MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΕΥΝΑ

Ποια είναι η πόλη με τους πιο ευτυχισμένους και υγιείς κατοίκους στον πλανήτη;

Οικονομική κρίση και κορονοϊός πέρα από την τσέπη και την παγκόσμια υγεία, φαίνεται ότι έπληξαν κι ένα κοινό στόχο: την ανθρώπινη ευτυχία.

@shutterstock
Monopoli Team

Τη μόνιμη επιδίωξή μας για περισσότερη ευδαιμονία έρχεται τώρα να συνδράμει μια βρετανική έρευνα που φαίνεται ότι κατέληξε σε ποια πόλη του πλανήτη ζουν οι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς άνθρωποι

Η ευτυχία είναι αδιαμφισβήτητα η σημαντικότερη επιδίωξη στη ζωή του ανθρώπου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, το κυνήγι της ευτυχίας -μαζί με τη ζωή και την ελευθερία- είναι ένα από τα αναντίρρητα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μέρη για healthy φαγητό στην Αθήνα για την πιο…νόστιμη πλευρά της υγιεινής διατροφής12.09.2018

Από την άλλη, όσο απλό κι αν ακούγεται, δεν είναι πάντα εύκολο να βεβαιωθεί κανείς ότι σ’ αυτό το κυνήγι κάνει τα πάντα σωστά. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η επιστήμη, η οποία διατείνεται πως η διατήρηση της προσοχής, της σωματικής ευημερίας και των υγιεινών συνηθειών είναι ευκολότερη τους θερμότερους μήνες, ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό ίσως είναι ο δυναμικότερος παράγοντας ανάτασης ψυχής και πνεύματος.

Μια πρόσφατη μελέτη του οφθαλμολογικού ινστιτούτου Lenstor Vision Hub από τη Βρετανία, έρχεται να επιβεβαιώσει τον αντίκτυπο πέντε σημαντικών παραγόντων (συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος, της σωματικής δραστηριότητας, της κατανάλωσης αλκοόλ, του σωματικού βάρους και της διατροφής) στην υγεία και την ευτυχία των ανθρώπων. Επιπλέον καταγράφει ακριβώς σε ποια πόλη της Γης είναι πιο εύκολο να επιτύχει κανείς έναν ευτυχισμένο τρόπο ζωής, κάτι που συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στη μείωση των χρόνιων ασθενειών.

Η έρευνα ανέλυσε 48 πόλεις στον κόσμο βάσει 10 μετρήσεων, που κυμαίνονται, από τις ώρες ηλιοφάνειας έως το μέσο κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις πόλεις με την υψηλότερη κατάταξη με βάση τα επίπεδα ευτυχίας και υγείας των πολιτών τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b