MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Που πάμε για ποτό μετά το θέατρο στο κέντρο της Αθήνας;

Με το θεατρόφιλο κοινό να έχει επιστρέψει σε ρυθμούς κανονικότητας, εμείς απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: “Πού θα πάμε για ποτό μετά το θέατρο;”

Adam Jaime/unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Με αμέτρητες πρεμιέρες που θυμίζουν εποχές προ-κορονοϊού, η φθινοπωρινή θεατρική σεζόν έχει μπει για τα καλά και οι θεατρικές σκηνές της πόλης γεμίζουν ξανά από κόσμο που ανυπομονεί να απολαύσει ξανά τα θεάματα που τόσο του έλειψαν.

Όσο λοιπόν το θεατρόφιλο κοινό επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας, το αιώνιο ερώτημα παραμένει ένα: “Πού θα πάμε για ποτό μετά το θέατρο;”

Οι επιλογές είναι πολλές και οι “θεατρικές γειτονιές” της πόλης μας ακόμα περισσότερες. Εμείς, κάνουμε πρώτη στάση στο πάντα πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας, και σας προτείνουμε τα πέντε αγαπημένα μας bar για ποτά και ατελείωτες συζητήσεις, μετά το θέατρο.

Blind Beggar
Ο εσωτερικός χώρος του Blind Beggar θυμίζει αριστοκρατικό θέατρο

Ο εσωτερικός χώρος του Blind Beggar θυμίζει αριστοκρατικό θέατρο

Το Blind Beggar βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Θέατρο Γκλόρια (Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού), το Θέατρο Διάνα (Κοινή Ησυχία), το Χορν (Οι μάγισσες του Σάλεμ) και το Μικρό Χορν (Αξύριστα Πηγούνια), το Ακροπόλ (Ο Κουρέας της Σεβίλλης), το Θέατρο Νέος Ακάδημος (Οι Άθικτοι), το Ρεξ (Η Φάρμα των Ζώων). Βρίσκεται δηλαδή εκεί ακριβώς που χτυπά η καρδιά της θεατρικής Αθήνας και αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος που το επιλέγουμε μετά τις θεατρικές μας εξόδους. Άλλος ένας λόγος όμως είναι και η αισθητική του.

Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τα signature cocktails του Blind Beggar

Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τα signature cocktails του Blind Beggar

Καλά κρυμμένο στη στοά Atrium, το Blind Beggar μάς μεταφέρει στο αριστοκρατικό Λονδίνο του 18ου αιώνα, και συγκεκριμένα με κόκκινες βελούδινες κουρτίνες και vintage έπιπλα μοιάζει βγαλμένο από κάποια γωνιά βασιλικού θεάτρου. Και σίγουρα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα signature cocktails του -εμείς ξεχωρίζουμε το Smoking Lane με καπνιστό ουίσκι 12 ετών, φρούτα του δάσους, κεράσια και αρωματικά bitters.
Στοά ATRIUM, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα καλύτερα wine bars της Αθήνας για μία ξεχωριστή βραδιά12.09.2018

Loser Bar


Το Loser βρίσκεται μάλλον στην πιο προνομιακή θέση που μπορούμε να φανταστούμε. Δίπλα στο Σύνταγμα (πιο κέντρο δεν γίνεται!), είναι δίπλα σε μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα θέατρα του κέντρου. Το Θέατρο Αθηνών (Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια;), το Αλίκη (8 Γυναίκες), το Θέατρο Βρετανία (Η Προδοσία), το Παλλάς (Το Τρίτο Στεφάνι), το Θέατρο Τζένη Καρέζη (Αγώνας Νέγρου και Σκύλων) είναι λίγα μόνο από αυτά.

Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που το επιλέγουμε μετά από κάθε θεατρική μας έξοδο -ευτυχώς μένει ανοιχτό μέχρι αργά. Ο κατάλογος των cocktails περιλαμβάνει τα πάντα, από τα πιο «κλασικά» μέχρι και πιο ξεχωριστά, εμείς όμως σας προτείνουμε το Borne Toulouse (ναι, pun intended) με τζιν, lime, τζίντζερ και σπιτικό σιρόπι κανέλας.
Βουλής 45-47, Αθήνα

Black Duck Garden


Πίσω από την πλατεία Καρύτση κρύβεται ο κήπος της αγαπημένης μας «Μαύρης Πάπιας», μία από τις ωραιότερες αυλές στην Αθήνα, που μας υποδέχεται όλες τις ώρες -από το πρωί για νόστιμο brunch μέχρι και το βράδυ για υπέροχα cocktail και καλό φαγητό. Πρόκειται για το birstro του Μουσείου Πόλεως των Αθηνών, βρίσκεται δηλαδή στο μέρος που κάποτε κατοικούσε ο βασιλιάς Όθωνας και η Αμαλία. Μάλιστα, υπάρχει ακόμα ένας φοίνικας που φυτεύτηκε από την ίδια την Αμαλία στη δεκαετία του 1830! Σε αυτή την ιστορική τοποθεσία, λοιπόν, θα βρείτε το Black Duck Garden, που βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά μακριά από όλα τα κεντρικά θέατρα και σε απόσταση αναπνοής από το Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο (Μάκμπεθ, Οι Ναυαγοί) και το Θέατρο Μουσούρη (Ο κήπος με τις αλήθειες).
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

Το Λοκάλι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tolokali (@tolokali)


Απομακρυνόμαστε λίγο από τη μία άκρη του εμπορικού τριγώνου στην άλλη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυρρή. Εκεί θα βρείτε το Λοκάλι, μία δροσερή αυλή (υπάρχει και ταράτσα στον πάνω όροφο), που θα σας κάνει να νιώθετε σαν να μην είστε πια στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή τη μικρή «όαση» μπορείτε να πάτε από το πρωί για καφέ και brunch ή φαγητό, και φυσικά το βράδυ, μετά από κάποια θεατρική παράσταση, για να δοκιμάσετε τα καταπληκτικά (κλασικά και signature) cocktails του. Το Λοκάλι βρίσκεται δίπλα ανάμεσα στο Θέατρο Αποθήκη (Good People), στο Θέατρο Ήβη (Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του, Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη) και το “Θησείον” (Κομμώτριες-Μεταπολίτευση), και λίγα μόλις λεπτά μακριά από το Θέατρο Εμπορικόν (Killer Joe).
Σαρρή 44, Ψυρρή

Diego Athens
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Diego (@diego.athens)


Πολύ δίπλα στα παραπάνω θέατρα στου Ψυρρή, αλλά και στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων (Μηδειάζουσες), βρίσκεται ένα bar που συνδυάζει τα καταπληκτικά cocktails με το καλό φαγητό. Αυτό το bar λοιπόν είναι το Diego στο Θησείο, που μοιάζει βγαλμένο από την πιο εξωτική πλευρά της Λατινικής Αμερικής και μας υποδέχεται με ένα ξεχωριστό μενού σε επιμέλεια της σεφ Ελένης Σαράντη, αλλά και εξίσου ξεχωριστά cocktails -εμείς αγαπήσαμε το δροσερό Lagartijo με τζιν, αχλάδι, ανανά, και νότες από τζίντζερ και κάρδαμο.
Αδριανού 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 νέα bar που ήρθαν για να γίνουν το νέο σας στέκι12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b