MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Που να πάω το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας;

Πέντε προορισμοί στην Ελλάδα, ιδανικοί για μια τριήμερη απόδραση για ν’ απολαύσετε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

photo: Nikos Kavvadas/unsplash
Monopoli Team

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί μια από τις αγαπημένες περιόδους για εξορμήσεις στη χώρα και όχι άδικα. 

Είναι ευκαιρία για μια γρήγορη απόδραση από την καθημερινότητα, ενώ ταιριάζουν όλοι οι προορισμοί – ορεινοί ή θαλασσινοί, χειμωνιάτικοι ή καλοκαιρινοί. Υπάρχουν όμως κάποια μέρη που είναι εξαιρετικά ελκυστικά για μια ανοιξιάτικη εκδρομή και αφήνουν μια γεύση από παράδοση όπως αρμόζει στα Κούλουμα. Επιλέξαμε τους 5 καλύτερους προορισμούς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και σας τους παρουσιάζουμε.

Πινακάτες Πηλίου

Με γοητεία παλιάς εποχής και αναπάντεχες εναλλαγές πέτρινων σπιτιών και πρασίνου, το γραφικό χωριουδάκι Πινακάτες είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του Πηλίου. Η ορεινή τοποθεσία, οι λιγοστοί τουρίστες, αλλά και η αμέριστη αγάπη των κατοίκων για τον οικισμό του χαρίζουν αυθεντικότητα η οποία είναι διάχυτη παντού, από την κρήνη με τις λιονταροκεφαλές του 1894 μέχρι την παραδοσιακή πλατεία με το πλατάνι που μετράει 500 χρόνια. Τιμώντας το έθιμο, ακόμη και σήμερα πολλοί κάτοικοι ανήμερα την καθαρά Δευτέρα κατεβαίνουν στο γιαλό. Ένα ορμητήριο για εκδρομές στις γύρω περιοχές ή ησυχαστήριο για όσους το έχουν ανάγκη, οι Πινακάτες σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

 

Ιωάννινα – Μέτσοβο – Ζαγοροχώρια

Photo: Gennady Shumakher /unsplash

Ιωάννινα – Μέτσοβο – Ζαγοροχώρια – τα ομορφότερα μέρη της Ηπείρου δεν χρειάζονται συστάσεις. Το ξέρατε όμως ότι μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προλαβαίνετε να δείτε και τα τρία; Από τη Λίμνη Παμβώτιδα και το νησάκι του Αλή Πασά στα Γιάννενα μέχρι τα πετρόκτιστα γεφύρια στα Ζαγοροχώρια και τα διατηρητέα μοναστήρια του Μετσόβου, οι μέρες σας εκεί θα έχουν άρωμα μακραίωνης ιστορίας και τοπικής παράδοσης. Είναι κορυφαίες επιλογές αν θέλετε να αποκοπείτε από τη φασαρία και τους ρυθμούς της μεγάλης πόλης. Στα Γιάννενα μπορείτε να απολαύσετε κι εσείς το έθιμο της «Τζαμάλας», της μεγάλης φωτιάς που ανάβει το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στις γειτονιές.

Γαλαξίδι

Αν το ιδανικό τριήμερο για εσάς είναι εκείνο που μυρίζει αρμύρα, τότε το Γαλαξίδι θα σας συναρπάσει. Η παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Φωκίδας διαθέτει το υπέροχο σκηνικό των νησιών ενώ βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Εδώ το ψαράκι έχει την τιμητική του ενώ μπορείτε να το απολαύσετε υπό τον αρμονικό ήχο των κυμάτων και τη θέα από τις βαρκούλες που αρμενίζουν. Περιηγηθείτε ανάμεσα στα καπετανόσπιτα που μαρτυρούν τη ναυτική ιστορία του τόπου και τους όμορφους ναούς αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Αν είστε τυχεροί, την Καθαρά Δευτέρα θα γίνετε μάρτυρες του παραδοσιακού αλευροπολεμου.

Ξάνθη

Photo: Feri Tasos/unsplash

Με επιρροές από Βυζάντιο, τους Οθωμανούς αλλά και τη δεκαετία του 70’, η Ξάνθη είναι ένα μείγμα χρωμάτων και πολιτισμών, όπως ακριβώς και το πασίγνωστο παζάρι της. Η μοναδική της ατμόσφαιρα εύκολα αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η Καθαρά Δευτέρα είναι ιδανική εποχή για να κάνετε ατελείωτες βόλτες με τα πόδια και να παρατηρήσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης, τον ποταμό Κόσυνθο που τη χωρίζει στα δύο και το Λαογραφικό Μουσείο. Μην ξεχάσετε να δείτε το έθιμο της καμήλας για το οποίο είναι γνωστή η Ξάνθη.

 

Ναύπλιο

Photo: Anastasios Tselepatiotis /Unsplash

Ίσως η ρομαντικότερη πόλη της Ελλάδας, το Ναύπλιο συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία της χώρας χωρίς να χάνει τη μαγεία της επαρχίας.

Ένα καταφύγιο για όσους αγαπούν τη θάλασσα και τον βενετσιάνικο αέρα, η θελκτική πόλη του νομού Αργολίδας τηρεί την υπόσχεσή της όσες φορές κι αν την επισκεφθεί κανείς. Μια βόλτα ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια με τις βουκαμβίλιες και τα πλακόστρωτα στενά χαρίζει στιγμές μέσα σε σκηνικά βγαλμένα από καρτ ποστάλ. Στη δημοφιλή παραλία Καραθώνα μαζευτείτε κι εσείς μαζί με τους ντόπιους για να πετάξετε χαρταετό με θαλασσινό αέρα.

Με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ανοίγει η μεγαλύτερη ανοιξιάτικη γιορτή αλλά και η διάθεσή μας. Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν επιλέξετε να φάτε λαγάνα ή να πετάξετε χαρταετό, ένα είναι σίγουρο – θα περάσετε υπέροχα.

Όσο νωρίτερα κλείσετε διαμονή, τόσο το καλύτερο. Για περισσότερα πακέτα διακοπών, εκδρομές και εισιτήρια, επισκεφθείτε το travelmind.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b