα της ψυχικής νόσου. Στη σειρά αυτή των πορτρέτων, ο Μαδένης αναδεικνύει ως κυρίαρχη φόρμα τη ζωγραφική ή σχεδιαστική επιφάνεια του προσώπου. Τις μορφές τις περιβάλλει απροσδιόριστος σκοτεινός χώρος, από τον οποίο αναδύονται και φωτίζονται δυνατά. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες των εικονιζόμενων, οι οποίοι με τη σειρά τους, τον οδηγούν σε εκείνο που οι κοινωνικές συμβάσεις τον έμαθαν συνήθως να αποφεύγει: το ανθρώπινο βλέμμα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 31 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 09:30 – 20:00.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Πολλαπλών Προβολών, 2ος όροφος, Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700. | | https://www.nlg.gr/

4. Κραυγές Βοήθειας: Αληθινές μαρτυρίες από την ζωή ανθρώπων στο κοινωνικό περιθώριο και το σύγχρονο εικαστικό έργο που ενέπνευσαν

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών «Prisma» παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση «Κραυγές Βοήθειας». Το τεκμηριωτικό οπτικοακουστικό υλικό των εκθεμάτων προέρχεται από 20 συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε 4 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ρουμανία. Οι ισάριθμες μαρτυρίες που προέκυψαν μεταφέρουν τον θεατή από τον εφιάλτη του πολέμου, της καταπίεσης, της ανημπόριας και της περιθωριοποίησης, σε ένα γλυκόπικρο ταξίδι αγωνίας, απελπισίας και ελπίδας, που καταλήγει συχνά σε ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα ζωή. Οι αληθινές αυτές ιστορίες πλαισιώνονται με εικαστικά έργα καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία αποτυπώνουν και αφηγούνται παράλληλες ιστορίες. Οι κραυγές βοήθειας που αναδίδουν τα έργα στο σύνολό τους καλούν όλους εμάς να τις αφουγκρασθούμε, να επιχειρήσουμε να τις κατανοήσουμε και να πράξουμε στην συνέχεια ανάλογα συνειδητά.
Διάρκεια έκθεσης: 19/1 – 9/2/2022
Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00.
Ελεύθερη είσοδος
Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) | www.hau.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλις Κούπερ: Οι άγνωστες πτυχές της ταραχώδους καριέρας του «νονού της shock rock»12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin: Συναντήσεις με σύγχρονους ποιητές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 18:00, την εκδήλωση «Απογεύματα ποίησης στο Café Merlin: Συναντήσεις με σύγχρονους ποιητές». Η ποιήτρια Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου διαβάζει ποιήματα της και συνομιλεί με το κοινό.
Δευτέρα 7/2, 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ: 210 3611206. Ε: [email protected] | https://thf.gr/el/

6. Montblanc – Inspire Writing: Συζήτηση για τη γραφή και την ιστορία της Montblanc στον Ιανό

Ο Ianos και η Montblanc με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Alex Fury με τίτλο «Montblanc: Inspire Writing», από τις εκδόσεις Assouline, διοργανώνουν συζήτηση για τη γραφή και την ιστορία της Montblanc καθώς και τη σχέση της με τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Μια εκδήλωση φόρο τιμής στην επιθυμία της Montblanc να εμπνεύσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη Γραφή, παρέχοντας τους τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσουν και να αφήσουν το δικό τους προσωπικό στίγμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.
Δευτέρα 7/2, 19:30
Ianos, Σταδίου 24, Αθήνα. Τηλ: +30 210 3217917.

7. Παρουσίαση των βιβλίων «Σκόρπια κείμενα για συγγραφείς και βιβλία» του Γιώργου Συμπάρδη και «Χωρικά ύδατα» του Δημήτρη Δασκαλόπουλου

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο, οι εκδόσεις Μελάνι και το café bar Κυκεών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων «Σκόρπια Κείμενα για συγγραφείς και βιβλία» του Γιώργου Συμπάρδη και «Χωρικά Ύδατα – Μελέτες νεοελληνικής λογοτεχνίας» του Δημήτρη Δασκαλόπουλου τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στις 7:30 μ.μ., στο café bar Κυκεών στην Ελευσίνα (Σ. Γκιόκα 2, απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου). Για τα βιβλία θα μιλήσουν η Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια-κριτικός λογοτεχνίας, και ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας.
Δευτέρα 7/2, 19:30
café bar Κυκεών, (Σ. Γκιόκα 2, απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b