MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
09
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

L’enfer: Ο Stromae επιστρέφει με ένα άκρως προσωπικό κομμάτι για τη ψυχική υγεία

Ο Βέλγος μουσικός που αγαπήσαμε με το Alors On Danse πριν από δέκα χρόνια, επιστρέφει με ένα τραγούδι, που μιλά για τις αυτοκτονικές σκέψεις που είχε μετά την τεράστια επιτυχία του.

Monopoli Team

Ο Stromae κυκλοφορεί το νέο του single “L’ enfer” από το πολυαναμενόμενο του άλμπουμ “Multitude” που κυκλοφορεί στις 4 Μαρτίου 2022.

Ο Βέλγος τραγουδιστής, που έκανε όλο τον κόσμο να χορεύει με το Alors on Danse πριν από περίπου μία δεκαετία, ανακοίνωσε το νέο του τραγούδι με έναν αναπάντεχο τρόπο. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1 άρχισε να τραγουδά το “L’ enfer” για πρώτη φορά.

Πρόκειται για το δεύτερο single από το νέο άλμπουμ του “Multitude”. Με τίτλο “L’enfer”, που σημαίνει “κόλαση”, στο κομμάτι ο Stromae τραγουδά για τη μοναξιά, αλλά και για αυτοκτονικές σκέψεις που είχε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον Stromae αν η μουσική του τον βοηθά να νιώθει λιγότερο μόνος. Τότε ο μουσικός άρχισε να τραγουδά μερικούς στίχους από το νέο του τραγούδι, που στα ελληνικά μεταφράζονται ως “Καμιά φορά είχα αυτοκτονικές σκέψεις. Δεν είμαι περήφανος γι’ αυτό. Καμιά φορά πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις σκέψεις αυτές να σταματήσουν. Αυτές τις σκέψεις που με έκαναν να ζω μία κόλαση”.

Ο Stromae έχει μιλήσει ξανά για τον αντίκτυπο που είχε στη ψυχική υγεία του η τεράστια επιτυχία του άλμπουμ του “Racine carrée” το 2013, με το οποίο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο σε περιοδεία.

Τα τελευταία χρόνια υπέφερε από υπερκόπωση και αυτός ήταν και ο λόγος που ο 36χρονος μουσικός είχε κάνει ένα “διάλειμμα” 7 χρόνων από τη μουσική βιομηχανία -αν και όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούσε βίντεο κλιπ για διεθνείς τραγουδιστές, όπως η Billie Eilish και η Dua Lipa.

Όλα δείχνουν όμως ότι αυτή θα είναι η δυναμική επιστροφή του Βέλγου hitmaker στα charts και τις playlists μας.

Ακούστε κι εσείς το νέο του τραγούδι:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Mj Rodriguez γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς ηθοποιός που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Η Ταράτσα του Φοίβου: Αναβάλλεται η αποψινή παράσταση, λόγω έκτακτων μέτρων για τον καύσωνα
Μουσικά Νέα
Η ώρα της Aurora: Η νεράιδα της pop για πρώτη φορά στη χώρα μας
Μουσικά Νέα
Τα παραμύθια της Μελπομένης: Τα Καλογεράκια επιστρέφουν με νέο δίσκο – φόρο τιμής στην ποίηση
Μουσικά Νέα
ZIRIA Music Festival 2025: Επιστροφή στο βουνό με εντυπωσιακό line up και ελεύθερη είσοδο
Μουσικά Νέα
Erreway: Αναβλήθηκε η πρώτη συναυλία τους στην Ελλάδα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Γιώργος Νταλάρας – Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Δύο μόνο φωνές μπορούν να σώσουν το τραγούδι
Αφιέρωμα
Από το School’s out μέχρι το Poison: 10 ύμνοι του Alice Cooper που θα ακούσουμε στο Rockwave
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Διευθύνοντας όχι μόνο την ορχήστρα αλλά και το κοινό!
Μουσικά Νέα
Το πρώτο μου τριαντάφυλλο: Θοδωρής Βουτσικάκης και Λίνα Νικολακοπούλου στον Κήπο του Μεγάρου
Εικαστικά
Ο Χώρος και η Μνήμη: Έκθεση και live του Κ. Βήτα στους Δελφούς
Μουσικά Νέα
Ο King Diamond είναι “αποφασισμένος” για το live στην Αθήνα
Αφιέρωμα
BICEP πιο “δυνατοί” από ποτέ – Τι είναι το καθηλωτικό CHROMA project που φέρνουν στην Αθήνα