MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις: 10 προτάσεις για την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις που αφορούν τα εικαστικά και τον κινηματογράφο και μπορείτε να παρακολουθήσετε την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

#RevoltingBodies: Το δεύτερο μέρος του πρότζεκτ σε επιμέλεια Αλέξη Φιδετζή εγκαινιάζεται στον ATOPOS
Αριστούλα Ζαχαρίου

1. Φεστιβάλ Ολυμπίας: Συνεχίζεται διαδικτυακά με προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια

«Ποτέ δεν κλαίω» του Piotr Domalewski

Το φεστιβάλ Ολυμπίας συνεχίζεται διαδικτυακά από τις 4 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr. Φέτος, παιδιά και νέοι από όλη τη χώρα, μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε online κινηματογραφικά εργαστήρια.
Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

2. Italy On Stage: Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

«Μια ιδιωτική υπόθεση» των Πάολο Ταβιάνι και Βιτόριο Ταβιάνι

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.
5 Νοεμβρίου – 16 Ιανουαρίου
Δωρεάν | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Για παρακολούθηση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Photo World: Συζήτηση με αφορμή τα 50 χρόνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

3. #RevoltingBodies: Το δεύτερο μέρος του πρότζεκτ σε επιμέλεια Αλέξη Φιδετζή εγκαινιάζεται στον ATOPOS

Ο ATOPOS εγκαινιάζει το δεύτερο μέρος της φυσικής έκθεσης του πρότζεκτ #RevoltingBodies. Στο πλαίσιο του προγράμματος #OccupyAtopos και με αφορμή την επέτειο των 200 ετών της Ελληνικής επανάστασης, συνεχίζεται η κατάληψη από τον εικαστικό, ιστορικό και ερευνητή, Αλέξη Φιδετζή στο νεοκλασικό κτίριο του ATOPOS, το οποίο έχει μετατραπεί σε Επαναστατικό Αρχηγείο Λόγου και Εικόνας. Ο Φιδετζής επιμελείται το δεύτερο μέρος του #RevoltingBodies, μέσα από την συνδιαλλαγή έργων 23 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και θεωρητικών οι οποίοι συναντιούνται για να δουλέψουν πάνω στην έννοια της επανάστασης.
Εγκαίνια: Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου,16:00 – 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 8 Δεκεμβρίου 2021 – 18 Φεβρουαρίου 2022.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη: 16:00 – 20:00. Πέμπτη & Παρασκευή: 12:00 – 18:00 και επιλεγμένα Σάββατα & Κυριακές: 12:00 – 16:00 (για τον μήνα Δεκέμβριο 11,18,19/12).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη την κράτηση θέσης.
Atopos, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, Τηλέφωνο: 21 0883 8151. Ε: [email protected] | https://atopos.gr/

4. Για την Ε. Για την Επανάσταση, για την Ελευθερία, για την Ελλάδα: Εικαστική Έκθεση στην Οικία Κατακουζηνού

Το Ίδρυμα Α. και Λ. Κατακουζηνού παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση «Για την Ε: για την Ελλάδα, για την Επανάσταση, για την Ελευθερία», μια ιδέα της επιμελήτριας της οικίας Κατακουζηνού, Σοφίας Ε. Πελοποννησίου-Βασιλάκου, για τη συμμετοχή του Ιδρύματος στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Παρουσιάζονται τα  εικαστικά έργα των καλλιτεχνών: Κρίστι Γρηγορίου, Βασιλικής Κολλιπέτσα, Λεωνίδα Μιχαλάκου, Λυδίας Νακοπούλου, Θεοδώρας Παπαχρήστου, Αντώνη Τριανταφύλλου καθώς και μια σειρά έργων που δημιουργήθηκαν το 1970-71 για τον εορτασμό των 150 χρόνων για την Eλληνική Eπανάσταση από τον Ζήσιμο Συνοδινό.
Ημέρες και Ώρες: Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, Πέμπτη  9 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου. Ώρες: 17:00-19:00.
Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη κράτηση θέσης
Οικία Κατακουζηνού, Αμαλίας 4, 105 57, Αθήνα (5ος όροφος). E-mail: [email protected].

