MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

This Much I Know To Be True: Ο Νικ Κέιβ μιλάει «από καρδιάς» στο πρώτο κλιπ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ

Κυκλοφόρησε το πρώτο κλιπ του επερχόμενου μουσικού ντοκιμαντέρ του Άντριου Ντόμινικ, «This Much I Know To Be True», για τους σπουδαίους μουσικούς Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, εν αναμονή της παγκόσμιας πρεμιέρας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

This Much I Know To Be True: Ο Νικ Κέιβ μιλάει από καρδιάς στο πρώτο κλιπ του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ
Monopoli Team

Καθώς ο κινηματογραφικός κόσμος περιμένει με ανυπομονησία την κυκλοφορία της νέας βιογραφικής ταινίας του Άντριου Ντόμινικ για την Μέριλιν Μονρόε με τίτλο «Blonde» της οποίας την μουσική επένδυση υπέγραψαν οι Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, ο Αυστραλός σκηνοθέτης σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα μια ακόμη συνεργασία με τους συμπατριώτες του και διακεκριμένους μουσικούς.

Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο μουσικό ντοκιμαντέρ «This Much I Know To Be True» το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, το οποίο θα διεξαχθεί 10-20 Φεβρουαρίου 2022.

Οι τρεις τους είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους ξανά στο παρελθόν με το καθηλωτικό γουέστερν «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ» και το μουσικό ντοκιμαντέρ «One More Time with Feeling» το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2016 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Το «This Much I Know To Be True» αποτελεί συνέχεια εκείνου του πρώτου ντοκιμαντέρ και εξερευνά τους δημιουργικούς συσχετισμούς και τα τραγούδια των τελευταίων δύο studio άλμπουμ των Κέιβ και Έλις, «Ghosteen» (Nick Cave & the Bad Seeds) και «Carnage» (Nick Cave & Warren Ellis).

Γυρισμένη επιτόπια σε Λονδίνο και Μπράιτον τον περασμένο χρόνο, η ταινία καταγράφει τις δύο πρώτες συναυλιακές παρουσιάσεις των δίσκων από το μουσικό ντούο, ενώ περιλαμβάνει, επίσης, σπέσιαλ εμφάνιση από την επιστήθια φίλη και μακροχρόνια συνεργάτη τους Μαριάν Φέιθφουλ. Χρέη διευθυντή φωτογραφίας ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ Ρόμπι Ράιαν («Η Ευνοούμενη»).

Ενδιάμεσες σκηνές ανάμεσα στα τραγούδια θα «ρίξουν άπλετο φως στην κοσμολογία και τα θέματα της μουσικής». Οι θεατές θα μάθουν για τη διαδικασία που ακολούθησε ο Νικ Κέιβ για το γράψιμο των «The Red Hand Files». Πρόκειται για έναν ιστότοπο όπου οι θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή-τραγουδοποιού γράφουν διάφορες ερωτήσεις προς εκείνον με τον Κέιβ να απαντάει επιλεκτικά σε κάποιες από αυτές μέσω επιστολών που δημοσιεύονται στην ίδια σελίδα.

Η ταινία θα επισκεφτεί, επιπλέον, το εργαστήρι όπου ο Νικ Κέιβ δημιουργεί μια σειρά από γλυπτά που αναπαριστούν τη ζωή του διαβόλου. Η συγκεκριμένη σειρά περιγράφεται ως «ένα πορτραίτο της ζωής όλων μας καθώς περνάμε από την αθωότητα στην εμπειρία, εναρμονισμένοι με το σύμπαν και την ατέρμονη απώλεια, αντιμέτωποι, εν τέλει, με τη δική μας θνητότητα». 

Ο ξεχωριστός κύριος Κέιβ

Η μακροχρόνια φιλία και επαγγελματική συνεργασία των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις είχε σκιαγραφηθεί, επίσης, με το ντοκιμαντέρ «20,000 Days on Earth» των Τζέιν Πόλαρντ και Ίαν Φορσάιθ, το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο: Η διάσημη βιολονίστα Midori συναντά την Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ της Λουκέρνης12.09.2018

Ο διεθνώς καταξιωμένος τραγουδιστής-τραγουδοποιός Νικ Κέιβ είναι γνωστός τόσο για την βαρύτονη φωνή του όσο και για την ίδρυση της ροκ μπάντας Nick Cave and The Bad Seeds, της οποίας ο μουσικός Γουόρεν Έλις αποτελεί σημαντικό μέλος. Ο Κέιβ είναι επίσης γνωστός για τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων «Παράνομη δικαιοσύνη» (2005) και «Παράνομοι» (2012), καθώς και για τη σύνθεση κινηματογραφικών soundtrack, ανάμεσά τος και αυτό του υποψήφιου για Όσκαρ «Πάση θυσία» (2016).

Πηγή: Deadline 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b