MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Flutter, της Βάσως Γιαννακοπούλου στο Bios

Η νέα παράσταση χορού-performance της Βάσως Γιαννακοπούλου με ερμηνευτή τον Νώντα Δαμόπουλο θα παρουσιαστεί στο Bios.

Monopoli Team

Flutter, η νέα παράσταση χορού-performance της Βάσως Γιαννακοπούλου θα παρουσιαστεί από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου έως και τo Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο Bios. Ερμηνεύει ο Νώντας Δαμόπουλος.

Flutter, μια παράσταση χορού της Βάσως Γιαννακοπούλου στο Bios

Η παράσταση

Αθήνα, σήμερα, τώρα. Το σπίτι ενός άνδρα, ο πιο προσωπικός του χώρος, φιλοξενεί ως κρησφύγετο του αστικού εργένικου μύθου τις εκφάνσεις και τις πτυχές του χαρακτήρα του και αποκαλύπτει τους τρόπους και τα μέσα διαφυγής από την καθημερινότητά του.

Μετά το σόλο της γυναίκας που διαμένει στην οδό «Πύθωνος 36», που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2019, ανοίγει η κλειδαρότρυπα του απέναντι διαμερίσματος στη συμβολή με την οδό «Κρίσσης 11».

Το κοινό γίνεται θεατής ακόμα ενός ενδιάμεσου χώρου όπου το προσωπικό γίνεται δημόσιο φέρνοντας στο προσκήνιο τον άνθρωπο, που στέκεται απέναντι στον κόσμο, μα πιο πολύ απέναντι στον εαυτό του.

Flutter, μια παράσταση χορού της Βάσως Γιαννακοπούλου στο Bios

Λίγα λόγια για την Βάσω Γιαννακοπούλου

Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Αφιερώθηκε στην έρευνα του ανθρώπινου σώματος και αυτό ήταν που την οδήγησε στις μετέπειτα σπουδές της πάνω στη μέθοδο Feldenkrais.

Από το 1990 η καριέρα της στον χορό εμπλουτίστηκε με τη συμμετοχή της σε διεθνείς παραγωγές και τη διδασκαλία σύγχρονου χορού. Η πρώτη της χορογραφική δουλειά NightMiror(2003) έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και Φεστιβάλ Χορού Αθήνας. Ιδρύει μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την χοροθέατρο Νταλίκα (2004), έργα της Δίγωνο (2004), Φύλλο και φτερό (2005), Πουθενά (2006), Ευγενείς αποδράσεις (2008), Η Μαρία πάει στο ποτάμι (2010), Πύθωνος 36 (2019) έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εργάστηκε στην χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Δ. Παπαϊωάννου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Χορού́ με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις, χορογραφικά εργαστήρια και παραστάσεις σε Φεστιβάλ Χορού θέατρα και διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις με σκηνοθέτες μεταξύ αυτών: Δ. Ξανθόπουλος, D. Olbrychski, Γ. Μαυραγάνη, Ν. Φωσκόλου κ.α.

Flutter, μια παράσταση χορού της Βάσως Γιαννακοπούλου στο Bios

Λίγα λόγια για τον Νώντα Δαμόπουλο

Ο Νώντας Δαμόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε μια πληθώρα ατομικών και ομαδικών αθλημάτων και σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τον κλασσικό αθλητισμό (400 εμπόδια), λαμβάνοντας πανελλαδικές διακρίσεις. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον χορό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου (2011) και από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με δύο ειδικότητες, την «Ορχηστική» και τον «Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό» (2019).

Έχει συνεργαστεί με τους: Χριστίνα Σουγιουλτζή, Πατρίσια Απέργη, Μαρίζα Βινιεράτου, Ίρις Καραγιάν, Τζένη Αργυρίου, Σοφία Μαυραγάνη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Χάρη Κούσιο, Νατάσσα Αβρά, Βασιλείου Φίλιππο κ.α. δίνοντας παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει χορέψει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού δικτύου Aerowaves, καθώς τα έργα Dopa της Πατρίσιας Απέργη, Man II του Χάρη Κούσιου και Elvedon του Χρήστου Παπαδόπουλου έχουν επιλεγεί και ταξιδέψει. Τον ενδιαφέρει η σύμπραξη αθλητισμού και χορού και συγκεκριμένα το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη σχέση αυτή σε παραστατικές δράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημήτρη Τσιάμη, γιατί “γίνεσαι” σαμάνος στο Bios;12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Κένι Μακλέλαν
Κοστούμια: Κένι Μακλέλαν
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου

Παίζουν: Νώντας Δαμόπουλος

Διάρκεια: 50’
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 έως 18 Δεκεμβρίου
Πληροφορίες: Κρατήσεις: +30 210 3425335
Παραστάσεις: Από Τετάρτη έως Σάββατο στις 21.30
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalflutter-tis-vasos-giannakopoulou-sto-bios/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 84, Αθήνα
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b