MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

2021: 21 πράγματα που έγιναν φέτος και έκαναν τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος

Παρόλο που η πανδημία δεν άφησε πολλά περιθώρια για να χαρούμε, υπάρχουν 21 πράγματα που συνέβησαν το ’21 και μας δίνουν κάθε λόγο για να δούμε τα πράγματα με λίγη αισιοδοξία.

Photo by Tarryn Myburgh on Unsplash
Photo by Tarryn Myburgh on Unsplash
Monopoli Team

Αν σας ζητήσουν να κάνετε μια σύντομη ανασκόπηση του 2021, μάλλον δεν θα έχετε και πολλά καλά να θυμάστε. Η πανδημία μονοπώλησε για δεύτερη χρονιά την προσοχή, τεστάροντας την υπομονή μας, αλλά το wired φρόντισε να μας θυμίσει 21 καλά πράγματα που συνέβησαν μες στο ’21 κι έκαναν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ναι, ακόμη κι αν δεν τα θυμάστε/ πιστεύετε!

1. Έγιναν πάνω από 8.47 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως

Το πρώτο καλό νέο δεν θα μπορούσε να μη συνδεθεί με την πανδημία. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός πως μέχρι σήμερα μετράμε περίπου 9 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς ανά τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αλλάζει ανά δευτερόλεπτο και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά κύματα εμβολιασμού στην ιστορία.

Εξίσου αισιόδοξο είναι το γεγονός πως το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάνει την πρώτη δόση και ελπίζουμε σε πολύ πιο θετικές καταγραφές που θα απομακρύνουν οριστικά τη σκιά του Covid- 19.

2. Στην Κίνα εξαλείφθηκε η ελονοσία μετά από 70 χρόνια

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τον Ιούνιο η Κίνα απαλλάχθηκε από την ελονοσία μετά από 70 χρόνια. Πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές νίκες και σίγουρα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για μια χώρα που ανέφερε 30 εκατομμύρια κρούσματα της νόσου ετησίως κατά τη δεκαετία του 1940.

Τον Απρίλιο, ο ΠΟΥ κυκλοφόρησε μάλιστα μια καμπάνια με σκοπό 25 ακόμη χώρες να έχουν απαλλαγεί από την μολυσματική ασθένεια μέχρι το 2025.

3. Ήταν η χρονιά του #MeToo και για την Ελλάδα

Την αρχή του ελληνικού #MeToo έκανε η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία στη διαδικτυακή ημερίδα τον Ιανουάριο του 2021, κατήγγειλε παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) για σεξουαλική κακοποίηση το 1998 στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα γεγονότα που αναθεώρησαν τον πολιτισμό -όπως τον ξέραμε- το 202112.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b