MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για παραστάσεις θεάτρου και χορού που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

ΕΛΣ "Ο Καρυοθραύστης"
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Καρυοθραύστης, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο Καρυοθραύστης, η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια νέα εντυπωσιακή χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου. Ο νέος Καρυοθραύστης ισορροπεί ανάμεσα σε μια σύγχρονη εικόνα και στην κλασική παράδοση του χορού. Τα κοστούμια των Deux Hommes είναι μια μείξη από ποπ, glam, πολύχρωμα, εντυπωσιακά κομμάτια υψηλής ραπτικής και μαζί εθνικές στολές και υφάσματα με επιρροές από παλιότερες παραστάσεις της Λυρικής.
Παρασκευή 17/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 15€, 20€, 30€, 35€, 42€, 50€, 55€, 70€ • Φοιτητικό, παιδικό: 12€ • Περιορισμένης ορατότητας: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα
.

2. Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Γκιγιέρμο Καλδερόν στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το έργο του Γκιγιέρμο Καλδερόν με τίτλο «Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» παρουσιάζεται στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και φέρει την σκηνοθετική σφραγίδα της Λητώς Τριανταφύλλου. Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990).
Παρασκευή 17/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: 15€, 12€ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr.
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Τηλέφωνο: 21 0363 7200
.

3. Έγκλημα και Τιμωρία, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο ΕΛΕΡ

Το έργο «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου, εγκαινιάζει τη λειτουργία του νέου Θεάτρου ΕΛΕΡ. Στο “Έγκλημα και Τιμωρία” ένας νεαρός φοιτητής φτάνει στο φόνο διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία και καταγγέλλοντας την, αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να εγκληματήσει κάνεις, όταν το κάνει για να προσφέρει στο κοινό καλό. Και αν είναι λογικό να θεωρείται ο ίδιος ένοχος, τη στιγμή που όσοι κάνουν πολέμους ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους.
Παρασκευή 17/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 14€ κανονικό, 8€ ΑμεΑ, φοιτητικό και άνω των 65. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Αθήνα (Πλάκα). Τηλέφωνο: 211 735 3928
.

4. Ο αέρας της Ελλάδας: Το μουσικοθεατρικό έργο του Γιώργου Τσοντάκη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το αφιέρωμα της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον λόρδο Μπάιρον ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του νέου μουσικοθεατρικού έργου Ο αέρας της Ελλάδας του πολυβραβευμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη. Γνωστός για τη ρητορική και επικοινωνιακή δύναμη της μουσικής του, ο Γιώργος Τσοντάκης επιχειρεί να θέσει επί σκηνής τις τελευταίες ημέρες του λόρδου Μπάιρον στην Ελλάδα. Τοποθετεί τη «σκηνή» του έργου του στη νεκρική κλίνη του Μπάιρον και επιχειρεί να αποδώσει την υποκειμενικότητα του ετοιμοθάνατου ποιητή διαμέσου μιας μουσικοκειμενικής σύνθεσης αυθεντικών ιστορικών τεκμηρίων και αποσπασμάτων από το ποιητικό του έργο.
Παρασκευή 17/12, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Κρατήσεις: ticketservices.gr
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα.

5. Αιολική Γη: Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη στο Εθνικό Θέατρο

Αιολική Γη

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στην σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη με τίτλο «Αιολική Γη». Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού Πέτρου, που παρέα με την αγαπημένη αδελφή του, ακούει τις μυστικές φωνές της φύσης, τα καλέσματα των σπηλιών και των φαραγγιών και αφουγκράζεται τους ήχους της γης και του νερού. 
Παρασκευή 17/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 18€ Γενική Είσοδος 13€ Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10€. Προπώληση: n-t.gr.
Θέατρο Rex, Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

6. Η Φάρμα των Ζώων, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, στο Εθνικό Θέατρο

Η φάρμα των ζώων, του Τζώρτζ Όργουελ στο θέατρο Ρεξ

Το έργο του Τζώρτζ Όργουελ, Η Φάρμα των ζώων, θα ανοίξει τη φετινή θεατρική σεζόν στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.
Παρασκευή 17/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€ Γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό  13€ . Ανω των 65  13€ . Πολύτεκνοι 10 € . Προπώληση: ticketservices.gr.
Σκηνή Ελένη Παπαδάκη – Ρεξ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα
.

7. Μάκμπεθ, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Τέχνης

Το Θέατρο Τέχνης και η ομάδα «Εν τώ άμα» παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μάκμπεθ», σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη. Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.
Παρασκευή 17/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα. Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
.

8. Λεωφορείον ο Πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Εθνικό Θέατρο

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα, Τενεσί Ουίλιαμς, με τίτλο Λεωφορείον ο Πόθος, παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου. Η ματαίωση, η αποτυχία και ο χρόνος που περνά αδυσώπητα στοιχειώνουν το πολυδιάστατο έργο του Ουίλιαμς, που αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος αποβάλλει ή καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί.
Παρασκευή 17/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 13€ Γενική είσοδος, 10€ περιορισμένη ορατότητα, Φοιτητικό/Νεανικό  13€ . Ανω των 65  13€ . Πολύτεκνοι 10 € . Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Ομόνοια)
.

9. «Φουέντε οβεχούνα», του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα,στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου
Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | «Φουέντε οβεχούνα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

«Φουέντε οβεχούνα», του Ισπανού συγγραφέα Λόπε δε Βέγα, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Το έργο καταδεικνύει ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα: την κοινή συνείδηση και την αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που την χαρακτηρίζει η ατομικότητα. Ένα δραματικό γεγονός και πιο συγκεκριμένα η αυταρχική συμπεριφορά ενός μονάρχη αναδεικνύει σε ήρωα ένα ολόκληρο χωριό τη Φουέντε οβεχούνα.
Παρασκευή 17/12 στις 20:30.
Εισιτήρια:5-25€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή (Κτίριο Τσίλλερ), Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα. Ταμεία: 210 5288170-171
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε!: Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b