MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Get Out»: Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα κινηματογραφικά σενάρια του 21ού αιώνα

Η Ένωση Σεναριογράφων Αμερικής ψήφισε για τα καλύτερα κινηματογραφικά σενάρια του 21ού αιώνα και η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Get Out» σε σκηνοθεσία του Τζόρνταν Πιλ βρίσκεται επίσημα στην κορυφή της λίστας.

Get Out (2017)
Monopoli Team

Η ταινία «Get Out» αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζόρνταν Πιλ και είναι επίσημα το «καλύτερο» σενάριο του 21ού αιώνα (μέχρι στιγμής).

Η ταινία τρόμου κυκλοφόρησε το 2017 και έλαβε διθυραμβικές κριτικές για τις αριστοτεχνικές μεταφορές και τα κοινωνικά της σχόλια, κερδίζοντας Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Επιπλέον, ο πρωταγωνιστής Ντάνιελ Καλούγια είχε κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, παράλληλα με τις υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία.

Η ταινία ακολουθεί τον αφροαμερικανό Κρις που συνοδεύει τη λευκή κοπέλα του Ρόουζ στο πατρικό της για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της και τον αδερφό της. Αρχικά, ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίνα Βερτμίλερ: Η σκηνοθέτις που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας12.09.2018

Επίσης, στο top 10 των “101 Καλύτερων Σεναρίων του 21ού αιώνα” είναι τα Parasite του Μπονγκ Τζουν-χο, The Social Network του Ντέιβιντ Φίντσερ (σε σενάριο του Άαρον Σόρκιν), Moonlight του Μπάρι Τζένκινς, There Will Be Blood του Πολ Τόμας Άντερσον και το Eternal Sunshine of the Spotless Mind του Τσάρλι Κάουφμαν.

Από ελληνικές ταινίες στη λίστα συναντάμε τον Αστακό (Ευθύμης Φιλίππου, Γιώργος Λάνθιμος) και την Ευνοούμενη (Ντέμπορα Ντέιβις, Τόνι Μακ Ναμάρα) του Γιώργου Λάνθιμου – και τα δυο υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b