MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Petit Plan – Europa III: Περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές ταινίες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές

Το Φεστιβάλ ανάδειξης των ευρωπαϊκών αξιών «Petit Plan: Europa» επιστρέφει για τρίτη χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα περισσότερων από 40 ταινιών από 18 χώρες της Ευρώπης, σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές.

Petit Plan - Europa III: 40 ταινίες από 18 Ευρωπαϊκές χώρες σε δωρεάν φυσικές και διαδικτυακές προβολές
The Station In-Between (Paxmal)
Monopoli Team

Αφιέρωμα «Γάμος για Όλ@»

Being Okey

(Nina Oppliger, Corinne Pfister, Nadia Lanfranchi, Switzerland, 2017, 34’). Ακολουθούμε την ζωή ενός γκέι Νιγηριανού όσο περιμένει μια απάντηση για την 2η αίτηση του για άσυλο.

In Nature

(Marcel Barelli, Switzerland, 2021, 5’). Στην φύση ένα ζευγάρι είναι πάντα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Όχι πάντα! Ένα ζευγάρι μπορεί να είναι και ένα θηλυκό με ένα άλλο θηλυκό ή ένα αρσενικό με ένα άλλο αρσενικό. Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι μια υπόθεση των ανθρώπων μόνο.

The Guest

(Hakim Mastour, Switzerland/France, 2017, 20’). Παρόλο που μένει με τον Φουάντ με τον οποίο έχει σχέση εδώ και 3 χρόνια, ο 27χρονος Μαλίκ θα παντρευτεί την Χάλιμα.

The Station In-Between (Paxmal)

(Sven Schnyder, Switzerland, 2021, 19’). Δύο γκέι άντρες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι με το τρένο μετά το χαμό του φίλου τους από μια ομοφοβική επίθεση.

In Nature

Αφιέρωμα στο Krzysztof Kieślowski Film School

East West

(Natalia Koniarz, Poland, 2020, 21’). Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία λόγω του πολέμου στο Ντονμπάς, την προσάρτηση της Κριμαίας και τη σύγκρουση στα ανατολικά σύνορα.

End of the World

(Karol Ulman, Poland, 2020, 16’). Ένας νεαρός δημοσιογράφος που πάσχει από αϋπνίες καλείται να πάρει συνέντευξη από μια γνωστή καλλιτέχνιδα.

Mother Dear

(Zuzanna Sorówka, Poland, 2020, 18’). Φαινομενικά, η Μαριάν τα έχει όλα τακτοποιημένα. Μετά από ένα τηλεφώνημα, ερωτήματα αρχίζουν και προκύπτουν και οι αμφιβολίες την βασανίζουν.

The Nest

(Gracjana Piechula, Poland, 2021, 21’). Είμαστε στο 1968. Ο Γιάκομπο, επιστρέφει στο σπίτι του στην Πολωνία για επίσκεψη μετά από τις σπουδές του στην Τσεχοσλοβακία. Το ειδυλιακό σκηνικό θα αναταραχτεί από τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης του Γιάκομπ.

The Roots

(Kuba Gryżewski, Poland, 2019, 15’). Ο Στεφάν θα γνωρίσει το νέο σύντροφο της κόρη τους, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί την απόφασή της.

Vyraj

(Agnieszka Nowosielska, Poland, 2020, 20’). Η Βερόνκα, έχει μια ευτυχισμένη ζωή ώσπου μαθαίνει πως ο πατέρας της είναι άρρωστος. Ο γιος της, ο Πιέτρεκ, μετά από ένα παιχνίδι με φίλους του θα πιστέψει πως έχει την ικανότητα να θεραπεύει. Μήπως επηρεάζει το αγόρι την υγεία του παππού του;

Ειδική Προβολή

Queen Without Land / Βασίλισσα Χωρίς Βασίλειο

Asgeir Helgestad | 2018 | Νορβηγία | 70′

Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Frost, μιας πολικής αρκούδας, και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. Επί 4 χρόνια, ο Νορβηγός Asgeir Helgestad καταγράφει τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στον κόσμο της Frost, ανατρέποντας τις ισορροπίες του οικοσυστήματος και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της πολικής αρκούδας και των παιδιών της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Όλες οι προβολές είναι δωρεάν και η είσοδος στις φυσικές προβολές γίνεται μετά από επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b