MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου και χορού που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

2.Η Κρητικοπούλα: Η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμαρά έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια
author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Το σπίτι της Bernarda Alba, του Federico Garcia Lorca, στο θέατρο Arroyo

Το θέατρο Arroyo παρουσιάζει το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το έργο του Federico Garcia Lorca με τίτλο «Το σπίτι της Bernarda Alba» σε σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα. Είναι ένα έργο πολιτικό που, με αλληγορική ματιά, αντικατοπτρίζει τη σηπτική κοινωνικοπολιτική δομή του φασιστικού καθεστώτος. Καταδύεται με ωμό ρεαλισμό στο δίπολο επιθυμία-στέρηση, θέτοντας πολλαπλά ερωτήματα γύρω από τις σχέσεις εξουσίας, τους μηχανισμούς περιορισμού και καταστολής, και αναδεικνύει την ασυμβατότητα ανάμεσα στο θέλω και το πρέπει.
Σάββατο 18/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 12 μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 128, Αθήνα 104 35
.

2.Η Κρητικοπούλα: Η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμαρά έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια

«H Κρητικοπούλα», η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα, μια ιστορική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανεβαίνει ξανά το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην ενετοκρατούμενη Κρήτη (1211-1715). Η όμορφη κρητικοπούλα Αρετή μεταμφιέζεται σε Μανωλιό, για να πείσει τον Ενετό Δούκα της Κρήτης, να παραχωρήσει προνόμια στους συμπατριώτες της. Ερωτικές ανατροπές, τραγούδια, χορός, πεντοζάλη, ηρωισμός, πατριωτισμός, κρητική λεβεντιά και η φλόγα της επανάστασης συμπλέκονται σε μια απολαυστική κωμική όπερα.
Σάββατο 18/12 στις 18:30.
Εισιτήρια: Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €5 Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €10 Γ’ Ζώνη: €15 Β’ Ζώνη: €17 Α’ Ζώνη: €20 Διακεκριμένη Ζώνη: €30 Προεδρικό θεωρείο: €40. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» Ακαδημίας 59, 106 79 – Αθήνα | Τηλ; 210 3642540
.

3. Η Παράσταση, του Ηλία Κουνέλα σ’ ένα εγκαταλειμμένο κουρείο στο Γκύζη

«Η Παράσταση», σε σκηνοθεσία-σύλληψη Ηλία Κουνέλα, παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου σ’ ένα εγκαταλειμμένο κουρείο κάπου στο Γκύζη, υποδεχόμενη δεκαπέντε θεατές κάθε φορά. Μια νεαρή ηθοποιός απορρίπτεται από σειρά ακροάσεων και δεν μπορεί με τίποτα να βρει δουλειά στο θέατρο. Με την προτροπή του συντρόφου της αποφασίζει ν’ ανεβάσει μια παράσταση σ’ ένα εγκαταλειμμένο κουρείο κάπου στο Γκύζη. Το κοινό θα παρακολουθήσει δια ζώσης τις πρόβες που πραγματοποιούνται μέσα στον ιδιαίτερο χώρο του κουρείου, που θα υποδέχεται κάθε φορά 15 θεατές.
Σάββατο 18/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ / 8 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: organismosprosopo.gr.
Διεύθυνση χώρου: Νικηφόρου Λύτρα 13 & Λομβάρδου, Γκύζη
.

4. Αιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού.
Σάββατο 18/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 25€ Α’ Ζώνη 18€ Β’ Ζώνη (Θεωρεία – Ά Εξώστης) 15€. Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

5. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Σάββατο 18/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό 13€ . Ανω των 65 : 13€ . Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

6. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Σάββατο 18/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ Α Ζώνη 15€ Β Ζώνη (A Εξώστης) 10€ περιορισμένη ορατότητα . Φοιτητικό/Νεανικό 13€ . Ανω των 65 : 13€ . Πολύτεκνοι 10 €. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια) (είσοδος από οδό Μενάνδρου)
.

7. Πάρτυ Γενεθλίων, του Χάρολντ Πίντερ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το αριστούργημα του Χάρολντ Πίντερ, «Πάρτυ Γενεθλίων» έρχεται  στην Αίθουσα Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.Μια παρατημένη πανσιόν. Ένας άντρας που μένει εκεί. Οι ιδιοκτήτες της παρατημένης πανσιόν που φροντίζουν τον άντρα που μένει εκεί. Η κοπέλα που θέλει να πάει μια βόλτα με τον άντρα που μένει εκεί. Οι άντρες που έρχονται να βρουν τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που μένει εκεί. Ένα πάρτυ γενεθλίων για τον άντρα που -ίσως- και να μην έχει γενέθλια σήμερα. Σάββατο 18/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€, 25€, Β’ ζώνη: 15€, 20€. Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 17778, 2103418550
.

8. Ο Φρουρός, του Ferenc Molnár στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει στον ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο το έργο «Ο Φρουρός» του Ferenc Molnár, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου. Η ιστορία του έργου επικεντρώνεται σε ένα διάσημο θεατρικό ζευγάρι, όπου μετά από έξι μήνες γαμήλιας ζωής, ο σύζυγος-Ηθοποιός αρχίζει να πιστεύει ότι η σύζυγος Ηθοποιός δεν έχει πλέον μάτια μόνο για αυτόν. Ο σύζυγος, σε συνεννόηση με έναν κριτικό θεάτρου, καταστρώνει ένα σχέδιο μεταμόρφωσης και αποπλάνησης της συζύγου, ένα έργο μέσα στο έργο, που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στην Όπερα.
Σάββατο 18/12 στις 21:30.
Εισιτήρια: Γεν. Είσοδος: 13€, Μειωμένο: 10€, Ατέλεια ΣΕΗ-Ένωση Σκηνοθετών: 5€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής. Τηλέφωνο: 21 0341 8550
.

9.Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe» του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν. Ένας καταχρεωμένος νεαρός έμπορος ναρκωτικών ζητά από έναν ντετέκτιβ της αστυνομίας του Τέξας, έναν σύγχρονο καουμπόι του Νότου, που συμπληρώνει το εισόδημά του ως επαγγελματίας εκτελεστής, να σκοτώσει τη μητέρα του ώστε να εισπράξει ο ίδιος, η μικρότερη αδερφή του, ο πατέρας του και η μητριά του την ασφάλεια ζωής. Καθώς δεν έχει να δώσει προκαταβολή για τον φόνο, ο ντετέκτιβ του ζητά ως εγγύηση τη μικρή του αδερφή και εκείνος, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, τη δίνει.
Σάββατο 18/12 στις 18:00 και στις 21:00.
Εισιτήρια: 17€ Φοιτητικό, Άνω 65 ετών, ΑμεΑ, ανέργων, 20€ κανονικό. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα 105 54
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!: Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b