MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Emily in Paris: Αντιδράσεις από την Ουκρανία για την στερεοτυπική απεικόνιση χαρακτήρα στη νέα σεζόν

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας διαμαρτυρήθηκε με επιστολή στο Netflix για την απεικόνιση ενός χαρακτήρα από το Κίεβο στη νέα σεζόν της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Emily in Paris».

Monopoli Team

Η σειρά του Netflix ακολουθεί μια νεαρή Αμερικανίδα – την οποία υποδύεται η Lily Collins – που μετακομίζει στη γαλλική πρωτεύουσα για δουλειά.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα η πολυαναμενόμενη νέα σεζόν, στην οποία γνωρίζουμε την Petra, μία κοπέλα από την Ουκρανία. Σε ένα επεισόδιο η Petra κλέβει από ένα μαγαζί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της με την Emily κι αυτό ήταν το γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko χαρακτήρισε την εικόνα καρικατούρας της Petra ως «προσβλητική».

Η Petra, την οποία υποδύεται η ουκρανή ηθοποιός Daria Panchenko, απεικονίζεται επίσης να έχει κακή αίσθηση της μόδας και να φοβάται μήπως απελαθεί.

«Στο Emily in Paris, έχουμε μια εικόνα καρικατούρας μιας ουκρανής που είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης προσβλητική», έγραψε ο Tkachenko στο Telegram. «Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEmily in Paris: Η σεναριογράφος της σειράς εξηγεί γιατί δεν έπρεπε να προταθεί για Χρυσή Σφαίρα12.09.2018

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Tkachenko έστειλε επιστολή στην υπηρεσία streaming διαμαρτυρόμενος γι’ αυτή την απεικόνιση του χαρακτήρα της Petra, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που στήριξαν αυτή του την άποψη.

«Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζονται οι ουκρανοί στη δεύτερη σεζόν, στο 4ο επεισόδιο είναι τόσο υποτιμητικός, απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή», έγραψε η Yevheniya Havrylko σε ανάρτησή της στο Instagram, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 75.000 likes.

Την ίδια στιγμή υπήρξαν και κάποιοι που επέλεξαν να υπερασπιστούν τη σειρά, όπως η ουκρανή παραγωγός ταινιών Natalka Yakymovych, η οποία σχολίασε πως «σε μια τηλεοπτική σειρά, οι αρνητικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ουκρανοί; Προφανώς, όλοι θα θέλαμε να είναι από τη Μόσχα, αλλά δεν παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Emily in Paris»: Η νέα σειρά του Netflix είναι μια καρικατούρα της γαλλικής κουλτούρας γεμάτη κλισέ12.09.2018

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τηλεοπτική σειρά δέχεται κριτική για την απεικόνιση διαφορετικών εθνικοτήτων. Θυμόμαστε όλοι πως όταν κυκλοφόρησε η πρώτη σεζόν, επικρίθηκε, ιδιαίτερα στη Γαλλία, για την προώθηση στερεοτυπικών εικόνων της πόλης και των κατοίκων της, καθώς πολλοί υποστήριξαν τότε πως η σειρά παρουσιάζει τους γάλλους ως αγενείς ανθρώπους που φορούν μπερέδες και απατούν τους συντρόφους τους.

Στη νέα σεζόν γνωρίζουμε και τον Alfie, έναν βρετανό, που περνάει την ώρα του πίνοντας σε παμπ και βλέποντας ποδόσφαιρο – μια ακόμη κατά πολλούς στερεοτυπική απεικόνιση.

Ο δημιουργός της σειράς, Darren Star, υπερασπίστηκε στο παρελθόν την σειρά επισημαίνοντας ότι είχε βασιστεί στις δικές του εμπειρίες από την επίσκεψή του στην πόλη. «Ήθελα να παρουσιάσω το Παρίσι με έναν πραγματικά υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ερωτευτούν την πόλη με τον τρόπο που το έκανα εγώ», είχε αναφέρει στους New York Times.

Πηγή: BBC

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b