MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα μέτρα ενόψει των γιορτών: Όλες οι πληροφορίες για όσα θα ισχύσουν από την παραμονή των Χριστουγέννων

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Νέα μέτρα για την πανδημία θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιανουαρίου, μία απόφαση στην οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και της παραλλαγής «Όμικρον».

Συγκεκριμένα:
  • H χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό αφορά και στους κλειστούς χώρους διασκέδασης και τα γυμναστήρια. Όσον αφορά στην εστίαση, οι πελάτες θα πρέπει να φορούν τις μάσκες τους μέχρι τη στιγμή που θα καθίσουν στα τραπέζια τους.
  • Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ θα είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας Ν95.
  • Απαγορεύονται οι εορταστικές δημόσιες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.
  • Αντίστοιχα και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των δήμων δεν θα πραγματοποιηθούν.
  • Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πέρα από το υποχρεωτικό τεστ PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών, γίνεται ισχυρή σύσταση για επαναληπτικά τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την άφιξή τους.
  • Τέλος, συστήνεται η πραγματοποίηση τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, η Επιτροπή έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση μέτρα σε δύο στάδια – από αύριο έως τις 2 Ιανουαρίου και από τις 3 Ιανουαρίου έως και τα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ στο διάστημα αυτό θα αξιολογούνται τα νέα δεδομένα.

Για το δεκαπενθήμερο από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 18 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα εστιάζουν σε τηλεργασία, ψυχαγωγία και ωράρια, αθλητικές εκδηλώσεις και μη αναγκαίες δραστηριότητες. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Ακυρώνεται η «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά12.09.2018

Τέλος, σημειώνεται πως η παραβίαση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας θα επισύρει το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο και στους εξωτερικούς χώρους!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b