MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lego: Η εταιρεία κατηγορείται από σχεδιαστή για αντιγραφή σε φιγούρα του σόου «Queer Eye»

Ο σχεδιαστής James Concannon κατέθεσε μήνυση κατά της διάσημης εταιρείας Lego, με την κατηγορία ότι αντέγραψε το δερμάτινο μπουφάν που είχε δημιουργήσει ο ίδιος για το μέλος του καστ του Queer Eye, Antoni Porowski, χωρίς την άδειά του.

Monopoli Team

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του σχεδιαστή James Concannon, το δερμάτινο μπουφάν που περιλαμβάνεται στο σετ της Lego και είναι αφιερωμένο στο δημοφιλές σόου του Netflix, Queer Eye, αποτελεί ένα «κατάφωρο αντίγραφο» του σχεδίου του. Ο Concannon είχε παραχωρήσει την άδεια στην πλατφόρμα να δείχνει τα ρούχα του – τα οποία φορούσε ο Antoni Porowski – στα επεισόδια του Queer Eye από το 2017.  Κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη ποτέ όμως με την Lego.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη bojana (@shineeye_b)

Μετά την παραχώρηση της άδειας στο Netflix, o Concannon έγινε φίλος Porowski, ο οποίος μάλιστα το 2018 έστειλε στον Concannon το συγκεκριμένο δερμάτινο μπουφάν, προκειμένου να δημιουργήσει πάνω του ένα σχέδιο αποκλειστικά για εκείνον.

Την επόμενη χρονιά, ο Porowski φόρεσε το τζάκετ σε ένα επεισόδιο στην τέταρτη σεζόν της σειράς. Ο Concannon ισχυρίζεται ότι το Netflix δεν ζήτησε ποτέ την άδειά του σε αυτή την περίπτωση, κάτι που ο ίδιος όμως πίστεψε πως ήταν παράλειψη από την πλευρά της πλατφόρμας.

Όσον αφορά στη μήνυση κατά της Lego, συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Concannon επικοινώνησε με την εταιρεία αφού είδε το μπουφάν στο σετ παιχνιδιού, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Ισχυρίζεται μάλιστα πως ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών του πρόσφερε ως αποζημίωση το σετ της Lego, που πωλείται στα 99,99 δολάρια, για τον εξάχρονο γιο του. Ωστόσο, ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας τον ενημέρωσε αργότερα ότι ποτέ η εταιρεία δεν έδωσε δωρεάν κάποιο από τα προϊόντα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Bridgerton μέχρι το Crown: Οι πιο διάσημες σκηνές του Netflix με… LEGO12.09.2018

Τότε, όταν ο δικηγόρος του Concannon επικοινώνησε με την εταιρεία, οι δικηγόροι της Lego παραδέχτηκαν ότι η εταιρεία είχε αντιγράψει σκόπιμα το σχέδιό του, αλλά απέρριψε την προσπάθειά του να σταματήσει την παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Concannon να δώσει το μπουφάν στον Porowski σήμαινε ότι το Netflix είχε την άδεια για να κάνει ό,τι ήθελε με το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέψει στη Lego να το αναδημιουργήσει.

Πηγή: theguardian.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b