MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 μέρη για healthy φαγητό στην Αθήνα για την πιο…νόστιμη πλευρά της υγιεινής διατροφής

Μετά από τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τα λοιπά γλυκά που καταναλώσαμε στις γιορτές, σας προτείνουμε μέρη με healthy φαγητό, για να μπείτε ξανά σε φόρμα.

The Blind Spot @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
The Blind Spot @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Οι γιορτές τελείωσαν και εμείς προσπαθούμε να μπούμε ξανά στο πρόγραμμά μας, μεταξύ άλλων και όσον αφορά τη διατροφή. Μετά από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που καταναλώθηκαν σε μεγάλες ποσότητες, επιστρέφουμε πίσω στην καθημερινότητα και στις κανονικές διατροφικές μας συνήθειες.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα αναγκαστούμε να στερηθούμε τις εξόδους μας. Ούτε πως, για όσους δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα, η ιδέα της υγιεινής διατροφής είναι ένας άπιαστος στόχος.

Για του λόγου το αληθές, βρήκαμε και σας προτείνουμε μέρη στα οποία μπορείτε να απολαύσετε υγιεινές και θρεπτικές επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας, και, μάλιστα, χωρίς να στερηθείτε τίποτα σε γεύση. Από brunch, φαγητό, μέχρι και γλυκό έχουμε για εσάς 5 προτάσεις για να εξερευνήσετε την πιο…νόστιμη πλευρά της υγιεινής διατροφής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 all day μαγαζιά για να αγαπήσετε ξανά το κέντρο της Αθήνας12.09.2018

Me kolonaki
Me kolonaki, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Me kolonaki, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στο Me kolonaki, ένα μικρό μαγαζάκι λίγο πιο κάτω από την πλατεία Κολωνακίου, μπορείτε να βρείτε μία πληθώρα υγιεινών και γευστικών επιλογών, τόσο για τους λάτρεις του brunch, όσο και για εκείνους που προτιμούν το comfort food. Από πολύχρωμα smoothies, sugar free κέικς και pancakes, μέχρι σαλάτες, κυρίως γεύματα, αλλά και γλυκά, το Me καλύπτει όλες τις απαιτήσεις.
Και όλα αυτά σε μίνιμαλ περιβάλλον, με ωραία αισθητική και άποψη, που σου δίνει την εντύπωση ότι ενώ όλα τρέχουν γύρω σου -μέσα στον κοσμοπολίτικο αέρα του κέντρου- ο χρόνος σταματάει για λίγο σε αυτή την ήσυχη γωνιά του.
Περισσότερες πληροφορίες για το Me kolonaki μπορείτε να βρείτε εδώ.

The Salad Project
The Salad Project, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Salad Project, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε μία άλλη μεριά του κέντρου, πάνω στη Συγγρού, στη γωνία με τη Λεμπέση, μπορεί κανείς να βρει το Salad Project. Πρόκειται για ένα μαγαζί που βασίζει όλη τη φιλοσοφία του πάνω στην υγιεινή διατροφή. Αλλά μη σας ξεγελάει το όνομα, αν το επισκεφθείτε, οι επιλογές σας δεν θα περιοριστούν, αποκλειστικά, στις σαλάτες -τουλάχιστον όχι με την κλασσική έννοια.
Από buddha bowls, μακαρονοσαλάτες και σούπες, μέχρι wrapς, μπάρες και energy bowls, μπορείτε να βρείτε πιάτα για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες της ημέρας. Και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα sugar free γλυκά του μαγαζιού. Δικό μας αγαπημένο η τάρτα μπανόφι.
Περισσότερες πληροφορίες για το Salad Project μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Βαζάκι juice bar
Το Βαζάκι juice bar @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Το Βαζάκι juice bar @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Σε ένα μικρό στενάκι του Χαλανδρίου, κάθετο στην Αγίας Παρασκευής, θα βρείτε το Βαζάκι juice bar, το πρώτο juice bar της Ελλάδας. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε μία τεράστια ποικιλία χυμών από βιολογικά φρούτα και λαχανικά, που σερβίρονται στα κλασικά βαζάκια του μαγαζιού.
Δίνοντας μεγάλη βάση στο healthy eating και τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, όλα τα πιάτα του μαγαζιού ακολουθούν τη συγκεκριμένη γραμμή: bowls, αυγά, σάντουιτς, σαλάτες, σούπες και γλυκά με vegeterian και vegan επιλογές, gluten-free προτάσεις και super foods. Με ωραία αισθητική και τη φιλοσοφία της καλής ζωής, το Βαζάκι αποτελεί σίγουρα μία από τις πρώτες επιλογές μας όταν ερχόμαστε στο θέμα της υγιεινής διατροφής.
Περισσότερες πληροφορίες για το Βαζάκι μπορείτε να βρείτε εδώ.

IT restaurant
IT restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

IT restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Με cozy αισθητική και σπιτική ατμόσφαιρα το It restaurant προτείνει, με τη σειρά του, μία ποικιλία υγιεινών γευστικών επιλογών. Από νωρίς το πρωί, μέχρι τις 12 το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε, χωρίς τύψεις, το brunch, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Το μαγαζί, άλλωστε, στηρίζει όλη τη φιλοσοφία του πάνω στην υγιεινή και σωστή διατροφή, προσαρμόζοντας τις παροχές του στις διαφορετικές διατροφικές ανάγκες και επιλογές του καθενός. Στο μενού θα βρείτε light πιάτα, επιλογές χαμηλές σε γλουτένη, vegetarian, vegan, καθώς και διάφορα superfoods -με τις αντίστοιχες ενδείξεις στον κατάλογο. Δική μας αγαπημένη πρόταση το προζυμένιο ψωμί με σπιτικό nuts spread, θυμαρίσιο μέλι Ευβοίας, πορτοκάλι και μπανάνα.
Περισσότερες πληροφορίες για το It restaurant μπορείτε να βρείτε εδώ.

The Blind Spot
The Blind Spot @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

The Blind Spot @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Σε μίνιμαλ ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη αισθητική, μπορείτε να απολαύσετε το υγιεινό γεύμα σας στο Blind spot, επίσης στο Χαλάνδρι, πάνω στην Αγίας Παρασκευής. Ποικιλία bowls, σούπες, επιλογές με αυγά και σάντουιτς περιμένουν όποιον αποφασίσει να επισκεφθεί το Blind Spot για το πρωινό, το μεσημεριανό ή τον καφέ του.
Κάνοντας, ωστόσο, μία μικρή “ατασθαλία”, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα αγαπημένα cinnamon rolls του μαγαζιού, στα οποία θα βρείτε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και, πραγματικά, αξίζει να δοκιμάσετε. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και στις πιο αυστηρές διατροφές, πάντα υπάρχει ένα cheat meal.
Περισσότερες πληροφορίες για το Blind Spot μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες healthy, γευστικές προτάσεις και όχι μόνο, συντονιστείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b