MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα, του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris. Δεν υπάρχουν σκηνικά και κανένα σκηνικό αντικείμενο, παρά μόνο κοστούμια εμπνευσμένα από την ανατομία των αλόγων. Τέσσερις ηθοποιοί, ένας πιανίστας, η συνεχής μουσική, η απολύτως χορογραφημένη κίνηση και οι εναλλαγές σκοταδιού και φωτός συνθέτουν την αυστηρή παρτιτούρα αυτής της γοητευτικής, μα τόσο τραγικής ιστορίας.
Δευτέρα 13/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2.The Show… Πόσο θ’ αντέξουν, σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη στο Μπάγκειον

Η παράσταση The Show, μια προσέγγιση στο έργο Horace Mccoy «Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν», κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο Μπάγκειον σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη. Σ’ αυτόν τον μαγικό τόπο υπάρχει μουσική και χορός. Χορός. Οι διαγωνιζόμενοι χορεύουν, χορεύουν ασταμάτητα· για το κοινό, το αποχαυνωμένο κοινό. Για τον καθένα μας, για όλους μας, που κοιτάμε τους διαγωνιζόμενους να χορεύουν, τους κοιτάμε σαν γνήσιοι διεστραμμένοι ηδονοβλεψίες, σαν σαδιστικά τέρατα. Διασκεδάζουμε με τον πόνο τους, την εξάντλησή τους, τον εξευτελισμό τους. Και βουλιάζουμε περισσότερο αποχαυνωμένοι στην καρέκλα, την πολυθρόνα, τον καναπέ μας, περιμένοντας το τέλος τους, περιμένοντας το τέλος μας.
Δευτέρα 13/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 14 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ φοιτητικό, ομαδικό 5 ευρώ ατέλειες-άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr.
Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα Στάση Μετρό/ΗΣΑΠ Ομόνοια τηλ.κρατήσεων: 6937383530 – 6941407597

3.Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας, από την ομάδα Ομάδα 4Frontal στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Η νέα παράσταση της ομάδας Ομάδα 4Frontal με τίτλο “Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας” , σε σκηνοθεσία των Χάρη Κρεμμύδα και Θανάση Ζερίτη, παρουσιάζεται στον Κάτω Χώρο του θεάτρου Νέου Κόσμου. Η παράσταση αφηγείται τις ιστορίες Ελληνίδων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα – επιμελώς αποσιωπημένες – που αντιστάθηκαν στο παραδοσιακό σχήμα της υποτακτικής συζύγου και νίκησαν. Ιστορίες Ελληνίδων που προσπάθησαν ν’ αντισταθούν και φιμώθηκαν. Γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να αποδείξουν την επάρκεια του φύλου τους. Στιγμές από τον αέναο αγώνα της γυναικείας χειραφέτησης που άλλαξαν συνειδήσεις.
Δευτέρα 13/12 στις 21:15.
Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος , 10€ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα
.

4. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα σε σκηνοθεσία Pascal Rambert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Δευτέρα 13/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78

5. Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα του Lucas Hnath είναι μια γυναίκα που είναι πεπεισμένη ότι τόσο η ισότητα των δύο φύλων όσο και η απόλυτη απαξίωση του θεσμού του γάμου είναι θέμα λίγων ετών να συμβούν και που εξακολουθεί να μην μετανιώνει για την απόφασή της. Το έργο δίνει όμως φωνή και σε αυτούς που η Νόρα άφησε πίσω, τους δίνει την ευκαιρία να αμφισβητήσουν την γενναιότητα της, αντιπαραβάλλοντας ότι πιο γενναίο θα ήταν να μείνει και να παλέψει για τη σχέση της και την οικογένειά της.
Δευτέρα 13/12 στις 20.30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

6. Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος

Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση Knock, της Μέγκαν Τζένκινς σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, σε παλιό μικρό θέατρο, ο θίασος συναντιέται για πρόβα. Το εγχείρημά τους: να μεταφέρουν στην σκηνή την ανατριχιαστική ιστορία της Ίντι, νεαρής γυναίκας που σιγά σιγά παραδίνεται στην ψύχωσή της. Την δουλειά τους θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη κάποια παράξενα γεγονότα καθώς οι ήρωες βουλιάζουν σταδιακά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη.
Δευτέρα 13/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητές & Άνεργοι: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ.: 210 646 07 48

7.Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών

To «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ επιστρέφει ανανεωμένο στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Βρισκόμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό. Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία. Ξεκινά η παράσταση.
Δευτέρα 13/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων & ΑμΕΑ. Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

8. Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς, στο Tempus Verum εν Αθήναις

Η ζωή του πιο διάσημου χορευτή του δυτικού κόσμου στο έργο «Νιζίνσκι, Η Προφητεία της Φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή, το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο «Tempus Verum – Εν Αθήναις», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού (performance) να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός. Μας ανοίγονται καινούργιοι, άγνωστοι δρόμοι…
Δευτέρα 13/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18 € (κανονικό), 14 € (μειωμένο), 12 € (ανέργων). Προπώληση: viva.gr.
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, 210 3425170

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια υπέροχη ζωή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b