5. Τhessaloniki Photobiennale 2021: Η τέχνη της φωτογραφίας ξανά στο επίκεντρο μέσα από 19 εκθέσεις

«Society doesn’t fit me but my little black dress does»

Η Thessaloniki PhotoBiennale 2021 υποδέχεται το κοινό έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μ’ ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων ελληνικής και διεθνούς φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες, σε 13 χώρους στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας ξανά τη φωτογραφία στο επίκεντρο, προτείνοντας ταξίδια, προκαλώντας αναρωτήσεις και προβληματισμούς, με… ήχους και πολλές εικόνες.
Διάρκεια εκθέσεων έως 20/2/2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.photobiennale-greece.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ψαλιδοχέρης: Όσα δεν ξέρατε για το goth αριστούργημα του Tim Burton12.09.2018

6. Χρόνια πολλά, Joseph Beuys – sort of: Ομιλία, προβολή, συζήτηση για τον καλλιτέχνη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Goethe-Institut Athen και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργανώνουν, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, την εκδήλωση «Χρόνια πολλά, Joseph Beuys – sort of». Ο ιστορικός τέχνης και καθηγητής Gene Ray θα μας μιλήσει για την έρευνα και τη συμβολή του στη διεθνή συζήτηση γύρω από τον Beuys, φωτίζοντας κρυφές πτυχές της ζωής και της κληρονομιάς του καλλιτέχνη. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τις γνώσεις του για τον Beuys ως ενός αμφιλεγόμενου καλλιτέχνη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προβολή δύο εικαστικών βίντεο των Jennifer Nelson και Janis Rafa στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Everything Is in a State of Change», τα οποία έχουν αναφορές και συνομιλούν με το πλούσιο έργο του Joseph Beuys, αλλά και την καλλιτεχνική του έρευνα.
Τετάρτη 8/12, 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Αμφιθέατρο «Ντε Κίρικο», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. Τηλ: 210 48 01 260.

7. Public: Ο Μπένης Νατάν μιλά για το νέο του βιβλίο «Το μέλλον του ήταν στο παρελθόν του»

Την Τετάρτη 8/12 στις 20:30, ο Μπένης Νατάν θα βρίσκεται στο Public Café Συντάγματος για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο «Το μέλλον του ήταν στο παρελθόν του», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.  Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Έλενα Χουζούρη, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Μαριαλένα Σπυροπούλου, συγγραφέας και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, Χρήστος Λάζος, συγγραφέας. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live μέσα από τις σελίδες του Public στο Facebook και στο YouTube.
Τετάρτη 8/12, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Public Café Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα.

8. Ελλάς Eκβλαστάνουσα: Συζήτηση για την νεοελληνική μουσική στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Οι συναντήσεις με γενικό τίτλο Ελλάς Eκβλαστάνουσα: Η Ελλάδα που δημιουργεί πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με στόχο την διερεύνηση του ρόλου της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην διαμόρφωση της Εθνικής συλλογικής συνείδησης. Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο μουσικός και μουσικολόγος Γιάννης Τσελίκας και οι Παναγιώτης Βλαγκόπουλος, Μουσικολόγος, Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Μυρτώ Οικονομίδου, Μουσικολόγος, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Μουσικός και Μουσικολόγος πραγματοποιούν συζήτηση με θέμα τη νεοελληνική μουσική.
Τετάρτη 8/12, 19:00
Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη κράτηση θέσεων
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052 και www.hau.gr.

9. «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821»: Η μουσική παράσταση του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στη GNO TV

H νέα παράσταση «Μία τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821» του Κωνσταντίνου Χατζή κάνει πρεμιέρα στην GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Εμπνευσμένο από το ιστορικό γεγονός των εκατό Αϊτινών εθελοντών που ξεκίνησαν πριν από 200 χρόνια ένα μακρινό ταξίδι για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, φέροντας είκοσι πέντε τόνους καφέ για οικονομική ενίσχυση, ο Κωνσταντίνος Χατζής υπογράφει μια υποβλητική, ατμοσφαιρική και ποιητική παράσταση.
Διαθέσιμη από 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021
Δωρεάν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Τομ Γουέιτς έγινε 72: Γιορτάζουμε με τα πιο αξέχαστα τραγούδια του12.09.2018

10. Μια Βοσκοπούλα Αγάπησα: Αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί στη GNO TV

Ένα νέο οπτικοακουστικό αφήγημα βασισμένο στις αναμνήσεις μιας μουσικής αποστολής στην Ελλάδα του 1875 του Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί με τίτλο «Μια βοσκοπούλα αγάπησα»… έρχεται στην GNO TV από τις 16 Νοεμβρίου. Τον χειμώνα του 1875, o Λουί-Αλμπέρ Μπουργκώ-Ντυκουντραί έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, γοητευμένος από την αμεσότητα και την ειλικρίνεια των ελληνικών λαϊκών ήχων. Συλλέγει και εκδίδει Τριάντα λαϊκές μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή (1876), παραδίνοντας ένα από τα σημαντικότερα τεκμήρια για την πρόσληψη της ελληνικής λαϊκής μουσικής από τους Ευρωπαίους μουσικούς, ενώ συγχρόνως θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας Εθνικής Σχολής. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/ bijoux de kant. Αρχική ιδέα – Έρευνα – Μουσική οργάνωση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.
Από 16 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. 
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και παρακολούθηση της παράστασης εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b