MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

CineDoc: Προβολή ταινίας για την θρυλική χορογράφο Λουίζ Λεκαβαλιέ στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το CineDoc διοργανώνει ειδική προβολή της ταινίας του Raymond St-Jean, «Λουίζ Λεκαβαλιέ-Εν Κινήσει», για ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του σύγχρονου χορού, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Λουίζ Λεκαβαλιέ
Monopoli Team

Το CineDoc προβάλλει την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στην Αθήνα, την ταινία «Λουίζ Λεκαβαλιέ-Εν Κινήσει» για μια χορεύτρια που δεν σταμάτησε ποτέ να δημιουργεί.

Λουίζ Λεκαβαλιέ: Μια θρυλική χορογράφος

Χρόνια μετά το θρυλικό χορευτικό ντουέτου της στο πλευρό του David Bowie, και την συνεργασία της με το χορευτικό συγκρότημα La La La Human Steps, παρακολουθούμε την Λουίζ Λεκαβαλιέ να δημιουργεί στο στούντιό της και να δίνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Θεαματικές χορογραφίες, πρωτότυπες μουσικές και αποκλειστικές συνεντεύξεις συνθέτουν το πολύ προσωπικό και συγκινητικό πορτρέτο μιας ανεξάντλητης δημιουργού που βρίσκεται συνεχώς στην αναζήτηση της τελειότητας.

Ο καναδός σκηνοθέτης Raymond St-Jean καταφέρνει να αφηγηθεί με ευρηματικό τρόπο την συναρπαστική ιστορία της Καναδής χορεύτριας και χορογράφου που, κατά τη δεκαετία του ’80, έφερε την επανάσταση στο σύγχρονο χορό. Το ταλέντο, η δημιουργικότητα και η εκρηκτική της ενέργεια την καθιέρωσαν ως ένα από τα είδωλα του σύγχρονου χορού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γραμμή του Ορίζοντος: Κινηματογραφικές προβολές, εμπνευσμένες από το έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου, στην Κάμιρο του θεάτρου Θέρος12.09.2018

*Σκηνοθεσία: Raymond St-Jean  | Ντοκιμαντέρ | 102΄ | Καναδάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τετάρτη 1/12, 20:00

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

https://www.cinedoc.gr/https://www.facebook.com/CineDoc |

https://vimeo.com/channels/cinedoc/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b