MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια; του Έντουαρντ Άλμπι στο Θέατρο Αθηνών

Η παράσταση «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Έντουαρντ Άλμπι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, έρχεται στο Θέατρο Αθηνών.

Monopoli Team

Μετά από συνεχόμενες sold out παραστάσεις και πολλές διακρίσεις η παράσταση που αναστάτωσε την θεατρική Αθήνα με τις συνταρακτικές της ερμηνείες, «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», έρχεται στο Θέατρο Αθηνών.

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών

Λίγα λόγια για το έργο:

Το 2000 ο βραβευμένος με τρία Πούλιτζερ Αμερικάνος συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι έγραψε την “Γίδα”, η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του έργα μαζί με το “Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;”. Κείμενο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών

«Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας». | Έντουαρντ Άλμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔον Κιχώτης, του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, στο θέατρο Φούρνος12.09.2018

Η υπόθεση

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε.

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα
Μουσική: Γιάννης Μαθές
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Για τις πρώτες παραστάσεις η τιμή των εισιτήριων είναι γενική είσοδος 10€ αποκλειστικά στα κανάλια πώλησης της Ticketmaster | Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή : 20€,17€,14€ | Φοιτητικό (πλην Σαββάτου βράδυ):14€ | Νεανικό (έως 26 ετών) & άνω των 65 ετων:14€ (Τετάρτη & Πέμπτη) | Ανέργων:10€ (Τετάρτη & Πέμπτη) | Λαϊκή Απογευματινή Σαββάτου :17€ | Βραδινή Σαββάτου: 20€
Πληροφορίες: Σημεία πώλησης: www.ticketmaster.gr | Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111 | Εκδοτήρια Θεάτρου (Τρίτη – Κυριακή: 10:30 – 13:30, 17:00-21:30)
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 21:00 | Λαϊκή απογευματινή: Σάββατο: 18:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Τόνια Καζάκου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005047.html
Πληροφορίες Χώρου: Βουκουρεστίου 10, Κέντρο | Τηλ.: 2103312343
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b