MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 4 παραστάσεις για την Τρίτη 4 Ιανουαρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Μίστερο Μπούφο, του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μάγιοκ, στο θέατρο Πόρτα

Φωτογραφία: Patroklos Skafidas

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, ανεβαίνει στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Τέσσερις άνθρωποι πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα με τις αναπηρίες τους. Για δύο από αυτούς οι αναπηρίες είναι εξωτερικές, αλλά όλοι ανακαλύπτουν ότι κρύβουν εσωτερικές, καθώς μάχονται ανά ζεύγη για να επανακαθορίσουν τις αξίες τους. Αξίες που ψυχορραγούν μετά τα πλήγματα μιας αμείλικτης πραγματικότητας, που συνθλίβει τις ανθρώπινες προσδοκίες με κυνισμό.
Τρίτη 4/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, 210 77 11 333

2. Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!: Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος

Το έργο «Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε! Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ» παρουσιάζεται στο Θέατρο Φούρνος, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα. Η παράσταση βασίζεται σε έξι μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Θέλω να κοιμηθώ», «Ο θάνατος ενός δημόσιου υπαλλήλου», «Τα στρείδια», «Ο πόνος» «Το ρομάντσο του κοντραμπάσο» και «Το βιολί του Ρότσιλντ», που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.
Τρίτη 4/1 στις  21:00.
Εισιτήρια: 14 € (κανονικό), 10 € (φοιτητικό, άνω των 65), 8 € (ανέργων, ατέλειες). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλ: 210 64 60 748
.

3. Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο Θέατρο Γκλόρια

Το θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει την Τρίτη 4 Ιανουαρίου το έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα «αδιάσειστα» στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Ένα ανοιχτό παράθυρο στον έκτο όροφο μπορεί να αποτελέσει λύση όταν η ψυχραιμία χάνεται και ο θάνατος θα αρχειοθετηθεί απλώς ως «τυχαίος»!
Τρίτη 4/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα 10679, Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3600832
.

4. Μίστερο Μπούφο, του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις

Το έργο του Ντάριο Φο Μίστερο Μπούφο (Το Κωμικό Μυστήριο) ανεβαίνει την Τρίτη 4 Ιανουαρίου  στο θέατρο Άνεσις, με την σκηνοθετική σφραγίδα του Νικορέστη Χανιωτάκη. Κάθε παράσταση θα περιλαμβάνει διαφορετικές σκηνές, καθώς ο αριθμός των σκηνών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σε μία μόνο παράσταση. Έξι ηθοποιοί ντυμένοι με δικά τους παλιόρουχα μας εισάγουν με σαφήνεια, καθαρότητα και χιούμορ στην ιστορία των λειτουργικών δραμάτων του Μεσαίωνα.
Τρίτη 4/1 στις 21:00.
Εισιτήρια: 16 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι), 10 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: viva.gr. Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, τηλ. 2107718943
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Αυλή των θαυμάτων – Το μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b