MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Το μουσείο Belvedere στη Βιέννη λανσάρει το NFT του αριστουργήματος του Κλιμτ, «Το φιλί»

Το μουσείο Belvedere στη Βιέννη, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία artèQ, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε NFT τον θρυλικό πίνακα του Γκούσταφ Κλιμτ, «Το φιλί», ένα από τα πιο διάσημα ρομαντικά έργα τέχνης στον κόσμο.

Φωτογραφία: Μουσείο Belvedere, Βιέννη
Monopoli Team

Συγκεκριμένα, ενόψει της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στις 14 Φεβρουαρίου, το μουσείο Belvedere ανακοίνωσε πως θα προβεί στην πώληση ψηφιακού…ρομαντισμού με τη μορφή των 10.000 μεμονωμένων κομματιών – που θα δοθούν ως NFTs – του διάσημου «Φιλιού» του Κλιμτ. Καθένα από αυτά θα κοστίζει περίπου 1.850 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου η αγορά αυτή θα λειτουργήσει ως μια «ξεχωριστή δήλωση αγάπης» για την ημέρα των ερωτευμένων.

Επιπλέον, εκτός από την αγορά του NFT, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ως κάτοχοι στην πλατφόρμα thekiss.art, όπου η εικόνα του αριστουργηματικού πίνακα του 1908 θα εμφανίζεται ολόκληρη.

Ήδη από τις 26 Ιανουαρίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την αγορά, θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα 10.000 κομμάτια θα κατανεμηθούν τυχαία στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι – δυστυχώς – δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής σημείου ή χρώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Απάτη στον Κήπο»: Βρέθηκε ο αριστουργηματικός πίνακας του Ιβ Τανγκί που είχε βανδαλιστεί τη δεκαετία του ’30 στο Παρίσι12.09.2018

Κατά την επίσημη κυκλοφορία των NFTs, θα δοθούν στους αγοραστές πιστοποιητικά έκδοσης, τα οποία θα δείχνουν ακριβώς ποιο ψηφιακό μέρος του πίνακα αγοράστηκε. Μια προσωπική αφιέρωση αγάπης μπορεί να προστεθεί στο NFT μέσω του thekiss.art.

Με πληροφορίες από thestar.com.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b